Cara Bayar Bill TNB, Air Online

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by XploR, Nov 16, 2009.

By XploR on Nov 16, 2009 at 9:27 PM
  1. XploR

    Senior

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    388
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam,

    Segan plak nk tanya. tapi baik tanya dari silap.
    Saya ni first time nk bayar bil api/air online ni. Tak reti laa pulak...
    Sblm ni ex-h/mate yg byr kt pjbt pos. Nak pegi pjbt pos malas.

    Saya nk bayar pakai CIMB ni. Dalam borang nk bayar tu untuk Bill Account Number tu nombor yg mana ye?
    No. Akaun Pengguna yang panjang tu (002392138982398) atau No.Bil yang pendek tu? (23423534)

    Yang Kuno,
    XploR :D
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by XploR, Nov 16, 2009.

    1. mohdhilmi.com
      mohdhilmi.com
      no bil. ;)

      xpe, tanye la.. sesat jalan nanti.
    2. XploR
      XploR

      betui ka ni? no yg pendek tu?
    3. wanmus
      wanmus
      Untuk TNB, cth bil akaun: 03400066081601

      cth bil Air SAJ: 99714874L5788988

      No akaun mungkin berbeza ikut tempat, tapi leh cek di bil yang dihantar ke rumah..
    4. XploR
      XploR
      aik no akaun plak. mane satu harus di isi di kotak Bill Account Number kat borang pay bill cimbclick tu yer? :)
    5. mohdhilmi.com
      mohdhilmi.com
      betul. sebab dia hanya nak no bil akaun saja. bukan akaun pengguna.
    6. iswaraburuk
      iswaraburuk
      no nye yang panjang tu bro
    7. XploR
      XploR
      ehem... nampaknya ada 2 pendapat yang berbeza di sini.... camne nih?
      Sape yg betul2 biasa bayar online ni?
    8. iswaraburuk
      iswaraburuk
      ala senang je bro..klu pakai maybank2u tu dia bgtau kt mana no bill nye...jgn risau ler...:d
    9. XploR
      XploR
      bro ini cimbclicks punya...
      mmmm bawak pegi opis jer laa esok.. huhuhu
      Last edited: Nov 16, 2009
    10. wanmus
      wanmus
      iya..tu nombor akaun bill lah maksudnya. saya tiap2 bulan bayar ikut CIMB..dan buat wat favourite lagi. Kalau tak masuk yang saya bayar tu, dah lama takleh guna internet sebab bil letrik kena potong. so kat bahagian bill account no tu, letaklah nombor akaun bill tu..ada tercatat dalam bill.sila cek betul2
    11. iswaraburuk
      iswaraburuk
      haa btl la kata abg wanmus tu...tak kira la bank apa pun.mesti dia tunjuk cara nak bayor online..cuba check bro
    12. XploR
      XploR
      hehe. ke konpiusan melanda la...xpe2 esok aku try byr & buat pengesahan di sini utk aku dan mereka2 yang tak tahu ;) aku nk snap gambar bil pakai hp cikai aku ni gmbar blurr la pulak :D
    13. Hakim Najili
      Hakim Najili
      kalau sapa2 ada kredit kad, pakai citibank online best! semua bil boleh bayar guna cc melalui internet banking citibank
    14. Syedz
      Syedz
      no akaun pengguna yg panjang tu...
      biasanya no tu special, satu no utk satu pengguna...
    15. XploR
      XploR
      hari ini aku mengesahkan bahawa no yg betulnya ialah no akaun pengguna yang panjang tu. No pendek jgn pakai yer. ;)
    16. fadzli1981
      fadzli1981
      No. Akaun Pengguna (002392138982398), ni laaaa Bill Account Number
    17. mohdkamarul
      mohdkamarul

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. lokasi bayaran bil api air johor

    ,
  2. cek bill saj

    ,
  3. bayar bil air johor online

    ,
  4. bayar bil air api online,
  5. cara bayaran bil online,
  6. tnb bill account no