Cara melabur tanpa wang tunai atau tanpa modal

Discussion in 'Tips & Panduan' started by guidi593, Jan 22, 2013.

Share This Page

 1. guidi593

  Newbie

  Joined:
  Aug 9, 2012
  Messages:
  64
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  8
  Ratings:
  +1 / 0 / -0
  Bagaimana melabur tanpa wang atau tanpa modal dan apakah strategi mula melabur emas tapi tiada wang tunai.
  Public gold telah menyediakan tempat terbaik bagi anda yang ingin melabur dalam pelaburan emas tanpa wang atau modal.Walaupun anda tiada wang tunai tapi boleh juga melabur dalam pelaburan emas menggunakan strategi dan peluang terbaik yang disediakan oleh public gold.Saya akan menunjukkan kaedah melabur tanpa wang tunai untuk membolehkan anda dapat membeli emas atau menjadi pengedar emas public gold. Walaupun tiada wang tunai kini anda dapat melabur dalam pelaburan emas public gold.
  Strategi melabur tanpa wang tunai :
  Strategi melabur tanpa wang pertama :
  STRATEGI MENUKAR EMAS LAMA KEPADA EMAS PUBLIC GOLD
  Anda tidak mempunyai wang tunai tapi mempunyai emas lama,emas terpakai atau emas yang tidak digunakan seperti gold bar,emas geneva,emas dinar,emas pamp suisse atau apa-apa jenis emas yang tulin,jadi adalah lebih baik dilaburkan emas lama tersebut kepada emas public gold.Public Gold akan beli emas tersebut dengan harga tertinggi.
  Cara tukar emas terpakai kepada produk emas public gold :
  1. Bawa emas anda ke cawangan Public Gold yang berhampiran. Klik untuk MELIHAT ALAMAT DAN TELFON 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD di seluruh Malaysia.
  2. Jumpa staf Public Gold dan maklumkan mahu tukar emas lama kepada emas public gold dan hulurkan emas anda untuk diperiksa. Beritau nama introducer MOHD ZAIDI BIN JUNUS, kod introducer PG001425
  3.Staf Public Gold menguji ketulenan,jenis emas dan menimbang berat untuk menilaikan emas tersebut.
  4.Mereka akan beri sebutharga nilaian emas anda berdasarkan harga semasa public gold.
  5. Jika anda bersetuju anda boleh tukar emas tersebut atau trade in emas kepada emas public gold. Berdasarkan nilaian emas tadi kita boleh pilih jenis emas yang kita kehendaki sama ada gold bar,syiling dinar,silver bar atau barangan kemas public gold.
  6.Tukar emas lama kepada emas public gold ini dikenali X-Plan.Perkara yang menarik ialah jika nilaian emas anda melebihi RM20,000 secara automatik anda dapat jadi New Dealer Public Gold dan terus dapat komisen atau pun nilaian emas tidak mencukupi RM20,000 tapi anda tambahkan dengan wang tunai untuk mencukupi belian emas RM20,000 keatas, anda juga dapat menjadi New Dealer public gold.Kalau nilai emas lama atau emas jenama lain seperti emas geneva bernilai lebih RM100,000 anda terus layak jadi Priority Dealer.
  Kaedah nilaian tukaran emas :
  Public Gold menilai tukaran emas x-brand ,jongkong emas 999.9 (24 karat) pada harga PG BUY 10 gram per gram.Lihat gambarajah di atas,jika harga semasa emas PG BUY 10 gram berharga RM1660,ini bermaksub nilaian emas x-brand anda adalah RM166 per gram.
  Public Gold membeli emas x-brand atau barang kemas emas 916 (22 karat) pada harga PG BUY i-series 10 gram per gram.Lihat TUKAR EMAS LAMA KEPADA EMAS PUBLIC GOLD
  Strategi melabur tanpa wang atau tanpa modal kedua :
  STRATEGI PAJAK EMAS UNTUK MENDAPAT WANG
  Anda tiada wang juga tiada emas tapi ada isteri atau ibu yang mempunyai barang kemas, jadi untuk melabur anda pinjam barang kemas untuk dipajakkan emas tersebut di arrahnu bagi mendapat wang dari gadaian emas. Wang yang diperolehi dari pajakkan emas tersebut anda beli emas public gold. Lihat CARA GADAI EMAS DI ARRAHNU.Emas public gold yang dibeli anda boleh simpan atau pajakkan lagi. Tempoh pajak emas di arrahnu biasanya 11 bulan atau 12 bulan bergantung kepada arrahnu.Dalam tempoh ini anda ada dua pilihan:
