Help Me!! Macam mana cara tutup akaun google adsense saya??

Discussion in 'Ads Network' started by man24, Feb 26, 2010.

By man24 on Feb 26, 2010 at 10:52 AM
  1. man24

    Senior

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tolong ajar saya cara tutup akaun google adsense saya, saya bukan apa alasan nya nama yang saya daftar itu salah saya sangkakan boleh edit selepas approve so saya dah buat cancel form google contact dan saya tak tahu nak masukkan apa kat bhgian cni

    [​IMG]

    dan saya try jak lah masukkan apa2 kat bahagian ctu dan ini pulak balasan dari google

    [​IMG]

    maksud email tu request untuk tutup akaun xda diluluskan
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Comments

Discussion in 'Ads Network' started by man24, Feb 26, 2010.

    1. areMean
      areMean
      uikss... ada jugak kes macamni.. klo bro sendiri dah request kat google adsense team tapi tada juga berjaya, ape kata bro abaikan je acc adsense tu dan bro create je account lain.. pasni create betul2 ye...
    2. yoji
      yoji
      yap.. btul kata areMean.. abaikan je.. buat baru.. :)
    3. man24
      man24
      masalah nyer bro jika saya nak request baru dan yang akaun 1 ni belum di buang google akan menghantar mesej yang mengatakan your account is already email XXXXXX@gmail.com...so kesimpulannya saya nak buang ni akaun dan cuba request baru lagi untuk tukar nama penerima cek tersebut..
    4. chukai
      chukai
      Last edited: Feb 26, 2010
    5. areMean
      areMean
      haah man... buat emel baru then apply balik je...
    6. chukai
      chukai
      ni 1st time saya jumpa org tanya camne nak tutup akaun adsense :D
    7. Izo
      Izo
      Tu ler...orang lain berebut2 tanya nak buka account adsense cara mudah. :D Rugi tu kalau tutup... Email jer kat google minta nak tukar nama.
    8. areMean
      areMean
      itula pasal... ngeh3... tp xper.. at least dia ada sbb la tu.. :)
    9. duitbanyak123
      duitbanyak123
      huhuhuhu..buat je baru
    10. imamkhalid
      imamkhalid
      Saje je ni kot, kasi panas telinga orang lain yang membacanya hahaha
    11. lanchini
      lanchini
      Biasanya ramai orang bertanyakan camana nak bukak
      banyak akaun, tapi ada jugak yang nak delete akaun!
      Huh, macam2...

      p/s : tapi saya pun nak tahu jugak macamana nak delete : )
    12. faizudin
      faizudin
      Tak de care nak delete akaun adsense selain isi cancelation form. Cara lain kalau nak delete jugak, kena delete google account. Caranya:

      1) Log In google akaun
      2) Click the Edit link next to the My Services list.
      3) On the new page, Click on the link “Close account and delete all services and info associated with it”

      Tapi cara ni akan delete semua akaun yang link dengan google akaun kita
      seperti Adsense, Adwords, Gmail, Blogspot, Webmaster tools, Google Analytics.
    13. paklong
      paklong
      huh..........ada juga orang nak tutp akaun ye
    14. meezwan
      meezwan
      ternganga orang yang susah payah nak buka akaun adsense..hehe..buat baru je bro!
    15. Dang
      Dang
      ye laaaa....buat jer baru...abis citer...wat emel baru...create akaun baru...
    16. nimosy87
      nimosy87
      ore susah nak wat akaun... dia nak tutup pulak...huhuhuh..
      wat jer e-mel baru n sumbit yang baru...
    17. khai2u
      khai2u
      hehehe....nanti bila nk bukak balik account adsense susah plak....
    18. nqfaq
      nqfaq
      How do I change my payee name?
      Print

      Though our Terms and Conditions don't permit transfers of account ownership, we do allow you to update your payee name to fix misspellings or to make adjustments for changes such as marriage, death, or company mergers.

      In most locations, you will have the option to change your payee name within your account by following these steps:

      1. Sign in to your account.
      2. Visit your My Account tab.
      3. In the Payee Information section, click edit payee name.
      4. Review the important notes about payee name changes, accept the terms, and continue.
      5. Enter your desired payee name and save your changes.

      Your payee name change will take effect for the next possible payment cycle. Changes made before the 16th of the month typically affect the current month's payment, while changes made after the 16th won't take effect until the next month's payment cycle.

      BUT unfortunately ​


      If you are located in China, Brazil, India, Indonesia, Vietnam, Malaysia, Philippines, Singapore, or Thailand, you will not have the option to update your payee name within your account.
      Learn more
      Should you require a payee name change and you are located in one of these countries, you will need to close your account and submit a new application with your desired payee name following the steps below.

      1. Complete the cancellation form.
      2. We will close your current account.
      3. When you receive notification that your account has been closed, submit a new application using your new payee name.
      4. Once your application is approved, replace the existing ad code on your pages with code generated from your new account.

      https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=9906
    19. kgdusun
      kgdusun
      Aku pun ada jg masalah ni. Pasal takleh wat kuar payment kan. nama tak sama ngan akaun. Abaikan je wat akaun lain. Tapi kalau ada yg boleh bantu macamana nak cash in western union yg nama tak sama (cth: mohamad jadi mohd) ok juga

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. cara padam akaun gmail