camana nak pegi ke kuala terengganu..??

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by ajisaziz, May 28, 2010.

By ajisaziz on May 28, 2010 at 2:07 AM
  1. ajisaziz

    Super Senior

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    salam kawan2..
    mcmana nak pegi ke kuala terengganu?
    saya dari johor
    akan ikut laluan ke kl then ikut jalan ke genting highlands
    ikut ke kuantan ke?
    boleh tak masuk gua musang dulu?
    ada jalan tak dari gua musang utk ke kt?
    berapa lama nak ke kt dari kl?

    hari tu ada tanya kat wc ni camana nak pegi ke uia pj
    dan mmg wc ni sumber yg tepat utk saya rujuk
    mmg takde sesat jalan, jumpa terus tu

    tu sbb saya tanya lagi
    ikut rombongan kawen ke sana

    harap ada yg membantu sekali lagi
    terima kasih
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by ajisaziz, May 28, 2010.

    1. khairulsmartbiz
      khairulsmartbiz
      Kalau dari johor kenapa tak ikut segamat je
      atau muadzam shah lebih dekat skit sebab
      lepas tu saudara akan masuk kuantan dan
      selepas tu saudara akan sampai ke kemaman dulu.
      masa kalau dari kemaman ke KT tu lebih kurang
      2 jam kalu dari KL 5 jam.Bila dah sampai kemaman
      dekat trafik light bernombor saudara akan lihat
      satu papan tanda besar yang digantung yang
      menunjukkan arah ke Kuala Terengganu tu.

      Kalau ada masalah dan kuarang jelas sila
      maklumkan semula ye. Saya orang Kemaman
      Terengganu.

      Semoga Membantu Bro.... :)
    2. HerbaRimba
      HerbaRimba
      Lagi dekat kalau ikut Segamat. Kenapa ikut highway laluan kl? Jauh tu. Saya biasa ikut laluan ni:

      Segamat - Muadzam Shah - Simpang empat (traffic light) belok kanan menuju ke kuantan (akan nampak Caltex sebelah kanan) - Naik shortcut highway ke Terengganu sebelah kiri (tengok signboard) - Kemaman - Paka - Dungun - Terengganu.

      Tempoh perjalanan lebih kurang 8 jam.
    3. shaifulazhan
      shaifulazhan
      Ini yang terbaik. Nak ada tourist guide? PM saya.
    4. Faiz Shafie
      Faiz Shafie
      bro saya pun nak ada guide tourist..:D:D:D
    5. olskool
      olskool
      itu yg terbaik..coz kalu ikut kl..lps tu masuk gua musang..jauh tu ...pusing separuh malaya tu..
    6. faezil
      faezil
      ada sebab kot dia nak gi KL dulu.. mungkin dia nak amik aweks dia dulu kot.

      tapi tu la... betul kata bro oldskool... kena pusing separuh malaya
    7. olskool
      olskool
      awek??setahu aq dh berbini nie..hehe
      kalu nk lalu kl..
      dri kl >gombak>masuk highway karak>lalu terowong..hihi>plaza tol bentong>msuk lebuhraya pntai timur>p2 ikut singboard pi terengganu...akan lalu bndr chukai,kerteh,paka,marang then kuala terengganu..
      angaran masa dlm 5jam..nie kalu drive 300km/j
    8. faezil
      faezil
      opss... dah berbini rupanya... sorry.. tak pepasal je nanti tetiba bini dia baca thread ni...huhuhu
    9. mijie
      mijie
      kalau dari johor bharu, keluar di tol yong peng selatan

      -selepas tol ambil kiri dan menghala ke segamat/labis..

      -dari yong peng ke segamat lebih kurang 1.30-2 jam....akan jumpa labis dulu yer...jalan terus je

      -sampai di segamat terus je sampai ke simpang nak ke muadzam shah...(sebelum simpang ada petronas)

      -simpang ke muadzam shah masuk kanan pastu terus je sampai ke simpang 4 gambang...sebelah kanan stesyen minyak caltex (jarak dari segamat ke simpang 4 gambang lebih kurang 170km kot, dah lupa)

      -pastu dari simpang 4 tersebut....ada 2 pilihan, kalau nak cepat ..jalan terus je sehingga jumpa tol gambang then amik signboard ke terengganu

      -kalau ambil kanan dkt simpang gambang...akan masuk bandar dan banyak trafik light, jalan jem, speed trap dan sebagainya

      -ok kalau melalui tol gambang...akan keluar di tol Jabor...disini kalau nak lalu jalan tepi pantai terus je....sampai jumpa kuala terengganu...lebih kurang 3 jam, tapi banyak bandar yg akan anda jumpa, kemaman, kertih, paka, dungun dan banyak t.light

      -kalau nak cepat dan jalan tak sesak better ambil jalan selepas tol jabor...amik jalan ke al muktafi bilal shah....

      terus sehingga sampai ke simpang 3 Ajil
      ambil kanan terus je ke kuala terengganu lebih kurang 23 dari ajil

      Ok...itu pilihan yg terbaik...

      p/s: rekod saya dari segamat ke kuala terengganu ialah 4 jam :)
    10. olskool
      olskool
      laju tu 4jam..nie mesti paling2 ciput meter kete 180km/j...haha
    11. ajisaziz
      ajisaziz
      wauu...
      ramai tul yg reply
      terima kasih semua
      berbaloi-baloi tanya kat sini
      skang dah tau.. kena ikut segamat
      tak yah ikut kl
      tq tq..
      :)

    Share This Page

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. dari paka ke johor ikut jalan mana??

    ,
  2. jalan pintas dari johor ke kemaman

    ,
  3. peta dari yong peng ke muadzam

    ,
  4. dari johor ke terengganu