  1.Jika harga emas naik, anda jualkan emas public gold yang dipegang untuk menebus barang kemas isteri. Lagi cepat kenaikkan harga emas lagi baik kerana anda dapat terus tebus barangan isteri dan mengurangkan upah simpan oleh arrahnu.
  2.Jika harga emas tidak naik, apabila cukup tempoh gadaian anda boleh gadai semula atau overlapped pajakkan tersebut dan mungkin dikenakan sedikit bayaran.
  Strategi melabur tanpa wang tunai ketiga :
  STRATEGI PENAWARAN PERKHIDMATAN
  Anda tiada wang, tiada emas, isteri atau ibu tiada emas atau berharta, jadi untuk melabur anda perlu menawarkan perkhidmatan atau menjadi wakil public gold dengan mempromosikan emas public gold seterusnya menjadi pengedar public gold.
  Caranya, promosikan emas public gold kepada saudara mara atau sahabat handai untuk membeli emas public gold. Katakan anda dapat promosikan 3 saudara yang ingin membeli syiling 10 dinar yang berharga RM8,000 setiap satu, maka 3 orang akan berjumlah RM24,000 dan menggunakan nama anda sebagai pembeli emas tersebut,maka anda dapat menjadi New dealer public gold tanpa menggunakan modal.Lihat CARA MENJADI DEALER PUBLIC GOLD. Anda memberikan perkhidmatan mengambil emas tersebut di cawangan public gold dan selepas itu menyerahkan emas kepada pembeli emas.Apabila anda telah menjadi new dealer public gold,anda akan mendapat komisen dan boleh mula melabur emas.
  Kesimpulan.
  Strategi melabur tanpa wang dalam pelaburan emas public gold adalah selamat dan terjamin kerana anda membeli emas dan memperolehi emas yang murah,tulen dan mudah dijual secara online.Walaupun anda memajakkan emas kepunyaan isteri atau ibu,emas kepunyaan isteri atau ibu anda tetap selamat kerana anda memperolehi emas public gold yang tulen dan laku seluruh dunia.Emas smemangnya diketahui bernilai dan berharga dari dahulu kala hingga kini. Emas telah mula digunakan,bernilai dan berharganya dari dahulu lagi semenjak zaman firaun lagi.Orang-orang Mesir telah menggunakan jongkong emas yang di cop nama firaun Menes sebagai medium pertukaran.Pada masa dulu,pemilik emas dia dianggap kaya dan berkuasa dan pada zaman Nabi Musa, kaum-kaumnya telah menjadikan emas sebagai bahan untuk mencipta tuhan mereka sendiri.Betapa tingginya taraf emas sehingga ianya dijadikan sebagai pilihan untuk membina berhala yang mereka sangkakan berkuasa dan mereka sembah.
  Dan kaum Nabi Musa, sesudah dia (pergi ke Gunung Tursina), mereka membuat dari barang-barang emas perhiasan mereka, (patung) anak lembu yang bertubuh dan bersuara (Allah berfirman): “Tidakkah mereka memikirkan bahawa patung itu tidak dapat berkata-kata dengan mereka dan tidak dapat juga menunjukkan jalan kepada mereka? Mereka menjadikannya (berhala yang disembah) dan sememangnya mereka adalah orang-orang yang melakukan kezaliman.”
  [al-A'raaf: 148]
  Mulai melabur dalam pelaburan emas dengan strategi melabur tanpa wang kerana emas sememangnya bernilai dan berharga dari dahulu dan sentiasa meningkat harganya.Jangan biarkan emas lama atau emas terpakai tersimpan begitu sahaja.Waktu terbaik untuk mula langkah melabur emas adalah sekarang atau pada hari raya cina pada harga emas rendah. SMS kepada saya,Zaidi 019-9185593 untuk penerangan atau perjumpaan lihat pelaburanemaspublicgoldmalaysia.com
   
 2. Ads Master

  Ratings:
  +0 / 0 / -0
   
 3. Loading...


 4. sylverfist

  Newbie

  Joined:
  Jan 17, 2009
  Messages:
  181
  Likes Received:
  1
  Trophy Points:
  16
  Ratings:
  +1 / 0 / -0
  hehe still kene kuar duit gak nak beli emas tu ..hehe..
   
 5. airjam

  Newbie

  Joined:
  Jun 3, 2012
  Messages:
  71
  Likes Received:
  0
  Trophy Points:
  6
  Gender:
  Male
  Ratings:
  +0 / 0 / -0
  Pelaburan Emas Tanpa Modal [PETM]
   
 6. Muhdfie3

  Senior

  Joined:
  Oct 14, 2012
  Messages:
  673
  Likes Received:
  2
  Trophy Points:
  18
  Ratings:
  +2 / 0 / -0
  mula2 msti ada simpanan emas snri gak
   

ibeli4u

Share This Page