Kad Kredit dari Bank mana yang bagus?

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by CypherHackz, Aug 14, 2008.

By CypherHackz on Aug 14, 2008 at 8:28 PM
  1. CypherHackz

    Newbie

    Joined:
    May 29, 2007
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Nak tanya pada korang semua yang pernah/sedang menggunakan kad kredit di Malaysia ni. Bank manakah yang memberikan pulangan yang berpatutan kepada pengguna in term of dalam menggunakan kad kredit samada dari segi annual fee, interest, points, dan sebagainya?

    Setakat ni yang macam best, rasa-rasanya CIMB. Tapi still nak mintak pendapat dari korang yang lebih berpengalaman nih.

    Terima kasih.
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by CypherHackz, Aug 14, 2008.

    1. Masrizal Mastor
      Masrizal Mastor
      hoho...kalau setakat pengguna kat kredit biasa...semua hampir sama jek...
      melainkan korang ada gold card ke,premier kad ke...yg gaji utk apply mesti lebih 50k setahun (rasanya).... kat situ byk la benefit dia...hehe...

      ps: haku pengguna debit kad jek...kad kredit? ada, tapi jarang-jarang guna
    2. mysinar
      mysinar
      Aku suggest Bank Islam... Cara Lebih Islamik dari yang lain... aku pakai RHB ngn Hong Leong dia punya Interest kira pokok dan tunggakan... Kalau bank Islam pokok sahaja.. Walaupun Bank Islam tak da company yang amik dia untuk buat easy payment tapi penggiraan dia bagus...

      Cita-cita sekarang nak settlekan kedu2 kad konvensional aku tu ... Dah pakai baru tau pedihnya :) Kalau belum pakai... aku galakan sangat2 tak yah lerr pakai... Tapi ada time bagus ada kad tu gak.. yang penting bijak berbelanja... Aku boros...
    3. copernicus
      copernicus
    4. CypherHackz
      CypherHackz
      Tapi MBF memang khusus untuk kredit kad kan?
    5. zinedine
      zinedine
      Cadangan:

      1- Kad Bank Islam
      2- Kad Al-Aiman BSN
      3- Kad At-Taslif AmBank
      4- Kad Caj Al-Rajhi Bank
    6. banie
      banie
      aku pun lebih suka kad kredit bank islam..aku pun ingat nak sambar gak satu tapi tak berapa tahu dia punya syarat..setakat ni pun aku hanya guna debit kad je.Sesiapa yg tau pasal kad kredit bank islam lebih detail tolong bgtau ye..
      aku pun ada sikit info pasal kredit kad nih..Gift Credit Cards
    7. zul bm
      zul bm
      The best is al-rajhi tapi yang ni bukan kad kredit tapi caj kad. Interest free.....
    8. carllys
      carllys
      semua kad kredit best time nak guna... tak best time nak bayar.. lagi tak best time kita dah 2,3 bulan tak bayar.. mesti bank selalu call dan korang dpt surat cinta... heheheh

      kalau boleh elakkan la guna kredit card... sebab kredit card nih ada dia punya 'hantu'.. sekali dah 'gores'... pasti nak 'gores' lagi... hehehhe


      p/s : pengalaman dari orang penah memiliki 5 kad kredit dengan jumlah hutang melebihi rm20k ... huhuhu (dah langsai dah... :p)
    9. zinedine
      zinedine
      Tambahan yg terbaru:

      5- Kad Al-Ikhwan Maybank
      6- Kad Kredit-i Bank Rakyat
    10. dynn
      dynn
      yer..ambik la yg islamik...lepas tu yg penting bayar full...jgn bayar takat minimum payment jerk...seret-seret memang sedap ..time nak bayar nanti tu yg bertangguh2
    11. acis32
      acis32
      saya pakai kad kredit Bank Islam, Maybank & Public Bank...so far ok lagi Kad Kredit Bank Islam.
    12. putrisue
      putrisue
      Assalamualikum....
      sya rasa kad kt bank rakyat the best lah...
      coz islamik punyer...
      dan ada cs berganda...
      free 4 life lg....
      kpd sesapa nak tahu lebih lanjut leh meh la
      join saya.....
    13. putrisue
      putrisue
      eh sorry x ada cas berganda......
      ni baru lagi... masih panas dipasaran.........
    14. paklong
      paklong
      kat thread sebelah ko warning jangan guna kad kredit. Kat sini ko ajak orang guna kad kredit.................... tak faham , tak faham.
    15. zakeri
      zakeri

      hhahahha...ya betul...lebih ngeri daripada pengalaman disapa org yg bawak kad gores & menang, pastu ucapkan tahniah...anda dapat hadiah... :)

      p/s: kad kredit amat berhantu....kalau nak pilih, pilihlah yg Islamic punyer konsep...
    16. alan
      alan
      CIMB, free for life :D
    17. putrisue
      putrisue
      jom apply kad kredit bank rakyat....
      memang paling bagus...
      islamik lagi
      pm me.....
    18. sapesaje
      sapesaje
      sori lari topikk ckit..hehehe
      sy rsa PEACE jee pakei kad DEBIT..
      hehehe
    19. reezwan
      reezwan
      ape maksud 'tak da company yang amik dia untuk buat easy payment' bro?? sorrylah tanya, x tau pun nih...

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. kad kredit yang paling bagus

    ,
  2. kad kredit bank rakyat vs bank islam