1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Jualan Tanah Lot Secara Ansurans !!!

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by 125zR, Feb 8, 2012.

Share This Page

  1. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Ombak Murni Holding Sdn Bhd (OMHSB) merupakan syarikat pemaju hartanah, pembinaan dan perladangan yang bergiat aktif dalam memajukan tanah-tanah untuk pecahan lot rumah, pembinaan kawasan perumahan dan pembukaan ladang-ladang berskala sederhana khususnya dikawasan Pantai Timur.

    Kami menyediakan tanah lot banglo berkonsepkan bayaran secara ansuran dengan harga yang murah agar dapat dimiliki oleh setiap golongan masyarakat. (Bersifat mampu milik)

    Promosi Jualan Tanah Lot Secara Ansuran "Tanpa Berkonsepkan Riba" (100%)
    - Jualan Lot Secara Ansuran ini dibuka dengan harga Serendah RM200 Sebulan dan Keatas !
    - Boleh dikatakan Jualan Tanah secara ansuran yang Pertama Di Malaysia !
    - Tidak memerlukan sebarang slip gaji atau penyata akaun.
    - Dijalankan secara Islamik tanpa riba atau 'bunga'.

    Mengapa Anda Perlu Memiliki Tanah?
    1. Keperluan untuk sebuah kediaman yang selesa
    2. Aset yang amat bernilai
    3. Tidak berlaku susut nilai malah makin meningkat setiap tahun
    4. Jaminan keselesaan hidup di masa hadapan
    5. Potensi untuk memilikinya di masa hadapan semakin tipis
    6. Aset yang mudah dicairkan pada bila-bila masa
    7. Memiliki tanah sememangnya tidak rugi malah ia tidak boleh dicuri seperti aset-aset lain.

    [TABLE="class: grid, width: 640, align: center"]
    <tbody>[TR]
    [TD]Bil[/TD]
    [TD]Lot Tanah[/TD]
    [TD]Bil Lot[/TD]
    [TD]Kelebihan Lokasi[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]1[/TD]
    [TD]Kampung Raja, Besut, Terengganu[/TD]
    [TD]38[/TD]
    [TD="align: left"]Berhampiran Bandar Kampung Raja
    Bedekatan pusat pentadbiran utama daerah Besut, Terengganu[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]2[/TD]
    [TD]Kampung Kluang, Besut, Terengganu[/TD]
    [TD]7[/TD]
    [TD]
    Berhampiran taman ilmu yang akan beroperasi pada 2013
    Perumahan padat dengan kediaman penduduk​
    [/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]3[/TD]
    [TD]Kuala Besut (Lot Kedai), Terengganu[/TD]
    [TD]19[/TD]
    [TD="align: left"]Berhampiran jeti pelancongan utama ke Pulau Perhentian
    Kemudahan sosial seperti gelanggang futsal dan pantai tempat beriadah[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]4[/TD]
    [TD]Kg Padang Bual, Besut, Terengganu[/TD]
    [TD]23[/TD]
    [TD="align: left"]Kawasan pinggir Bandar Jertih
    Kawasan tinggi yang tidak ditenggelami air banjir[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]5[/TD]
    [TD]Jabi, Besut, Terengganu[/TD]
    [TD]6[/TD]
    [TD="align: left"]Berhampiran Highway utama Jabi-Kuala Terengganu
    Kawasan perumahan awam[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]6[/TD]
    [TD]Pekan Kuala Besut, Terengganu[/TD]
    [TD]11[/TD]
    [TD="align: left"]Dikelilingi kawasan perumahan membangun
    Berhampiran tempat riadah di tepi pantai[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]7[/TD]
    [TD]Guntung, Setiu, Terengganu[/TD]
    [TD]31[/TD]
    [TD="align: left"]Berhampiran Bandar Baru Guntung
    Padat dengan kediaman[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]8[/TD]
    [TD]Agro Resort, Setiu, Terengganu[/TD]
    [TD]18[/TD]
    [TD="align: left"]Berhampiran laluan utama ke Agro Resort sebagai pusat aktiviti riadah orang ramai dan pelancongan
    Berhampiran pusat latihan PLKN, highway baru[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]9[/TD]
    [TD]Kg Oh, Jabi, Terengganu[/TD]
    [TD]12[/TD]
    [TD="align: left"]Lokasi sedang membangun
    Perumahan terancang[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]10[/TD]
    [TD]Pelong, Sungai Tong, Terengganu[/TD]
    [TD]36[/TD]
    [TD="align: left"]Kawasan kediaman baru dibuka dengan status kampung contoh[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]11[/TD]
    [TD]Bandar Grik, Perak[/TD]
    [TD]60[/TD]
    [TD="align: left"]Pintu masuk ke Felda Bersia, Grik
    Berhadapan dengan infrastruktur kerajaan
    Kawasan kediaman padat penduduk sedang membangu[/TD]
    [/TR]
    </tbody>[/TABLE]

