31/12/2015

Jingle Bee Store >> CLOTH DIAPER | LAMPIN KAIN Ready stock | Pelbagai Jenama & Design

Discussion in 'Produk Fizikal' started by ajisaziz, Jun 23, 2011.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

  1. ajisaziz

    ajisaziz
    Expand Collapse
    Super Senior

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamualaikum.

    POST SHORTCUT

    Cloth Diapers by BRAND:

    1. Sunny Baby
    --> Design list 1
    --> Design list 2
    --> Design list 3
    --> Design list 4
    --> Design list 5

    2. Papoose - PLAIN
    --> Design list 1

    3. Babyland
    --> Plain design
    --> Printed design list

    4. Alva Baby
    --> Sunflower Limited Edition

    5. Happy Bum
    --> 6 Designs - Limited Stock!

    6. Sheizy Eco 2.0
    --> 10 Designs

    Salam jumpa lagi. Tak selalu dapat datang WC, tup-tup je dah bukak thread WTS.. hehe.. tak kisah kan :D

    Ok tak perlu intro panjang lebar, saya kat sini nak promote salah satu Eco-friendly product kat rakyat Malaysia yang sedang hangat di pasaran, especially untuk yang sudah bergelar ibubapa--> Cloth diapers atau Lampin Kain Moden (ala, yang belum jadik ibubapa pun boleh je tengok2, mana tahu boleh bagi hadiah kat anak buah ke, adik2 ke)

    Tapi sebelum tu.. Apakebendanya Cloth Diapers (CD) atau lampin kain ni??

    [​IMG]

    One-sized Pocket Cloth Diapers

    1. Waterproof outer layer is made from PUL (Polyurethane laminate), breathable than disposal diapers - lapisan luar kalis air, tidak bocor, cepat kering bila dicuci

    2. Inner layer of microfleece that keeps baby dry- lapisan dalam supaya kulit bayi kering dan selesa, mencegah ruam lampin, sangat lembut dan senang di cuci

    3. Super absorbent 3 layers of Microfibre Inserts (soaker) - lapisan tengah serap basahan, diletak dalam poket cloth diapers. 1 insert tahan 3-4 jam, 2 inserts tahan 6-7 jam

    4. Terdapat muticolour samada plain @ printed. Kajian membuktikan warna yang terang akan memberi perasaan ceria dan harmoni pada bayi dan membantu perkembangan cognitif bayi terhadap persekitaran.

    5. Available in snap button and velcro type adjust waistline

    6. Fit baby weight 3kg to 15kg (approximately 3 years old before potty training)

    7. Size S, M, L all in one size (please adjust the button according to the body size of baby)

    [​IMG]

    [​IMG]

    Senarai Topik: Cloth Diapers Education

    1. Kelebihan Cloth Diaper atau Lampin Kain Moden
    2. Penjimatan Cloth Diaper berbanding Lampin pakai buang
    3. Berapa banyak biasanya cloth diperlukan untuk seorang anak
    4. Tips dan panduan penjagaan Cloth Diapers
    5. Kenapa Cloth Diaper bocor?

    Untuk maklumat lanjut. bolehlah singgah di Jingle Bee Store - Cloth Diaper Malaysia Murah dan Jimat

    Payment info:

    Maybank: 151044064361 (Hafizah)
    CIMB: 14400081740529 (Hafizah)

    Beli banyak dapat diskaun!

    Postage info:

    Pos Laju sahaja:

    Peninsular Malaysia:
    RM6.00 (up to 2pcs)
    RM8.00 (3-4pcs)
    RM10.00 (5-6pcs)
    RM14.00 (7-8pcs)
    RM18.00 (9-10pcs)

    Sabah/Sarawak:
    RM9.00 (up to 2pcs)
    RM14.00 (3-5pcs)
    RM18.00 (6-7pcs)
    RM22.00 (8-9pcs)
    RM26.00 (10-11pcs)
    RM33.00 (12-13pcs)
    RM40.00 (14-15pcs)

    Contact:

    PM atau SMS (012-3535921)

    Alamat kedai di Muar/Ledang:

    Jingle Bee Ent,
    Ground Floor,
    Kompleks K-MALL,
    (in front Agro Segar counter)
    Tanjung Agas, Ledang
    Johor Darul Takzim.
     
    #1 ajisaziz, Jun 23, 2011
    Last edited: Jul 7, 2011
  2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.