1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Jingle Bee Store >> CLOTH DIAPER | LAMPIN KAIN Ready stock | Pelbagai Jenama & Design

Discussion in 'Lain-Lain' started by ajisaziz, Jun 23, 2011.

Share This Page

  1. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamualaikum.

    POST SHORTCUT

    Cloth Diapers by BRAND:

    1. Sunny Baby
    --> Design list 1
    --> Design list 2
    --> Design list 3
    --> Design list 4
    --> Design list 5

    2. Papoose - PLAIN
    --> Design list 1

    3. Babyland
    --> Plain design
    --> Printed design list

    4. Alva Baby
    --> Sunflower Limited Edition

    5. Happy Bum
    --> 6 Designs - Limited Stock!

    6. Sheizy Eco 2.0
    --> 10 Designs

    Salam jumpa lagi. Tak selalu dapat datang WC, tup-tup je dah bukak thread WTS.. hehe.. tak kisah kan :D

    Ok tak perlu intro panjang lebar, saya kat sini nak promote salah satu Eco-friendly product kat rakyat Malaysia yang sedang hangat di pasaran, especially untuk yang sudah bergelar ibubapa--> Cloth diapers atau Lampin Kain Moden (ala, yang belum jadik ibubapa pun boleh je tengok2, mana tahu boleh bagi hadiah kat anak buah ke, adik2 ke)

    Tapi sebelum tu.. Apakebendanya Cloth Diapers (CD) atau lampin kain ni??

    [​IMG]

    One-sized Pocket Cloth Diapers

    1. Waterproof outer layer is made from PUL (Polyurethane laminate), breathable than disposal diapers - lapisan luar kalis air, tidak bocor, cepat kering bila dicuci

    2. Inner layer of microfleece that keeps baby dry- lapisan dalam supaya kulit bayi kering dan selesa, mencegah ruam lampin, sangat lembut dan senang di cuci

    3. Super absorbent 3 layers of Microfibre Inserts (soaker) - lapisan tengah serap basahan, diletak dalam poket cloth diapers. 1 insert tahan 3-4 jam, 2 inserts tahan 6-7 jam

    4. Terdapat muticolour samada plain @ printed. Kajian membuktikan warna yang terang akan memberi perasaan ceria dan harmoni pada bayi dan membantu perkembangan cognitif bayi terhadap persekitaran.

    5. Available in snap button and velcro type adjust waistline

    6. Fit baby weight 3kg to 15kg (approximately 3 years old before potty training)

    7. Size S, M, L all in one size (please adjust the button according to the body size of baby)

    [​IMG]

    [​IMG]

    Senarai Topik: Cloth Diapers Education

    1. Kelebihan Cloth Diaper atau Lampin Kain Moden
    2. Penjimatan Cloth Diaper berbanding Lampin pakai buang
    3. Berapa banyak biasanya cloth diperlukan untuk seorang anak
    4. Tips dan panduan penjagaan Cloth Diapers
    5. Kenapa Cloth Diaper bocor?

    Untuk maklumat lanjut. bolehlah singgah di Jingle Bee Store - Cloth Diaper Malaysia Murah dan Jimat

    Payment info:

    Maybank: 151044064361 (Hafizah)
    CIMB: 14400081740529 (Hafizah)

    Beli banyak dapat diskaun!

    Postage info:

    Pos Laju sahaja:

    Peninsular Malaysia:
    RM6.00 (up to 2pcs)
    RM8.00 (3-4pcs)
    RM10.00 (5-6pcs)
    RM14.00 (7-8pcs)
    RM18.00 (9-10pcs)

    Sabah/Sarawak:
    RM9.00 (up to 2pcs)
    RM14.00 (3-5pcs)
    RM18.00 (6-7pcs)
    RM22.00 (8-9pcs)
    RM26.00 (10-11pcs)
    RM33.00 (12-13pcs)
    RM40.00 (14-15pcs)

    Contact:

    PM atau SMS (012-3535921)

    Alamat kedai di Muar/Ledang:

    Jingle Bee Ent,
    Ground Floor,
    Kompleks K-MALL,
    (in front Agro Segar counter)
    Tanjung Agas, Ledang
    Johor Darul Takzim.
     
    #1 ajisaziz, Jun 23, 2011
    Last edited: Jul 7, 2011
  2. Loading...