    Harga Tanah dan Kadar Bayaran Muka serta Ansuran Bulanan

    [TABLE="class: grid, width: 700, align: center"]
    <tbody>[TR]
    [TD="align: center"]Bayaran Muka (RM)[/TD]
    [TD="align: center"]Harga Tanah (RM)[/TD]
    [TD="align: center"]Anggaran Bayaran Bulanan (RM)[/TD]
    [TD="align: center"]Anggaran Tahun[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]14,000[/TD]
    [TD="align: center"]20,000 - 25,000[/TD]
    [TD="align: center"]200[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]15,000[/TD]
    [TD="align: center"]25,000 - 30,000[/TD]
    [TD="align: center"]300[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]16,000[/TD]
    [TD="align: center"]30,000 - 35,000[/TD]
    [TD="align: center"]400[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]17,000[/TD]
    [TD="align: center"]35,000 - 40,000[/TD]
    [TD="align: center"]500[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]18,000[/TD]
    [TD="align: center"]40,000 - 45,000[/TD]
    [TD="align: center"]600[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]19,000[/TD]
    [TD="align: center"]45,000 - 50,000[/TD]
    [TD="align: center"]700[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]20,000[/TD]
    [TD="align: center"]50,000 - 55,000[/TD]
    [TD="align: center"]800[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]21,000[/TD]
    [TD="align: center"]55,000 - 60,000[/TD]
    [TD="align: center"]900[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    [TR]
    [TD="align: center"]22,000[/TD]
    [TD="align: center"]60,000 - 65,000[/TD]
    [TD="align: center"]1000[/TD]
    [TD="align: center"]3 hingga 5[/TD]
    [/TR]
    </tbody>[/TABLE]
    ' Kami Mengutamakan Konsep Rundingan Secara Musyawarah '

    Sila ambil peluang ini kerana anda mungkin tidak mampu untuk membeli tanah secara TUNAI !

    Jika berminat sila hubungi :
    Mohamad Azlan Al-Amin
    013-2445006
    013-2775006


    Ombak Murni Holding Sdn Bhd
    Tingkat 2, Bangunan Koperasi Guru,
    Perumahan Awam Kg.Nyiur 7,
    22000, Jerteh, Terengganu.
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
    #1 125zR, Feb 8, 2012
    Last edited: Oct 3, 2012
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Daripada berhutang beli kereta bayar bulan-bulan, kan lebih baik beli tanah,
    Aset yg kekal dan tidak akan rosak sampai ke anak cucu cicit piut miut,
    Tanah skrg ni mmg ssh nak cari, apatah lg yang bayar ansuran, mmg takde beb,
    Blh dikatakan ini kali pertama tanah dijual secara ansuran.
    Jualan secara Islamik, tanpa riba atau bunga, dijamin 100%,

    Sebabnya kadar keuntungan yg diperolehi biasanya akan disedekahkan atau diderma ke rumah kebajikan, surau, sekolah pondok dan sebagainya bg mereka yg lebih memerlukan. Maksudnya ialah berniaga sambil beramal, disamping berjual beli, kedua-dua pihak juga melakukan amal kebaikan.

    Jadi rebutlah peluang ni sementara masih ada...

    :)
     
    #2 125zR, Feb 9, 2012
    Last edited: Feb 9, 2012
  5. mannabo

    Newbie

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    194
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam TT,

    ada lokasi selain yang disebut ker? Jauh gile pantai timur tu..haha
     
  6. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Salam,
    Buat masa ni lokasi hanya tertumpu di kawasan pantai timur sahaja,
    Utk lain-lain kawasan sedang diusahakan...

    Selain pantai timur, ada juga dibeberapa lokasi di kawasan Utara...

    :D
     
    #4 125zR, Feb 9, 2012
    Last edited: Feb 9, 2012
  7. scofield

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Kawasan LEmbah Klang xsupport ke TT?
     
  8. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Sedang diusahakan, lgpun tanah dikawasan Zon Tengah sbnrnya agak susah utk dimiliki disebabkan permintaan dan harga yg semakin melambung tinggi... Sbb itu buat masa ni kami lebih tertumpu dikawasan Zon Timur kerana harga jauh lebih murah. Ditambah lagi jualan adalah secara ansuran, sesiapa pun mampu miliki, meringankan sedikit bebanan dan masa anda daripada mengumpul duit utk membeli tanah secara tunai, itu pun entah bila baru kita betul-betul mampu / dapat kan...?

