Cara menghapuskan pijat

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by abdfatah, Oct 10, 2008.

By abdfatah on Oct 10, 2008 at 7:59 AM
  1. abdfatah

    Mentor

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    6,618
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Saya nak tanya sedikit persoalan berkenaan pijat. Serangga pijat nih nak hapuskan camner? Ada sessiapa yang boleh nolong bagaimana cara menghapuskan pijat.

    Sembur ngan ridsect ke? Atau guna racun anai-anai pun boleh?
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by abdfatah, Oct 10, 2008.

    1. surfaddict
      surfaddict
      Pijat? Erm bahasa sains utk pijat apa erk..kekekek

      Dirumah sypun byk serangga perosak begini, so antara langkah-langkah yg sy lakukan. Pastikan buang punca makhluk ini berminat dengan umah anda. Contohnya barang2 di stor yg mungkin dah tamat tempoh simpanan. Then sy juga membeli Kapur anai2 yg kita conteng2 kat dinding tu. Erm mmg berkesan buat masa skang.
    2. spatt
      spatt
      pijat ni ape?
    3. abdfatah
      abdfatah
      itu laa pasal duk tengah cari serangga pijat neh...
    4. abdfatah
      abdfatah
    5. biznezprepaid
      biznezprepaid
      lar fikirkan pepijat computer tadi..kalau tu scan aje ngan antivirus..
      Nie haa...
      letak hang ada tu pembunuh pijat nieh..lupa plak aku
    6. rwan
      rwan
      Petua Menghalau Pijat
      Jika anda makan durian, kulitnya jangan dibuang. Letakkan di bahagian bawah katil atau tempat yang dijangka adapijat. Bagi sesiapa yang tidak tahan dengan bau durian bolehlah digantikan dengan kulit limau manis. Insya-Allahsetelah 4-5 hari, anda akan dapat melihat banyaknya pijat yang mati. Sebahagian lagi tentu lari dari sarangnya keranatidak tahan dengan bau durian dan kulit limau.
    7. spatt
      spatt
      kalo bnyk duit, bro abdfatah g la kt pest control...
      bnyk ke pijat nye?
    8. abdfatah
      abdfatah
      duit tak bape banyak laa untuk pest patrol... nak cari alternatif menghapuskan pijat... lelain cara menghapuskan pijat ada lagi...?
    9. Badruzamani Bin Azmi
      Badruzamani Bin Azmi
      Mungkin boleh cuba guna 'bakteria baik' seperti EM (Effective Microorganism). Antara produk EM yang terdapat dipasaran ialah seperti keluaran BIO ACTIVE (keluaran BIOSENSE).
    10. spatt
      spatt
      aku gune EM, tp utk merangsang pertumbuhan lintah aku...
      leh ke gune utk hapuskan pijat?
    11. rwan
      rwan
      cara lain.... bersihkan semua tpt pijat2 tu membiak.
    12. Badruzamani Bin Azmi
      Badruzamani Bin Azmi
      Insyaallah... dari apa yang saya belajar, untuk ternakan lintah, guna jenis BIO AQUATIC. Untuk menghilangkan bau, merencat 'percambahan' larva lalat / nyamuk, elok guna BIO ACTIVE.

      Jadi, kemungkinan ia juga membantu dalam 'memerangi' masalah perpijat/hama/ kutu ini. Selain itu, cara lain (cara lama) ialah jemur di bawah pancaran matahari.

      Cuba rujukan : http://en.wikipedia.org/wiki/Bedbug

      p/s - try and error
      Last edited: Oct 10, 2008
    13. spatt
      spatt
      owh...tq bro 4 d info...
    14. zyan
      zyan
      ada orang kata pakai daun pandan pun boleh tp setahu saya daun pandan tuk halau lipas je kan.... hmmm....
    15. ijamidayu
      ijamidayu
      Pijat nie memang penat nak hilangkan.. Suke dok tempat pelipat tilam.. Fuh!!
    16. highlander
      highlander
      Pijat nie bley jual x???? Ada asaran x??? Ade ker orang nak beli??? Hehe....:)

      p/s >> Kepala ingat nak berniaga aje.
    17. abdfatah
      abdfatah
      kena hantar dobi aaaa kalo gitu....
    18. abdfatah
      abdfatah
      buat duit dengan pijat ke? pepijat boleh agaknya...
    19. abdfatah
      abdfatah
      meh sini kita buat duit dengan pepijat online...

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. cara menghapuskan pepijat

    ,
  2. cegah hama @ pijat

    ,
  3. ubat gegat halau pijat

    ,
  4. ubat pijat cosway,
  5. cara menghindari pijat,
  6. ubat gegat cegah pijat,
  7. menbunuh pijat,
  8. Hapuskan pepijat,
  9. cara menghapuskan pijat,
  10. ubat kutu tilam