WangCyber
ibeli4u
  1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

jangan gelojoh : aplikasi facebook viral like

Discussion in 'Cadangan & Komen' started by Nur Laila, Jun 29, 2012.

Share This Page

  1. Nur Laila

    Newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamualaikum..

    Kepada sesiapa yang buat aplikasi facebook viral like tu.. Walaupun utk suka-suka sahaja, tapi fikirlah sikit jugak ye (tengah senyum ni).. Baru-baru ni, ada satu aplikasi yang mempunyai ayat "Failed.. elok bunuh diri je.." .. Saya taknak lah nyatakan nama aplikasi tu di sini demi menjaga kepentingan developer tu..
    Walaubagaimanapun, ayat tu diam-diam boleh mempengaruhi jugak fikiran budak-budak tau.. Pengguna facebook ni bukannya semua dah cukup umur pun, tu kena fikir jugak.. I thought of this after nampak aplikasi ni post kat wall adik saya.. In the same time, adik saya sedang berusaha untuk meningkat dalam hal tu.. Dan sesiapa pun akan marah bila seseorang berkata "Failed, elok bunuh diri je" kepada adik sendiri..

    So, to all bussinessman.. To all developer of any aplication.. Jangan gelojoh sangat.. Pertahankan juga budi bahasa dan fikir kesannya terhadap orang.. Kalau boleh, buatlah sesuatu yang dalam masa yang sama boleh push orang untuk lebih berjaya.. Atau sekurang-kurangnya, enjoyable tapi tetap nampak sopan..

    Bukan dengan "Failed, elok bunuh diri je.."

    Anyway, whoever did the apps.. You are rocking it, just kena perlahan sikit ye.. Gudluck..

    *saya cuma mengutarakan pandangan dan komen, i hope boleh jadi salah satu daripada panduan para bussinessman di luar sana..
     
  2. Loading...


  3. surfaddict

    Senior

    Joined:
    May 31, 2006
    Messages:
    2,065
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Sebenarnya byk sgt apps diaorg ni create ada yg tahap suke2 tp boleh mendatangkan isu sensitif agama..cam ramalan2 tu..byk lagi kuiz yg acceptable kena kreatif jerk..
     
  4. blankoguy85

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    1,940
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    apa kata anda nyatakan nama developer tu kt sini..
    mungkin pada dorang..ayat tu biasa..
    tp bila kiter dh komen ni..

    jgn nak jaga hari developer sgt..
    kenkadang isu ni perlu di beritahu..
    baru si pembuat tu akan tahu..

    mungkin akan menyedarkan mereka..
    dan boleh ubah kt script mereka..

    manusia kan..mana nyer pernah lengkap..
    so tugas kita la ingat mengingatkan..

    terbaekkk...

    terima kasih
     

ibeli4u

Share This Page