  3. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfibre Inserts
    Price: RM28
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]
    Giraffe minky

    [​IMG]
    Pink Love minky

    [​IMG]
    Zebra minky

    [​IMG]
    Red stardot minky
     
    #2 ajisaziz, Jun 23, 2011
    Last edited: Jun 23, 2011
  4. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfibre Inserts
    Price: RM28
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]
    Blue Leopard

    [​IMG]
    Stardot Purple

    [​IMG]
    Leopard

    [​IMG]
    Brown Moo
     
  5. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfibre Inserts
    Price: RM28
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]
    Black Moo minky

    [​IMG]
    Tiger minky
     
  6. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfibre Inserts
    Price: RM28
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]
    Soldier

    [​IMG]
    Blue Bear

    [​IMG]
    Green Love

    [​IMG]
    Soccer Green
     
  7. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfibre Inserts
    Price: RM28
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]
    Vector Bubbles

    [​IMG]
    Stardot Purple

    [​IMG]
    Ornamental

    [​IMG]
    Orange Bears
     
  8. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    [​IMG]

    Tiada masalah ruam lampin dengan cloth diapers

    Ramai orang merasakan lambat tukar diapers menyebabkan rashes. Tapi sebenarnya bahan kimia di dalam diasposable diapers itu ditambah dengan diapers yang lambat ditukar menyebabkan rashes. Tak percaya? Gunakanlah CD selama seminggu secara eksklusif. Walaupun anda malas menukar CD (dan biarkannya lenjun basah), tiada sebutir rashes pun yang akan timbul.


    Tiada bahan kimia toksik dalam cloth diapers

    Apakah yang terdapat di dalam disposable diapers anak kita?

    – Dioxin, which in various forms has been shown to cause cancer, birth defects, liver damage, and skin diseases, genetic damage, is a by-product of the paper-bleaching process used in manufacturing disposable diapers, and trace quantities may exist in the diapers themselves. Dioxin is listed by the EPA as the most toxic of cancer related chemicals
    - Tributyl-tin (TBT) – a toxic pollutant known to cause hormonal problems in humans and animals
    – Sodium polyacrylate -If you have ever seen the gel-like, super absorbent crystals in a disposable than you have seen this first hand. Sodium polyacrylate is the same substance that was removed from tampons because of its link to toxic shock syndrome. Disposable diapers adalah antara penyumbang kepada sampah sarap dan pencemaran di muka bumi ini. Save the earth with Cloth Diaper! Kurangkan pencemaran, back to nature.


    Potty Training lebih cepat dengan cloth diapers

    Bayi yang menggunakan CD terbukti lebih cepat utk belajar menggunakan tandas (potty training) kerana mereka rasa basah apabila mereka basah… :) Ianya hanyalah kata kata manis dari pihak manufacturer diapers apabila mereka mengatakan “bayi yang kering, tidur lebih lama” kerana, bahan kimia yang diletakkan utk membiarkan bayi rasa kering adalah tidak natural bilamana sepatutnya bayi rasa basah apabila basah?

    (Petikan article dari Jingle Bee Store - Kelebihan Cloth Diaper)
     
  9. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Jika guna Disposable diapers:

    Anggaran RM0.60/pcs , guna 6pcs sehari

    RM0.60 x 6pcs = RM3.6 sehari
    RM3.6 x 365 hari = RM1314 setahun
    RM1314 x 3 tahun = RM3942 untuk 3 tahun

    Jika guna Cloth diapers:

    Anggaran RM26/pcs, guna 6pcs sehari
    *bilangan minimum CD untuk seorng anak 10-15pcs ( bergantung kekerapan penggunaan/basuhan CD)

    RM26 x 15pcs = RM390 (Jimat RM3500+)
    Boleh digunakan selama 2-3 tahun dan untuk anak seterusnya


    * Semakin banyak bilangan CD, semakin panjang jangka hayat CD kerana kurang kekerapan basuhan/ penggunaan CD.

    (Dipetik dari blogpost Jingle Bee Store - Penjimatan Cloth Diaper / Lampin Kain)
     
  10. bertong

    Newbie

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    wah menarik gak tu..aku baru ja nak ada anak kecil ni..
     
  11. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    wah, tahniah ler! nanti jadik bapa.. buleh usha2 dulu.. kot2 berkenan dihati boleh order terus.. buy more and save more :)
     
  12. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Velcro waist adjustment.
    Plain design with 8 choice of colours: Red, Blue, Purple, Yellow, Pink, White, Green and Orange.
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfibre Inserts
    Price: RM26
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]
     
  13. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Snap button waist adjustment.
    Plain design with 7 choice of colours: Red, Blue, Purple, Yellow, Pink, Green and Orange.
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfibre Inserts
    Price: RM26
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]
     
  14. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Snap button waist adjustment.
    Printed design - Choose your own favorite design!
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfiber Inserts
    Price: RM28
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]

    Hello Kitty Yellow
    Blue Swirl
    Tiger Green
    Rabbit Cream
    Pink Swirl


    [​IMG]

    All Stardot Black
    Maroon Bubbles


    [​IMG]

    Hot design! Dark Blue Jeans
     
  15. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Snap button waist adjustment, with overlapped buttons for newborn baby.
    Printed design - Sunflower (Green, Yellow and Purple)
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfiber Inserts
    Price: RM28
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]

    Sunflower green
    Sunflower purple
    Sunflower yellow
     
  16. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    LIMITED STOCK!!!

