1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Dengar Radio Secara Online...

Discussion in 'Sembang Umum' started by usri, May 2, 2007.

Share This Page

  1. usri

    Newbie

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    1,760
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Dengar radio secara live melalui internet...
    Untuk mendengar anda perlu...
    Log on to website http://steprofit.com/blog dan seterusnya klik
    pada link Live Radio...
    Pilih stesen radio kegemaran anda... Selamat mendengar...
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. afiq

    Newbie

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    256
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    thanks for sharing :cool:
     
  5. Rizash

    Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Dengar radio online dari Jepun, Korea, India, Singapura, dan Malaysia. Di online-live-radio.blogspot.com. Radio stations yg lain akan ditambah dari semasa ke semasa.

    Tengkiu! :p
    Online Live Radio
     
  6. muamalahdotcom

    freshman

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ada tak scripts nak setup radio online? scripts yang seakan2 radio tu live, tapi kita dah siap rakam n susun dalam playlist.
     
  7. Rizash

    Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kawan2 semua, telah banyak perkembangan berlaku di http://online-live-radio.blogspot.com..

    Macam2 stesen radio dari dalam dan luar negara dah aku tarok kat situ. Senarai radio yang ada sekarang:

    1. Malaysia
    2. Indonesia
    3. Singapura
    4. Jepun
    5. Korea
    6. Brunei
    7. United Kingdom (UK)
    8. United State of America (USA)
    9. India
    10. Turkey


    Akan datang, aku akan tambah lagi stesen2 radio yang lain.. kalau takde stesen radio yang korang nk dengar, bole mintak tambah tp dengan syarat stesen radio tu ada stream online..

    Sekali lagi lawatlah sekarang ke online live radio !! Sokonglah produk bumiputra!
     
  8. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    rizash dah rampas thread usri
    keh..keh..keh
     
  9. Sapikk

    Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    1,121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku pun nk rampas.. dgr radio secara online hotFM :D
     
  10. ijamidayu

    Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    3,038
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Rampas ha.. :D apa pun.. semoga terus success bro..
     
  11. sweetmango

    Newbie

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    445
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Sesapa ada laman yg dapat me-manupulasi ERA.fm online tanpa perlu me-login di Epass..
    post kat thread nie..sy bookmark. Din Beramboi punya pasal.
     
  12. krolbiz

    Newbie

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    1,600
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Woho.. best gak nie..! TQ, Ape kate kita cari camner nak tengok tv online lak..?
     
  13. ilhamputra

    Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    1,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya pon ade wat blog radio online.

    antara list radio
    * Indonesia : DJ.FM
    * Singapura : Lush99.5FM
    * Fly FM
    * Singapura : Power 98FM
    * Singapura : Warna 94.2FM
    * Brunei : Radio Harmoni
    * Brunei : Radio Nasional
    * Singapura : RIA.FM
    * Singapura : Gold fm
    * Indonesia : DJ.FM
    * Thailand : VIRGIN HITZ
    * Thailand : Big fm
    * Thailand : Virgin soft
    * Brunei : Pelangi.FM
    * Brunei : Pilihan.FM
    * Radio 24
    * Negeri.Fm
    * Radio MMU
    * SabahV.FM
    * Sabah.fm
    * Selangor.Fm
    * Labuan.Fm
    * KL.fm
    * Asyik.Fm
    * NurIslam.fm
    * Nasyid.fm
    * Musik.FM
    * Hot.FM
    * Radio putra

    selamat mendengar di http://www.onlinefreeradio.blogspot.com/. :)
     
  14. Sapikk

    Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    1,121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Astro Online x dek ke? mksud aku bukan astro.com.my tuu.. tp siaran2 astro scre online sbb aku mls nk gi kt ruang tamu.. klo bole nk dok depan laptop je.. klo laptop ni bole makan, nk je makan..
     
  15. Rizash

    Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kat blog aku, online live radio boleh dengar era, sinar, lite, mix, hitz, thr gegar n raaga tanpa perlu epass...

    Pasal astro ni, aku tau link tgk astro kat hp tak yah bayar punye.. nk tgk kat komputer pun bole gak.. rahsia.. :)
     
  16. olskool

    Newbie

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    1,750
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    share r link tu bro
     
  17. Rizash

    Newbie

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mende ni takleh sebar2 la.. kau pn tau kan risiko dia.. nnt aku pm kau.. tunggu je.. aku pening kepala plak ni..
     
  18. olskool

    Newbie

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    1,750
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ak menungu PM ko...thank bro
     
  19. yoji

    Senior

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    1,988
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    bro kongsi la aku skali...
     
  20. xynapster

    freshman

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Kami menyajikan pelbagai siaran radio online yang terdapat di Malaysia dalam satu paparan blog termasuk juga Radio Best 104.FM, Radio Era.FM, Radio Sinar.FM dan banyak lagi, selain itu terdapat beberapa radio yang jarang kita dengar tetapi berada di Malaysia seperti Radio Rileks.FM, Radio Pokpet.FM, Radio Cinta.FM, Radio Gempakz.FM dan banyak lagi. Sila taip keyword ini di Google Search atau Yahoo Search "XY Malaysia Radio Online" & "xyradioonline", untuk mendengar siaran radio secara percuma dan terhangat.

    ~~Newbie, jd xleh create URL disini. Harap maklum.:)
     
  21. Kayrol Anwar

    Senior

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    3,219
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +6 / 1 / -0
  22. Tengku Faris

    Newbie

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    2,768
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hello bro... Warga WC..

    Apsal xde satu pun yg ajar cara letakkan Radio kat Blog ni?
    Ajar r ckit.. Sy bdak bru nk blaja ni..

    Guna plugins ape tu? Ke camne?
    Jom r ajar2 secara details ckit.. Berminat nih..

    Sape ajar secara jelas, saya bgi iTrader terus.. Oraitt?

    Khas utk 3 orang terawal ajar saya.. Hehe.. (" ,)
     

ibeli4u

Share This Page