1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Cara bina laman web dengan mudah dan pantas tanpa asas I.T.

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by Hairul WC, Aug 10, 2010.

Share This Page

  1. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam Mesra Semua..

    Jom belajar cara membina laman web lengkap dengan grafik sekali....
    melalui video step by step dalam bahasa malaysia yang mudah dipahami
    Ramai Yang telah berjaya dengan panduan ini..

    Baca Dulu Testimonial Pembeli Sebenar

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    DAN BANYAK LAGI TESTIMONIAL DI Cara Membina Laman Web.com

    Modul-Modul di dalam Pakej Lengkap ini ialah:

    1. Video Ebook Membina Laman Web Minisite & Multicolumn
    2. Video Ebook Membina Produk Online Untuk Dijual.
    3. Video Ebook Mendaftar Domain, Hosting, Cpanel dan FTP
    4. Video Ebook Memasang Borang Tempahan dan Pertanyaan
    5. Video Ebook Memasang Autoresponder - Email Follow Up
    6. Video Ebook Membina Grafik Menggunakan Paint.net
    7. Video Ebook Membina Grafik Web Dgn Adobe Photoshop

    Untuk lebih detail tentang modul-modulnya sila ke Cara Membina Laman Web.com

    Ada bonus pemasaran facebook lagi... Jom ke laman webnya di Cara Membina Laman Web.com

    InsyaAllah, panduan cara buat laman web yang lengkap ini sangat berbaloi.


     
    #1 Hairul WC, Aug 10, 2010
    Last edited: Apr 11, 2012
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. Booz

    Newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    1,302
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    produk lengkap untuk newbies, syabas untuk anda!
     
  5. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ya bro.. memang lengkap..thanks :)
     
  6. bluedianthus

    Senior

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,692
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Satu lagi produk yang sangat bermanfaat untuk semua..tahniah TT.. :)
     
  7. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    thanks cik warnie atas sokongan yg diberikan :)
     
  8. faezil

    Senior

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    6,951
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    tahniah kepada abang double H di atas pelancaran....

    apa lagi... sesiapa yang tiada asas pembinaan laman web, sila lah sambar produk ini.
     
  9. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    wow... ini sudah bagus... memang sesuai untuk sape2 ingin menghasilkan minisite seterusnya menjana pendapatan melalui online... selalu ada pertanyaan macam mana nak buat minisite..?? macam mane nak upload kat hosting.. domain.. buat download page... nak buat laman web.. nak buat header footer.. nie dah ade panduan dah.. ape lagi.. grab jom..
     
  10. bluedianthus

    Senior

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,692
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Mesti sokong usahawan tempatan..:)
     
  11. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,613
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    yela.. mesti sokong kalau produk bagus mcm nie...
     
  12. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    benar tu kate bro faezil.. amat sesuai untuk fresh newbie.. :)
     
  13. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Yap cik warnie..belilah barang buatan tempatan :D
     
  14. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ya cik ima... semuanya lengkap dalam satu pakej yang berbaloi untuk dimiliki... :)
     
  15. MrEmas

    Newbie

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    3,058
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nak daftar affiliate boleh ke
     
  16. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    terima kasih kerana berminat bro :)..
    sye dah pm bro.. check your pm ya bro :) thanks...
     
  17. Hakim Najili

    Senior

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,749
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    saya dah dapatkan produk bro double H, memang saya impressed gila bila tgk content dvd nie, sy pernah tgk course di luar dgn content yg tak secomplete ini berharga RM1500 untuk 2 hari, tue pun hanya bagi notes, yang nie dapat DVD lagi. Sy rasa bukan newbai jerr yg perlu dptkan nie, sy syorkan juga mereka yang hanya tahu sikit2 dan hanya try n error buat website sebelum nie, boleh dapatkan juga. Nie bukan ayat bodek, sy tak pernah jumpa pun bro double H nie, dia dok johor, sy dok kat lembah klang.

