1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Camana nak dapatkan buku check?

Discussion in 'Tips & Panduan' started by ramfir, Dec 31, 2006.

Share This Page

  1. ramfir

    Senior

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Boleh sesiapa bagi panduan untuk mendapatkan check book. Apa syaratnya, langkah2....

    Thanks in advance
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. networkmalaysia

    Newbie

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kalau tentang syarikat check book

     
  5. RinggitHit

    Senior

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    2,440
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    Pergi bank --> buka akaun semasa (current account) --> dpt buku cek.

    Pergi bank --> buka akaun simpanan (saving account) --> dpt buku simpanan/kad ATM :D

    p/s: Ramfir, soalan anda terlalu umum... blh jls kan lagi? Jwpn sy kat atas tu adlh mengikut kefahaman sy terhadap soalan anda :)

    p/p/s: nk buku cek utk personal atau company?
     
  6. ramfir

    Senior

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Untuk membuat bayaran kepada affiliate. Rasanya personal kot.
     
  7. RinggitHit

    Senior

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    2,440
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    Kalau personal sng je....

    Bawa duit & IC fotostat ke mana2 bank --> buka akaun semasa.

    Sstgh bank perlukan referral... tu pandai2lah cari jln ya... :)

    p/s: kdg2 pegawai bank tu sendiri akan jadi referral ;) ... pandai2 lah 'ayat' sikit.... sikit je tau... jgn lebih... :D
     
  8. ramfir

    Senior

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Allrise.. tpaksalah guna ayat power nak "ayat" wakakaka... :rolleyes:
     
  9. AE86

    Newbie

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ahaks..bwak ar limau satu bakul bagi pegawai tu, mane tau dpat lulus trus.. :p
     
  10. ramfir

    Senior

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1,649
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Rasa limau satu bakul tak cukup. kuangx3
     
  11. adiputra

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    347
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    current account(akaun cek) lebih mudah kalau personal.Kalau company kene bw cop company,daftar niaga dll.Minimun deposit untuk current account:

    Bank Islam=RM1000
    Maybank=RM3000
    Public Bank=RM3000

    lain lain bank ingat lebih kurang jer.
    Kene cari refferal yang dah ada akaun untuk open current account.

    make sure baki cukup..kang affiliate dapat cek spring...pastu bank negara akan antar surat.Dah penah kene sekali.Kalau 3 kali..BLACKLIST
     
  12. yiezone

    Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    RHB Bank RM500
    EON Bank RM500
     

ibeli4u

Share This Page