Cukai barang import

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by arcilist, Jan 16, 2010.

By arcilist on Jan 16, 2010 at 6:51 PM
  1. arcilist

    freshman

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam

    nak tanya cikgu2 dalam ni..or sapa2 yang tahu...

    kalau kita order barang from China, mcmana kita nk tau barang tu kena cukai ke tak? kalau kena, mcmana nk cek pulak brapa cukainya?

    sblm ni slalu order barang sebijik2 je..tp skali ade customer nk 10 bijik plak...dahtu dia tanya pasal cukai..aku dh gelabah...hahaha..sbb tak penah kena...

    mintak tolong ye!:D
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by arcilist, Jan 16, 2010.

    1. perindu
      perindu
      maybe boleh tanye ko nye supplier kat China tu.
      barang2 yg datang secara pukal biasanya kena cukai.
      tengok gak barang tu jenis apa.

      kalau 10 bijik stokin kecik2 rasanya xkena cukai.
      tapi if 10 bijik tv 32" mmg patut kena cukai sgt. :)
    2. Faiz Shafie
      Faiz Shafie
      siapa dapat jawab masalah TT? sama terkena dkt sy ni..tadi duk google..terjumpa thread ni..

    Share This Page

Share This Page