1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Handphone Android PertamaKu - Pening Nak Beli Yang Mana Satu?

Discussion in 'Teknologi & Gajet' started by faizal.ahmad, Aug 10, 2011.

Share This Page

  1. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    [​IMG] Salam & selamat menjalani ibadah puasa Ramadan buat semua warga WC sekalian.
    Izinkan saya perkenalkan diri; saya Faizal Ahmad TT untuk Thread ini.

    Saya sebenarnya berimpian untuk memiliki sebuah handphone android sempena Aidilfitri yang akan datang ni. (Itupun kalau-kalau ada bajet lebih :D). Oleh kerana ini kali pertama saya berniat untuk membeli handphone android, maka banyaklah persoalan yang tenggelam timbul dalam kepala saya ini;

    1. Apakah jenis/brand handphone android yang sesuai dibeli oleh mereka yang baru pertama kali ingin mencuba seperti saya?

    2. Jika bajet sekitar RM600 - RM750, handphone android yang bagaimana boleh beli?

    3. Apakah handpone android terbaik bagi tahun 2011 mengikut pandangan kawan-kawan?

    Pandangan dan komen kawan-kawan sekalian memang saya harapkan. Jika tidak kemalasan untuk menaip, sudilah kiranya rakan-rakan sekalian bercerita tentang handphone android kawan-kawan itu dan pengalaman menggunakannya. Semoga thread ini memberi manfaat kepada semua.

    Terima kasih.
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. mnf

    mnf
    Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kalau bajet camtu..sony ericson bule dapat dah kot..cuma xtau model yg mana yg ok..banyak sgt..aku pun tgh usha samsung s2...
     
  5. blitz5755

    Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    samsung galaxy ace leh dpt dh kot
     
  6. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    jeles je.. imabiz nak beli samsung galaxy tab tak dapat2 lagi...
     
  7. mnf

    mnf
    Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bukan xdpt beli cuma xsampai seru lagi..hehe
     
  8. shuth

    Senior

    Joined:
    Dec 13, 2005
    Messages:
    2,874
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    1. Saya cadangkan samsung.. dulu saya guna HTC.. tapi saya rasa, HTC macam ada masalah phone sebagai sebuah handphone..
    connection line selalu terputus2 (seperti antenna dia tak berapa power), dan suara pemanggail tak seclear handphone lain.

    2. Samsung galaxy gio

    3. Samsung galaxy S2..
     
    • Like Like x 1
    #6 shuth, Aug 10, 2011
    Last edited: Aug 10, 2011
  9. mnf

    mnf
    Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tambah lagi yg pakai window 6.5...aduyai~..setiap kali incoming kol asik hang..
     
  10. meezwan

    Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    1,960
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    galaxy ace dalam 800 lebih lagi rasanya..kalau nak android yang sekitar harga 600-750 boleh ambil samsung galaxy mini :)
     
    • Like Like x 1
  11. mnf

    mnf
    Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tt pun dah pening kopala nak pening yg mana..hehe..

    mintak tt try usha kat www.gsmarena.com

    kat situ semua hp..tgk feedback past user dan spec hp..
     
    • Like Like x 1
  12. tryje

    Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Saya pengguna HTC Desire Hd .. setakat nie ok.. tak da masalah apa-apa

    Wife saya guna LG Optimus One P500

    Kedua-duanya ialah HP jenis android.

    kalau budget macam TT boleh cuba LG Optimus one --- antara yang terbaik budget android phone.

    LG Optimus One pun boleh di root dan macam-macam aplikasi android boleh dicuba di market atau di ehem-ehem.

    Terima kasih
     
    • Like Like x 1
  13. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    saya cadangkan beli galaxy mini. mmg berbaloi dgn harga..klo x silap just around RM560-570 camtu jek.
     
  14. abutalib

    Senior

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    4,053
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Atau boleh guna sony ericsson xperia8

    ok gak la
     
  15. mnf

    mnf
    Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tt senyap je ni..mesti pening dia nak buat pilihan ni..hehe
     
  16. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Terima kasih atas respons kawan-kawan sekalian. Setakat nie belum decide lagi nak beli handphone yang mana. Jika ada yang sudi berkongsi info lagi, amat-amatlah saya hargai. Terima kasih.
     
  17. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ade cek kat mudah.my td harga dlm RM550.00 kalo bodek2 tokey tue, ingt boleh diskaun lg dlm RM50.00. Terima kasih sudi berkongsi bro.

    Memang pening pun. Banyak sangat pilihan. Nak beli semua bajet ciput jer :D
     
  18. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Dr dlu lg tak minat sony ericson. xtau nape :D

    Tq bro. mmg byk info. byng2 hanphone android pertamaku mula nmpk dah nie :D
     
  19. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Antara dlm pertimbangan. Terima kasih sudi berkongsi bro.
     
  20. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Nak belajar 'main-main' dengan handphone android dulu. Samsung Galaxy Tab mmg teringin nak beli. Tapi.....biar dulu la..... :D
     
  21. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Saya sangat berbesar hati founder WC JUGA turut sudi berkongsi info. Terima kasih Tn Shuth. Nampaknya saya akan fokus pada brand Samsung nie.
     
  22. faizal.ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Lagi cadangan yang mempengaruhi saya fokus pada brand Samsung. Terima kasih bro. Samsung Galaxy Mini akan jadi perhatian saya.
     

ibeli4u

Share This Page