    Apapun tanah mmg cantik, kebyakan berada dikawasan berhampiran bandar, sekolah, kwsn perumahan, tepi jalan yg berdekatan dgn pelbagai kemudahan awam... Bkn dikawasan yg jauh berada didalam hutan sana ye...hehehe
     
  9. scofield

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    317
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Kalau sy dh ada penjual tanah di lembah klang yg nk jual tanah dgn harga bwh 60k..xleh ejas ker? ;)
    Blh pm sy no hp TT?
     
  10. paklong

    Newbie

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    4,279
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    macam tak percaya le plak aku .......
     
  11. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Sebenarnya sy bukanlah penjual, jurujual, broker dan lain-lain, sy sekadar membuat promosi sahaja tanpa dikenakan sebarang bayaran :D

    Sbb sy dan tuan punya tanah ada talian, sblm ni beliau hanya promosi di akhbar tempatan spt Kosmo, Sinar Harian, Utusan dan lain-lain, termasuk pamplet sepanduk dan sebagainya...

    Ini cuma langkah awal beliau utk cuba promosi menggunakan platform internet...
    Apapun jika tuan ada sebarang urusan tuan blh contact no yg tlh tertera, jgn risau sbb tuan tanah amat peramah dan mesra, beliau juga masih muda, diawal usia 20-an...
     
  12. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Mmg sukar nak percaya sbb tanah dijual secara ansuran... hehehe
    Tak pernah org buat... Biasanya secara tunai sahaja.

     
  13. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Sy amat mnggalakkan golongan muda masa kini utk rebut peluang yg xselalu muncul ni,
    Cuba bayangkan anda baru berusia 20-an, tapi sudah memiliki tanah sendiri,
    Bukan harta pusaka dr turun temurun, dr moyang, atuk mak & ayah...

    Mesti bangga kan? hehehe jadi jom beli tanah !
    Menjamin masa depan yg cerah !
     
  14. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Pembelian tanah lot secara ansuran ini tidak memerlukan sebarang slip gaji atau penyata akaun, segala urusan dokumen dan perjanjian akan dilakukan oleh peguam bertauliah bagi menjaga kepentingan kedua belah pihak, resit bulanan juga akan dikeluarkan sebagai bukti pembelian atau pembayaran bulanan.

    :D
     
  15. Master Zuheir

    Newbie

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0


    salam.sye muda lgi umo bru masuk 19tahun taun ni.apa2 pun sye mmg tertarik coz pernah terbace sblm ni kt surat khabar..mmg best.tpi duit muke tu sye xtahan. pling kecik un rm9k? skrg yg ade pun rm2k jep.ade lgi bebrapa irbu lgi around rm2k-3k..tpi tu tok modal perniagaan sye printing...xbole bawah kan sikit ke muke tu?huhu..pm me eah
     
  16. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Masa muda belia ni lah kita kena buat persiapan utk hari esok, hari tua masa utk kita rilek2... hehehe
    Sy sendiri pun masih muda, jika dilihat pd id yg sy gunakan, pastinya anda semua tlh sedia maklum, :D

    Surat khabar yg dimaksudkan encik sy rasa pastinya dr syarikat kami, hehe terutamanya dlm Kosmo.
    Utk bayaran muka tu sy amat galakkan kpd ssiapa yg berminat blh hubungi terus kpd tuan tanah utk berbicara dan bertanya kpd beliau, siapa tahu anda mungkin diberi "pengecualian" bg meringankan beban anda kelak...
     
    • Like Like x 1
  17. mohdhilmi.com

    Newbie

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    1,819
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Terbaik ni.. Sy bookmark dulu page ni.. Siyes berminat.. Boleh boleh tukar ganda dgn emas...
     
  18. 125zR

    Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Terima kasih... hehehe peluang mcm ni mmg tak selalu ada,
    Jd rebut la cepat2 sementara masih ada...

    Tanah ni klu kita nak huraikan faedahnya, mmg terlalu byk,
    Bukan sekadar utk dijadikan tempat kediaman, tp byk benda yg kita blh buat...
     
  19. DwenRasid

    Newbie

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    2,202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aiiieeettt ada juga ansuran...

    dah ada org beli dah
     
  20. jutanet

    freshman

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Apa jaminan bro?
    Contoh kalau dah bayar bulanan tu...then tiba Ombak hilangkan diri...
    macamana???
    Kena pastikan betul2 dulu then baru jump in.
     
  21. Judin

    Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    261
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Duit kalau habes boleh carik dan cetak lagi... Tapi Kalau semua tanah kat dunia dah habes orang beli, alamat duduk
    kat marikh la.. haha

    Bisnes ni kalo buat betul2 memang masyuk tapi betul mcm jutanet ckp, kena check betui2 dulu..
     
  22. zyan

    Senior

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    2,313
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Area petaling jaya takde ke tuan? :D
     

ibeli4u

Share This Page