    Nie adalah antara produk yg sy puas hati dan juga mempunyai value for money yang tinggi. Bagi sy, tak kesah laar anda nak buat duit guna blog, affiliate, adsense, buat ebook, jual barang online guna web sendiri ker, perkara yang paling asas mesti kene tahu buat dan manage website. Jangan terpedaya dengan sales letter produk2 lain di luar sana yang mengatakan anda tak perlu tahu buat website. Mengarut dan pembohongan yang besar! Percayalah kalau anda nak upah orang buat website pun at least mesti kena tahu apa itu CPanel, kalau tak bila nak edit2 sikit info, takkan nak bayar lagi pada webmaster, lagi satu kadang2 ada info dalam website kita perlu diupdate segera, buatnya anda email atau call webmaster dia pun bz buat kerja lain, takkan nak tunggu jugak. So, kene laar buat sendiri.


    Last but not least, jangan pandang siapa yang menjual sesuatu produk, tapi pandanglah pada kualitinya. Walaupun bro double H tak sefamous atau se'otai' yang disangka, yelah korang nak beli barang biasanya mesti skeptikal tgk siapa yg jualkan? Tapi, saya rasa dengan harga dan content yg ada dalam produk bro double H nie lebih power drp produk yg sy beli dgn org2 yang sudah ternama. Pepatah diam2 ubi berisi sangat sesuai untuk bro double H.

    Sy bagi 10 diamond ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦ untuk produk ini.

    (Sekali lagi ini bukan bodek, bukan nya aku dapat free pun produk nie, kene beli jugak mcm korang)

     
  18. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    thanks bro hakim atas testimonial nie...
    sye cukup terharu dengan testimonial ikhlas bro..
    semoga produk sye memberi manfaat kepada bro dan pembeli yg lain :)
     
  19. UsahawanCyber

    Senior

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    882
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Produk nie mmg antara "panduan buat newbie" yang terlengkap yang ada dlm pasaran sekarang...Newbie tak perlu beli banyak panduan sebab dalam panduan nie saje dah ada terangkan pelbagai perkara seperti :

    - Membina minisite (CSS,Meta, Johnson box, hyperlink, masukkan image dan mcm2 lagi)
    - Cara daftar hosting dan domain serta cara menggunakan FTP dan Cpanel.
    - Cara membina borang.
    - Cara memasang & menggunakan autoresponder.
    - Cara buat ebook.
    - Dan sedikit teknik pemasaran...

    Semua panduan tersebut mmg wajib dipelajari oleh setiap newbie...Saya antara yang terawal dapat produk Bro HH nie...tahniah bro ats pelancaran produk yang lengkap nie!!!
     
  20. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    thanks bro shinobita atas testimonial tersebut,
    amat dihargai :).... thanks ya...
     
  21. DilaWriter

    DilaWriter Guest

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    982
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam Bro HH.. tumpang tanye.. kiranya pakej lengkap bina web ni pun boleh jugak dimiliki oleh bakal-bakal web/graphic designer ye?
    memudahkan mereka belajar dengan express berbanding dengan belajar di kelas-kelas yang kena bayar beratus-ratus RM tu? :)
     
  22. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Wsalam cik dilla, ya sis, amat sesuai pada mereka yg berminat memulakan karrier sbg web/grafik designer kerana asasnya terdapat didalam pakej ini..

    Kelebihan pakej ini ialah anda melihat saya menghasilkan laman web, mendaftar webhosting, menggunakan cpanel, bina borang, grafik dan byk lagi SECARA REAL. Ini membolehkan cik dilla mengulang2 videonya sehingga mahir membinanya. Pekaj ini juga mengandungi text, video dan bahan pembelajaran. Dengan kata lain baca, tonton dan praktik. Cara ini jauh lebih berkesan kerana kita tidak perlu habis baca baru praktik. Baca sikit, praktik sikit... tonton sikit.. praktik sikit... kalo lupa bleh ulang balik videonya... lepas setahun pown bleh ulang videonya..

    jika ada pertanyaan lagi, saya gembira membantu :)
     
    #20 Hairul WC, Aug 13, 2010
    Last edited: Aug 13, 2010

ibeli4u

Share This Page