Isi sampul surat di rumah

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by putera130185, Mar 24, 2009.

By putera130185 on Mar 24, 2009 at 12:03 PM
  1. putera130185

    Newbie

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    assalamualaikum...
    hai, ni 1st post org...
    hmmm...nk tny kat sape2 yg tau ttg isi samput surat di rumah san boleh jana pendapatan sampingan... iklan ni org jumpa kat iklan bhrian.. tp, tak tau la sejauh mane mende alah ni betol ke tak... jd, sape2 yg tau ttg mende alah ni, mintak post la eh...maceh bebyk... :)
    ni link iklan tu.. http://sampulwang.blogspot.com/
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by putera130185, Mar 24, 2009.

    1. smartusaha
      smartusaha
      Kebanyakan menipu.

      Memang isi sampul surat pun. Tapi isi selepas kita mempromosikannya sendiri.

      So, ia tak percuma. Means, kita sendiri yang perlu berniaga (keluarkan kos). BUKAN bekerja free2. Mereka cuba bagi bahan macam master copy untuk kita fotostat sendiri.

      Benda ni dah lama. Hati2 dengan janji manis. Apa pun, buat kajian.

      Sekadar pendapat berdasarkan kepada pengalaman saya sendiri pada 13 tahun lepas terkena dengan benda macam ni. :)
    2. olskool
      olskool
      mengapa kita perlukan sediakn bayaran untk mendapatkn kerja
      sepatutnya kita ambl kerja untuk mendapatkn duit??
      pkir2 kn la

      p/s:kecik kan tulisan tu besor sangat tu:Dsakit mata den tengok:D:D...hik3
    3. mfaiz
      mfaiz
      Kebanyakannya SCAM... :)
    4. wsbucks
      wsbucks
      a'ah mostly scam.. its good to be true kalo dapat RM3000
      sebulan kalo wat camtuhh... saper xnak..
    5. olskool
      olskool
      kalu bleh rm3000 seblun
      mmg xde graduan yg mengangur skrg

      and mmg xde org yg nk masuk u kalu mcm nie:D:D
    6. newz
      newz
      aku nk tanya...klu daftar public bank visa online..kena anta salinan kad pengenalan guna surat ar..?xleh faks ker...?
      p/s berkait jgak ngan thread ni sbb psal surat..he3
    7. olskool
      olskool
      ko apply online ke
      bleh ke??
      eh masuk thread yg ak buat psal bank tu r

      marah tuan thread nie kn..hik3...:D:D
    8. newz
      newz
      wokey..mana satu ntah thread ko nih...ish
      bagi link senang ckit
    9. julius
      julius
      Lebih baik kita isi sampul surat kita sendiri dan poskan kepada kengkawan ataupun promosikan produk kita sendiri melalui gayapos...dahlah kena bayar dia, pastu kos surat pun kita tanggung...ini tidak adil!

      http://www.rahsiaautoresponder.com
    10. OsmanAdnan
      OsmanAdnan
      Yup..betul tu zul.kebanyakannya SCAM..saya sendiri pernah terkena dulu. Kesimpulannya,jangan mudah percaya janji2 manis.Bukan senang nak senang bro..:D

      p/s : kabel telefon dkt umah saya dirembat orang 2 hari lps..dah 2 hari sy xleh login akaun Ebay saya.Tension betul laa dgn budak2 drug kg saya ni..:mad:
    11. abdfatah
      abdfatah
      online laaa pulak dah... cuba tengok dalam iklan akhbar tabloid berlambak jugak laa iklannya...

      namun mereka tetap dengan iklan yang sama berulang-ulang dan dapat costumers... anda jugak terpaksa membuat promosi yang sama bersaing dengan derang pulak... sedangkan anda baru bermula...

      mana asal program camnih tak tau laaa... rasanya upgrade dari surat berantai agaknya...

      zaman dah berubah... online laa pulak dah... bayau rm30. pastu bleh mastercopy... hantar untuk dapatkan duit kepada orang ramai..

      buat iklan dalam suratkabau... tunggu duit masyuk...

      duplicate laa mana yang boleh sebagaimana yang telah dibuat oleh mereka yang telah buat promosi kepda anda...

      lebih kurang cari duit ngan kutu pintar dan jugak duit rm10 hinggit... hehehe....

      perniagaan gaya pos kononnya...
    12. abdfatah
      abdfatah
      kena bayau... lepas tu kena sediakan setem dan sampul surat lagi... banyak kerja jugaklah nak kena buat...
    13. abdfatah
      abdfatah
      dapat 30sen?
      macam pay per lead pulak dah...
    14. abdfatah
      abdfatah
      banyak kerja lagi nak kena buat... buat iklan berbakul2 secara berterusan... kalo takder iklan macam mana nak dapat sambutan... jangan harap ler nak pulang modal...

      kalo cara flb lain citer laa... gaya pos online dan offline...
      Last edited: Mar 24, 2009
    15. putera130185
      putera130185
      wow...byk reply...thanks eh sbb byk bantu...org newbie im nih...
      jd, byk yg tak tau...pe pun...mekasih byk2 eh...
    16. krolbiz
      krolbiz
      Wah ni 1st post orang eh..?! Ape pun.. Selamat datang ke forum WC Putera. Saya harap Putera dapat mempelajari apa2 yg bermanfaat di sini.

      Berkenaan yg isi sampul surat tu, saya pun sependapat dgn yg lain juge. Banyak sangat kejadian menipu melibatkan skim isi sampul surat ni. Lagi baik kita hantar sampul surat buat ayah/bonda kita yg dirindui di kampung... :)
    17. zolkiebaki
      zolkiebaki
      ..owner pon guna blogspot jerk. Kalau dah dpt banyak duit tu gi ler guna yg berbayar & design ler web jualan yg gempak atau profesional. Boleh pikir sendiri..kos beli sampul surat..beli stem..duit minyak gi pos opis..sy dulu rajin gak send sms bg alamat kat diorg yg promote bisnes gaya pos ni yg banyak2 iklan kat akhbar tabloid..kebanyakannya konsep yg sama kita beli mastercopy kemudian photostate banyak2..masukkan dlm sampul..beli stem & pos ke alamat sama ada yg kita ambik kat majalah2 biasanya ruang2 berkenalan tu ler..atau hasil drpd iklan yg kita buat..tapi aku tak pernah buat ler pasal aku tgk peratus utk dpt modal balik tipis sedangkan modal banyak keluar..lebih baik buat bisnes internet dok depan PC jerk..modal memang ler kena keluar gak tapi di tahap minimum ;) walaubagaimana pun sy tak nafikan ramai gak yg berjaya dgn konsep gaya pos nie..
    18. apitz_hnu90
      apitz_hnu90
      hai sy org bwu kat cni....
      hmm...byk jgak ye biznez/mlm skarang tp ak ttp pade yg bnar2 kukuh mrktng plans nye korg pun knal kot kompani nie....

      KLIK SINI

      Bizne ni adalah slh 1 bznez mlm yg btul2 trapkan makna MLM itu sendiri, kalo org ckap ade bznez mlm tu xyah jual brg tu cnfrm tpu...ape2 pun smoge bjaye :):)
    19. bizznet
      bizznet
      dah ada dalam akhbar tabloid tempatan.

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. kerja isi sampul surat dari rumah