    Snap button or velcro waist adjustment.
    Have 4 arrangement of adjustment button - from S to XL (could fit baby weight from 4kg up to 20kg)
    Printed design - 6 designs to choose
    Outer layer: Cotton outside and PUL inside.
    Inner layer: Soft Fleece Fabric
    Package: 1 Cloth Diaper and 2 Microfiber Inserts
    Price: RM35
    Postage: (refer first post)

    [​IMG]

    A: Bluedotted - Velcro
    B: Lovely Pink - Velcro
    C: Dark Blue Active - Velcro - SOLD OUT!
    D: Grey Stripes - Snap button - SOLD OUT!
    E: Blue Footprint - Snap button
    F: Color of Love - Snap button
     
  17. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    [​IMG]

    Bergantung kepada kekerapan anda membuat cucian samada setiap hari, 2 hari sekali atau setiap 3 hari sekali dan juga bergantung umur bayi serta kekerapan bayi kencing @ poo-poo.

    Ini adalah anggaran bilangan cloth diapers yang diperlukan untuk average sized baby dan cucian selang sehari:

    Jadual penggunaan cloth diaper yang disarankan:

    [​IMG]

    (Artikel dipetik dari Jingle Bee Store - Berapa banyak cloth diapers diperlukan?)
     
    #16 ajisaziz, Jun 23, 2011
    Last edited: Jun 23, 2011
  18. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Sebaik sahaja anda menerima CD :

    1. Lakukan Pre Wash sekurang²nya 3 kali dengan air suam tanpa sabun. Ini adalah untuk menghilangkan kotoran dari kilang dan meningkatkan daya serapan basahan. Semakin banyak kali anda basuh, semakin baik daya serapan CD anda, dan ini boleh mengelakkan kebocoran.

    2. Selepas pemakaian CD, bilas CD dgn air yang byk. Buang najis ke dalam toilet bowl, keluarkan insert...pancut dgn air yang deras...biasanya kesan kekuningan akan kelihatan atas CD...jgn risau...basuh macam biasa samada menggunakan tangan atau mesin basuh. Tolong jgn guna BERUS! Boleh juga rendam dulu CD yg kena najis terlebih dahulu, kemudian basuh bersama² CD yang lain. Kesan kekuningan akan hilang jika anda jemur dibawah sinaran matahari.

    3. Jangan perah Cloth Diapers terlalu kuat untuk mengelakkan getah (elastic) cepat lusuh/rosak.

    4. Andaikata cloth diaper tidak sempat dibasuh terus, tinggalkan saja di dalam baldi kering tanpa direndam dan boleh dibasuh kemudian. Simpan tidak boleh lebih dari 3 hari.

    5. Jangan sesekali seterika CD/basuh guna air panas kerana ia boleh merosakkan lapisan PUL dan menyebabkan CD bocor. Wash temperature: under 30 degree celsius (less than 86 degree Fahrenheit)

    6. Jika anda menggunakan mesin basuh, seeloknya CD dibasuh menggunakan laundry bag/net supaya CD tahan lebih lama. Net ini blh didapati di kebanyakan pasaraya seperti The Store, Giant...ada pelbagai saiz...pilih ikut kesesuaian.

    7. Basuh CD anda hanya menggunakan kuantiti sabun yang sedikit (1/4 daripada sukatan biasa). Jangan gunakan pencuci yang ada peluntur, enzim, fosfat, pengawet atau pelembut/pewangi di dalamnya. Bahan-bahan ini boleh menyebabkan CD bocor dan mudah rosak.

    8. Sekiranya anda sudah lama menggunakan CD dan insert nampak kekuningan, campurkan sedikit ( 1 sudu besar) soda bicarbonate @ sedikit cecair pencuci pinggan 'sunlight' semasa sesi basuhan kemudian dibilas dgn air yg bersih.

    9. Sebulan sekali @ bila CD dh hilang daya serapan, lakukan 'stripping' wash untuk membersihkan CD dari kekotoran halus dan mendapan sabun/minyak yg terkumpul, dgn air suam @ dgn cecair pencuci pinggan "Sunlight', kemudian dibilas dgn sebersih2nya. Ia juga untuk menghilangkan bau-bauan dan juga kulat (mold/fungi) yang mungkin tumbuh di CD. Keadaan ini boleh menyebabkan CD rosak.

