1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Design kad kahwin aq(komen sikit)

Discussion in 'Art, Design, Video & Photography' started by nafi46, Nov 5, 2010.

Share This Page

  1. nafi46

    Newbie

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ni aq baru buat kad kahwin.....baru kali pertama...aq nak mintak komen korang semua....baru 2hari belajor pastu buat lalu...x tahu menjadi x??..

    contoh 1

    [​IMG]

    [​IMG]

    contoh 2

    [​IMG]

    [​IMG]


    kalo aq buat model baru,aq akan update kat sini mintak komen korang semua sesuai x?
     
  2. Loading...


  3. Mohamad Rizwan Edris

    Newbie

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salam,ini pandangan saya ...nampak sangat gmbar di copy and paste mcm tu saje..satu lagi,yang bewarna merah ni,dekat bunga tu,memang background di warna kekuningan ke?
     
  4. faezil

    Senior

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    6,951
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    pada pendapat saya, mungkin lagi nampak cun kalau hiasan2 tu kelam2 sket.. dan warga bg jgn la putih sangat... buat la warna biru sket2
     
  5. abelljefrry

    Senior

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Salam hormat TT dan sahabat semua,

    ok, first saya nak tanya, design ni buat guna software apa?

    kalau Ai, saaya saran kan saudara google banyak banyak vector kerawang dan floral motives. sebab kekurangan kad kahwin ni, banyak pada bahagian kerawang. images yang saudara paste tu tak blend dengan design border. plus, masih ada visible background pada kerawang. kalau boleh buang bahagian yang visible tu.
    http://www.google.com/search?aq=2&o...chrome&ie=UTF-8&q=free+floral+vector+graphics

    lagi satu, banyak kan research tentang clor scheme.boleh google "Color Scheme Generator", saudara boleh test drive mana mana yang berkenan. :)

    Kad kahwin ni, kalau kena gaya nya, memang best. dan bila dah ready nak buat servis ni, dah ada portfolio, boleh hubungi saya. saya ada benda free yang bernilai RM199 nak bagi.

    Good luck!
     
  6. KaixerGroup

    Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Perkara yang perlu di ambil berat:

    - Typography tak sesuai
    - Pemilihan warna
    - Infomasi
    - Arrangement

    mungkin bahasa kasarnye, tak menarik..Kena banyak buat research pasal kat kahwin, tak boleh main buat je.
    kalo bro bukan designer saya tak kisah sangat, pelan2 belajar. :D
     
  7. Wan Sufi

    Newbie

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    515
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam TT,

    Boleh mencelah sikit tak?:D

    Saya setuju dengan komen-komen di atas mengenai corak kad yang terlalu simple & warna yang kurang sesuai kerana mungkin terlalu cerah. Bro kena mantapkan sikit lagi.

    Tak apa bro, cuba lagi sampai design kad cantik. Sekarang ni memang tak berapa lawa. Mana la tahu esok lusa makin mengancam. :-bd
     
  8. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    tahniah... cantik gak tue... kalau print kat kertas berwarna cantik gak tue... save budget nie... hehe...
     
  9. Tengku Faris

    Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    2,768
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Wahh, semua dah komen bernas-bernas kat atas, tak tahu la nak komen apa lagi..
    Huhu.. Terbaekk da komen2 designer kat atas ni.. Tapi, mana pegi TT ni? :)
     
  10. johnnytk

    freshman

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    no comment design kad kahwin ni cuma...perlu sikit ruangan
     
  11. laser

    Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    salam semua,

    buat masa ni, saya taknak sentuh pasal design..saya nak sentuh pasal benda lain dulu yang saya rasa lebih penting..

    penggunaan nama/logo Allah tu memang tak sesuai digunakan..faham² je lah kad kawin ni, kadang² orang langkah, terpijak, campak² dll..boleh saya tahu apa motif penggunaan nama/logo Allah tu?

    instead boleh guna perkataan lain seperti walimatulurus, assalamualaikum, ke hadrat illah dll..

    terima kasih,
     
    • Like Like x 1
  12. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    hehehe untuk cik ima ke hehehehe
     
  13. cyber82

    Newbie

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nak terbaik guna software yg bersesuian...guna adobe photoshp or Ai...
     
  14. KaixerGroup

    Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    untuk kerja2 printing ni, sesuai pakai Ai atau inDesign. :D
     
  15. syaz_apple

    Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    lawa jugak nie..tapi perlu dipertingkatkan lagi..kalau amik gmbr lain..kne pndi ubah2 jadi diri kite pnye sendiri..:)
     
  16. Krussh

    Newbie

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    sy sangat bersetuju aper yg bro laser ckp. x ptt letak nama Allah dlm kad kahwin. psl design pla terlalu simple. bg modern ckit ble letak color yg agak gelap dan guna vector floral yg lebih advance atau sesuai. ni klo dah cetak x baper cantik. color floral x blend ngn background. nampak sangat copy and paste. blum smpi tahap yg boleh jual. klo bt ntuk diri sendiri ble la. ni komen jujur bkn ntuk bt TT rasa rendah diri. ble cuba lg pertingkatkan design.
     
  17. EZ FanPage

    Senior

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    864
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    saya tak baca semua post tapi just tengok design TT.

    1. Tak ada apa-apa gambar ke?
    2. Cuba cari design vector tepak sirih ke, cincin ke ape2.
    3. background warna tu memang putih ke? too dull..

    Dalam kad kahwin rasanya yang penting design dan keunikan.
    sebab depa ni nak kahwin sekali, atau dua, atau tiga atau empat :))
    so kad tu kena nampak grand sebab nak bagi kat ribuan pengunjung nanti

    PS: teringat pula kad kahwin aku yang lama..untuk VIP guna bentuk card credit :)
     
  18. eddi88

    freshman

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Buat gambar kad kawin fb pun cun
     
  19. zaeem

    Newbie

    Joined:
    May 8, 2009
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    simple sgt kad kahwin nie..kalau buat image seperti 3D dan menggunakan warna yang sesuai comfirm cantik...
    teruskan usaha, Practise make perfect
     
  20. edu_gen

    freshman

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    boleh tambah kerawang2 sikit...
     
  21. kamonmedia

    freshman

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam, yep, logo Allah tu tak sesuai. Better change perkataan walimatulurus dalam jawi. Kalau nak vector dia, PM aku. Tengs!
     

ibeli4u

Share This Page