jangan gelojoh : aplikasi facebook viral like

Discussion in 'Cadangan & Komen' started by Nur Laila, Jun 29, 2012.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

  1. Nur Laila

    Newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamualaikum..

    Kepada sesiapa yang buat aplikasi facebook viral like tu.. Walaupun utk suka-suka sahaja, tapi fikirlah sikit jugak ye (tengah senyum ni).. Baru-baru ni, ada satu aplikasi yang mempunyai ayat "Failed.. elok bunuh diri je.." .. Saya taknak lah nyatakan nama aplikasi tu di sini demi menjaga kepentingan developer tu..
    Walaubagaimanapun, ayat tu diam-diam boleh mempengaruhi jugak fikiran budak-budak tau.. Pengguna facebook ni bukannya semua dah cukup umur pun, tu kena fikir jugak.. I thought of this after nampak aplikasi ni post kat wall adik saya.. In the same time, adik saya sedang berusaha untuk meningkat dalam hal tu.. Dan sesiapa pun akan marah bila seseorang berkata "Failed, elok bunuh diri je" kepada adik sendiri..

    So, to all bussinessman.. To all developer of any aplication.. Jangan gelojoh sangat.. Pertahankan juga budi bahasa dan fikir kesannya terhadap orang.. Kalau boleh, buatlah sesuatu yang dalam masa yang sama boleh push orang untuk lebih berjaya.. Atau sekurang-kurangnya, enjoyable tapi tetap nampak sopan..

    Bukan dengan "Failed, elok bunuh diri je.."

    Anyway, whoever did the apps.. You are rocking it, just kena perlahan sikit ye.. Gudluck..

    *saya cuma mengutarakan pandangan dan komen, i hope boleh jadi salah satu daripada panduan para bussinessman di luar sana..
     
  2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.