1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Doa mohon murah rezeki

Discussion in 'Motivasi & Inspirasi' started by mantopcyber, Aug 8, 2011.

Share This Page

  1. mantopcyber

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    "Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".
     
    • Like Like x 7
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. redfar

    Newbie

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    1,481
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Dalam ayat ni pun dah ada mengatakan jangan meminta-minta..
    Terlihat blog pengacara TV3, Mazidul Akmal Sidek yang membongkar kegiatan sebenar pengemis yang kudung.
    Bolehlah jenguk blog beliau.. Hehe..
    Dia amik gmbr dari pengemis tu mengemis di pasar (bazaar Ramadhan) sehingga pengemis tu keluar dari bazaar tersebut.
    Akhirnya, terbongkar segalanya apabila beliau menyimpan kaki palsu. Hehe.
    Depan2 Mazidul amik gambar.

    Moral of the story, kalau diberi keupayaan yang sempurna berusahalah..
    Janganlah meminta2.. Just my 20 cent.. :)
     
  5. Syedz

    Senior

    Joined:
    Aug 31, 2008
    Messages:
    5,310
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    moga-moga kita sama-sama dilimpahi rezeki dari Allah S.W.T :)
     
  6. abutalib

    Senior

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    4,053
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Zaman sekarang ni banyak penipuan

    Sebelum-sebelum ni pun di TV ada

    menyiarkan mengenai golongan pengemis

    ni yang memperolehi pendapatan yang

    lumayan dengan menjadi pengemis

    walaupun pada fizikalnya masih sihat

    dan amampu untuk bekerja
     
  7. santrix

    Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Thank..saya pun baru nak berjinak2 dgn clickbank. Harap2 doa nie membantu. InsyaAllah.
     
  8. mantopcyber

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Betul3x... kenalah berusaha, baru Allah mudahkan rezeki kita... :)
     
  9. mantopcyber

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aminn..

    p/s: kalau tuan juga berminat nk buat affiliate, just make a promotion, dpt komisyen,blhlah klik link bwh ni.. :) insyaAllah byk membantu luaskan ilmu dunia pemasaran internet :)
     
  10. mantopcyber

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    moga kita tak tergolong dlm golongan demikian.. mg Allah berikan petunjuk dan memudahkan urusan kita..amiin :)
     
  11. noorizan

    Newbie

    Joined:
    Apr 7, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Tq tt atas info doa nie..
    semoga tt dimurahkan rezki oleh Allah swt..
     
  12. kereta06

    Newbie

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Terima kasih atas perkongsian doa ini
     
  13. Akmal_Kamel

    freshman

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    tq for the doa
     
  14. Bro Mat

    freshman

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nk tanya, amek sumber dari mana ye?
     
  15. Azam Wahid

    Newbie

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    388
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Doa ni boleh juga diaplikasikan dalam selepas tunaikan Solat Dhuha. :) Terima kasih, Bro MantopCyber.
     
  16. zackicktan

    Newbie

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    walaupun saya orang cina tapi haraplah juga dimurahkan rezeki.
     
  17. Mohd Firdaus

    Newbie

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Seeloknya kita baca doa itu selepas daripada solat dhuha.... Tetapi berapa ramai diantara kita yang melakukan solat dhuha?

    Setahu saya tidak begitu ramai kenapa hal ini terjadi mungkin diantara mereka berkata tak sempat sibuk banyak kerja dan lain-lain....

    untuk memurhkan rezeki sama-sama kita berubah....

    TQ di atas perkongsian doa murah rezeki ini......
     

ibeli4u

Share This Page