1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Guna Facebook Ads Cara Betul Untuk Buat Sale

Discussion in 'Tips & Panduan' started by zuraidi, Oct 27, 2012.

Share This Page

  1. zuraidi

    Senior

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    717
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    View attachment tetsts.png

    CTR: 1.541%
    Cost Per Click: $0.015
    Sale: 2 (RM40)

    Macamana untuk dapatkan statistik ads yg seperti ini?

    1. Analisa market dan statistik demographik utk produk yg dijual.
    2. Rekabentuk Ads yang berkesan dan membuatkan org utk klik dan bertanya
    3. Jenis Ads
    4. Teknik primary post dan secondary post
    5. Waktu sesuai utk running ads


    Ramai yang tidak menggunakan facebook ads dengan betul dan hanya target LIKE sahaja. Yang paling penting sebenarnya ialah SALE dan INTERACTION!

    Saya akan terangkan dengan lebih lanjut lagi dipost yg seterusnya jika ramai yang berminat utk tahu.
     
    • Like Like x 19
    #1 zuraidi, Oct 27, 2012
    Last edited: Nov 15, 2012
  2. Loading...


  3. aidilmart

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    berminat nk tau.. share2 :)
     
  4. sadiq sigaraga

    Newbie

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    berminat...nak tahuuuuuu
     
    • Like Like x 1
  5. Khairi Hafizi

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    970
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    CTR 1.541%..tinggi tuu! :-bd
     
  6. deathacker

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2012
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nak tau gak..
     
  7. xtertech

    Newbie

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    94
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Menarik, berminat nak tahu dan belajar.
     
  8. shirly

    Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    berminat nak belajar
     
  9. scudmissile

    Senior

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    346
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    28
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +48 / 1 / -0
    teknik yg bagus
    berminat....
     
  10. halimismail

    Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya pun berminat nak tahu
     
  11. pakar clickbank

    Senior

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,177
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +13 / 0 / -0
    wow saya berminat juga
     
  12. syafiq khalil

    Newbie

    Joined:
    May 24, 2012
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  13. zuraidi

    Senior

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    717
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    update terbaru:

    View attachment ctr baru.png

    CTR: 3.413%
    CPC: $0.009

    1. Kajian market dan demographic produk anda

    Daripada pengalaman saya niche yg paling laku kat FB malaysia ni adalah pakaian, produk kecantikan dan kebersihan diri, produk pengurusan berat badan dan produk alat mainan budak. Jadi pilih niche anda dengan betul. Cari produk yg org lain tak jual (biasanya produk yg tak leh dpt kat kedai)

    Lepas dah ada produk buat kajian demographic kat FB. Run FB ads dan test market anda. cuba ubah2 kat bahagian umur dan jantina.

    Apa yg kita nak tahu dlm step 1 ini ialah golongan umur dan jantina mana yang paling respon utk beminat dn seterusnya membeli produk yang kita promote tu.

    Tunggu post sy yg seterusnya..
     
    #12 zuraidi, Oct 30, 2012
    Last edited: Dec 2, 2012
  14. adik diba

    freshman

    Joined:
    Oct 30, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salam
    saya ingin tahu bagaimana untuk perbanyakkan LIKE
     
  15. BlackWoods

    Newbie

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    353
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    CTR TS tu tinggi sangat, mind kongsi apa campaign yang TS running tu?
     
  16. aidilmart

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    663
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    TT, mcmane nk wat ads berkaitan Website kite dan d approve dgn cepat.. ads tntng web saya asyik kene reject jer.. naper ek?? :)
     
  17. nimosy87

    Newbie

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    871
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nak tahu jugak bro..
     
  18. Dinor Sabudin

    Senior

    Joined:
    Apr 25, 2012
    Messages:
    450
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    berminat nk tahu bro
     
  19. mattong

    freshman

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    berminat juga ingin tahu
     
  20. Cikgu Cinta

    Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    454
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Berminat nak tahu
     
  21. ekedai

    freshman

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    menarik menarik manarik
     

ibeli4u

Share This Page