1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Cek clickbank pertama - Alhamdulillah!

Discussion in 'Motivasi & Inspirasi' started by imosnet, Sep 10, 2009.

Share This Page

  1. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    Assalamualaikum teman2 WC!

    Tengah lepak2 layan WC, terdengar bunyi motor kat luar ofis.... rupanya posmen....hantar cek clickbank pertama saya!:eek:

    Alhamdulillah! Walaupun jumlahnya x banyak hanya usd130.xx, (untung cpa via paypal lagi banyak) tapi ini membuktikan bahawa semua org mampu jana biz internet dgn clickbank!:)

    maaf sy x pandai, gambar saya attachkan sini

    saya harap cek yg x seberapa ni menjadi bukti & motivasi kpd member2 lain, insyaAllah :D

    Ohya, saya menggunakan teknik free utk tarik trafik ke web jualan affiliate. Untuk panduan teman2, saya gunakan;
    - free classified ads
    - blog review (blogspot)
    - video marketing youtube
    - free press release
    - hubpages
    - digg
    - stumbleupon
    - forum marketing
    - seo blog

    semuanya free & anda pun boleh buat! jika saya sbg newbai boleh, anda pun boleh! selamat mencuba!
     

    Attached Files:

    • Like Like x 2
    #1 imosnet, Sep 10, 2009
    Last edited: Sep 11, 2009
  2. Loading...


  3. fathaz

    Newbie

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    919
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pergh.. mantap2 bgus2.. berkobar2 nih nk wat huu
     
  4. fid

    fid
    Senior

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    866
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    uishhh tahniah...ape lg wat raye r
     
  5. surfaddict

    Senior

    Joined:
    May 31, 2006
    Messages:
    2,065
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Jangan lupe tutup mana2 info yg patut dan watermark kan pic ni..TAHNIAH jom pi bazaar ramadhan seksyen 13. :)
     
  6. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    timakasih kawan2 smua, sy doakan anda mampu buat lagi bagoih dari saya! :)

    ya cek tu saya x sorok apa2 semua clear, cuma kamera dgtal saya jenis murah, jd x dpt nak zoom kasi clear betul2!

    ok saya bg tips lagi cara tingkatkan trafik percuma ke hoplink anda;
    - cari list free classified ads
    - join jadi ahli
    - klu ada 20 join semua atau lebih
    - setiap hari hanya iklankan 1 produk shj ke 20 classified ads tu
    - buat secara istiqamah & fokus
    insyaAllah ada hasil ;)

    p/s - saya jenis malas nak pi ke bazar ramadan sbb susah nak jaga mata ;) haha jadi kat seksyen 6 ni pun dah ada pasar ramadan kira oklah!
     
  7. himira

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2008
    Messages:
    1,134
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    tahniah bro..

    moga sukses selalu..
     
  8. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    timakasih bro! insyaAllah bro pun boleh buat lagi bagus!
     
  9. markaragnos

    Newbie

    Joined:
    Jan 25, 2007
    Messages:
    759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hmm.....aku dah ader satu produk yg aku target kat Clickbank,dah buat blog video,tapi sekarang nih aku dalam proses nak tukar hosting baru yg lebih murah dan stabil,lepas tu aku nak blast email aku yg ader dlm 32 juta,bercampur aduk dengan produk lain....aku bajet dlm 5 bulan....rasernyer boleh dapat dlm USD 3-4 ribu kot???????
     
  10. hasbulaqill

    Senior

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    1,543
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    tahniah...leh join saya nk wt tknik PPC lak
    keh3
    tunggu cek ni:D
     
  11. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    fuh klu ade mailing list lagi bagus! insyaAllah bro pasti boleh :D
    saya sbnarnya dah rugi tahun lepas byr;
    - adwords
    - hosting landing page (hostgator)
    - getresponse

    jadi dah stop promosi bermodal $$$$, skrg hanya tumpu kat seo blog & free ads je....

    klu ada hasil dari CJ.com & paydotcom.com saya akan kongsi kat sini, insyaAllah
     
  12. mfahmi

    Newbie

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Tahniah bro !! Keep it up:)
    aku ni tak tau lagi..huhu
    .
    .
    .
    .
    .
    p/s: 32 juta email?? hebat betol
     
  13. reezluv

    Senior

    Joined:
    Jun 5, 2006
    Messages:
    4,016
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    dalam masa berapa lama baru dapat earning camtu? sebulan?dua bulan? setahun? atau dua hari?hehehe...

    anyway tahniah2 dapat cek clickbank tuh..:D
     
  14. Ijad

    Newbie

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    520
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
  15. Faizal

    Senior

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    1,031
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    huhu..tahniah, tahniah..

    belum sampai masaku lagi..:D
     
  16. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    trimakasih semua!

    alhamdulillah saya ambik masa 1.5 bulan utk dapatkan cek ni. update sampai hari ni ada 3 sales baru masuk lebih usd100, saya akan update lagi & kongsi tips trafik dgn teman semua!

    oh ya saya juga menggunakan teknik video marketing selepas mmbeli produk kaklisa bulan lepas (dgn menggunakan duit untung cpa hehe)

    contoh biz cpa saya? kan saya dah dedahkan kat sini http://www.wangcyber.com/forum/tips...muka-depan-google-dalam-1-hari-tiru-saya.html
     
  17. ilhamputra

    Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    1,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tahniah bro.semoga rajin berkongsi tips-tips sebegini
     
  18. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    tmakasih & insyaAllah tips2 akan dikongsi sekadar mampu, itupun sikit2 je yg tau, saya newbai lagi maaflah x bnyk ilmu :)
     
  19. lanchini

    Newbie

    Joined:
    Feb 12, 2009
    Messages:
    304
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Tahniah !

    Hebat tu, dalam masa sebulan lebih dah dapat cek pertama...
     
  20. zyan

    Senior

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    2,313
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    tahniah bro.. bila dah dapat "rentak" kita hanya perlu ulang jer.. betul tak?? ;) hehe..
     
  21. imosnet

    Senior

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,332
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    timakasih, tapi promosi bermula 2 bulan lebih awal....saya kongsi tips lagi ye...

    sebenarnya;
    - teknik promosi percuma mmng agak lembap dari PPC adwords
    - tapi iklan percuma spt contoh di free classified ads boleh diletakkan antara 30 hingga 90 hari, ada site free ads yg lebih hingga setahun
    - jadi kita hanya pantau je & renew iklan kita bila hampir tamat tempoh
    - jika anda iklan di 20 free ads, pantau iklan lama sambil2 letak iklan baru
    - yg penting, pastikan keyword iklan adalah mengikut carian semasa (rujuk kat adwords keyword tool)
    - penggunaan keyword utama sbg tajuk iklan membolehkan iklan anda keluar di muka depan enjinpencari
    - juga iklankan pd free ads yg mempunyai PR tinggi

    harap tips yg x seberapa ni mmberi manfaat :)
     

ibeli4u

Share This Page