    10. Jangan gunakan krim lampin (diaper/nappy cream) bersama CD kerana ia mungkin menyebabkan kebocoran kerana menghalang lapisan dalam CD menyerap basahan ( lapik CD dengan nappy liner jika ingin menggunakan krim tersebut).

    11. Pastikan stok CD mencukupi, dan lebih bagus jika mempunyai CD dalam jumlah yang banyak. Ini kerana apabila CD yang sama dipakai dan dibasuh berulang kali, ia akan menyebabkan ianya cepat lusuh dan “wear and tear”.

    12. Pilih CD jenis 'Snap button' berbanding Velcro untuk mengelakkan Velcronya cepat “haus”. Secara umum, CD snaps akan kelihatan “baru” lebih lama berbanding Velcro.

    (Credit to Jingle Bee Store - Bagaimana manjaga cloth diaper supaya tahan lama)
     
  19. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kenapa Cloth Diaper BOCOR?

    1. Ibu-ibu tidak buat Prewash sebelum guna / tidak cukup prewash sekurang-kurangnya 3 kali (lebih banyak prewash, lebih baik)

    2. Cloth Diaper longgar atau saiz yang dipakaikan pada baby tidak sesuai. Bila CD yang dipakaikan longgar, CD tidak akan rapat di bahagian pinggang/pangkal paha, jadi urine boleh 'terkeluar' melalui ruang yg terbuka. Tapi jangan sampai terlalu ketat.

    3. Pemakaian yang lama (lebih dari sepatutnya)/kapasiti yg sudah maksimum. Seelok-eloknya 1 insert (daytime usage) dipakaikan untuk 3-4jam while 2 insert (nighttime usage) boleh tahan sampai 6-7jam. Bila cd dipakaikan terlalu lama dan kapasiti dah mencapai tahap maksimum, insert dah tak dapat menyerap basahan lagi, sebab tu la berlakunya kebocoran.

    4. Anak anda jenis kencing banyak/heavy wetter.
    Kalau baby jenis heavy wetter/kencing dalam kuantiti yang banyak, perlu lebih kerap tukar @ dimana sekeping mikrofiber tidak cukup untuk menampung ‘hasil’nya, jadi kena letak 2 mikrofiber insert didalam bahagian poketnya.

    5. Ada mendapan sabun pada insert/cloth diaper (masih ada sisa sabun pada cloth diaper). Ini boleh berlaku kerana semasa cucian, kuantiti sabun yang dimasukkan terlalu banyak (guna sabun 1/4 sahaja dari kuantiti yg dicadangkan untuk mencuci cd) atau tidak dibilas dengan bersih.

    6. Tidak buat strip wash/ jarang buat strip wash. Strip wash perlu dilakukan sekurang-kurangnya 1-2 bulan sekali.

    7. Penggunaan nappy cream. ini kerana nappy cream mengandungi unsur minyak, minyak yang terkena pada lapisan dalam cd akan menjadikannya kalis air dan tidak dapat menyerap basahan. Jika pakai nappy cream, digalakkan guna nappy liner bagi mengelakkan terkena lapisan dalam cd.

    8. Penggunaan sabun yang tidak sesuai. Jenis sabun yang banyak mengeluarkan buih, mengandungi unsur pelembut/ada unsur enzyme/ minyak(organik) yg akan meninggalkan mendapan/ lapisan (built-in residue) pada Cloth Diaper dan insert.

    (Dipetik dari Jingle Bee Store - Mengatasi masalah lampin kain BOCOR)
     
  20. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ya! Ada promosi jualan secara pakej.
    Bukan saja menjimatkan tapi siap dapat FREE GIFT lagi :)
    Amat sesuai untuk ibu bapa yang baru pertama kali hendak menggunakan CD untuk anak2 mereka.
    Anda boleh pilih pakej yang mana anda rasakan mampu dan sesuai untuk anda.
    Design pun anda boleh pilih sendiri.
    *Jualan pakej ini bergantung kepada stock availability

    Untuk melihat senarai pakej yang ditawarkan boleh la terus ke Jingle Bee Store: Package Promotion
     
    #19 ajisaziz, Jun 23, 2011
    Last edited: Jun 27, 2011
  21. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    P5051214 (500 x 375).jpg

    sesiapa yang berada di sekitar muar atau ledang boleh la singgah di kisok jualan kami.
    kalau dapat pegang2 dan rasa2 lampin kain kira bagus juga :)
     

ibeli4u

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. guna 7 lamin sahaja sebab lapik dengan nappy liner