>>> BONUS JUTAWAN DOMAIN <<< EKSKLUSIF: Senarai Domain Menarik Yang Masih Available

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by Azam Wahid, Aug 13, 2011.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

  1. Azam Wahid

    Senior

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Messages:
    388
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamua'laikum warahmatullah,
    Salam sejahtera,
    Hi... :D

    [​IMG]
    (Pernahkah anda mengimpikan domain anda terjual hingga ke angka itu??? Alangkah indahnya... :p )

    Dapatkan Ratusan Domain-domain Yang Masih Available Secara PERCUMA! (Atau BELI***)!
    Jimatkan Masa Dan Usaha, Gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

    Domain Name, Dan Potensinya

    Seperti yang pernah saya nyatakan di thread pertama saya di WC ni (>>> DO'PLAY'??? <<< The History And Present State Of Domain Names), dunia internet tidak dapat dipisahkan dengan adanya domain; tanpa domain, tiadalah dunia internet. Jadi, apa-apa sahaja yang berlegar di dalam dunia internet, tahu akannya (apakah ia, fungsinya, kepentingannya, dan sebagainya) adalah juga tidak terlepas daripada semua kita.

    Namun begitu, adakah ramai kita sedar akan potensinya di dalam dunia keusahawanan/perniagaan? Sedarkah kita, bahawa, telah ramai yang membuat keuntungan ribuan (malahan, terbukti sehingga mencapai jutaan) dollar ($$$ - bukan RM, ya) dengan hanya melibatkan diri di dalam industri domaining ini (mereka ini (saya juga. :">) digelar sebagai 'domainer')? Dan, sedarkah kita, masih ramai lagi yang tidak 'terjaga' lagi akan kehebatan potensinya, lebih lagi di kalangan kita, usahawan-usahawan internet Malaysia?

    Mengapa saya katakan ini adalah industri? Tercapaikah ia kepada makna itu?

    Jawabnya, lihat saja senarai ini:
    - http://dnjournal.com/domainsales.htm
    - http://domainauctions.moniker.com/archive
    - Senarai domain yang telah terjual di salesletter http://RahsiaJutawanDomain.blogspot.com/

    Itu adalah bukti kukuh bahawa domaining ini, bukanlah satu industri yang calang-calang. Lain kata, ini adalah industri 'Real Estate' (hartanah maya yang sangat bernilai)! Sehingga berani saya katakan, jika mereka-mereka yang biasa terlibat dengan industri hartanah konvensional, pasti akan berasa benar-benar cemburu kepada industri ini. "It is not an ordinary business, but it is an industry. A big industry", Azam Wahid, Founder MYDomainers.com. :p

    Untuk info-info yang lebih terperinci lagi tentang dunia domaining ini, baca sehabisnya salesletter JutawanDomain.com ini. Dan, jangan lupa untuk download percuma ebook previewnya; anda akan mendapat Bab 1 secara penuh (daripada 4 bab di ebook versi penuh). Di situ, anda akan dapat mengetahui dengan lebih terperinci lagi kepada dunia domaining ini. :)

    Jadi, apa hebatnya produk Bro ZulJamil (penulis dan pemilik asal: Bro PinguSpy) ni? Mampukah ia memberi panduan asas, pertengahan, dan lengkap, kepada memantapkan lagi ilmu dunia domaining ini? Yang paling penting sekali, mampukah ia memberi impak kepada anda, agar anda juga bakal menjadi domainer yang berjaya nanti (mungkin, sehingga ke taraf Master Domainer!)?

    Jawabnya, anda ikut langkah-langkah yang saya sediakan ini. Pesan saya, ambillah banyak masa untuk ikutinya dengan sebaiknya. Biarlah begitu. Kerana yang pentingnya, anda akan samada nanti, benar-benar yakin dengan kemampuan produk JutawanDomain.com ini, ataupun tidak. Ya, apa-apa bidang pun, ia pasti tidak sesuai untuk semua. Jadi, adalah langkah yang teramat penting, untuk anda dapat menjawab: "Adakah domaining adalah bidang utama/sambilan aku?". Setelah itu (ikuti sepenuhnya langkah-langkah di bawah ini, barulah kembali ke thread WTS ini, setelah anda habis puas hati dengan jawapan anda itu nanti.

    Baik. Langkah-langkah berikut adalah:

    (1) Anda sudah baca sehabisnya salesletter JutawanDomain.com, bukan? Jika belum lagi, sila baca sehabisnya, dengan klik link JutawanDomain.com ini.

    (2) Anda sudah baca sehabisnya ebook preview JutawanDomain.com, bukan? Jika belum lagi, sila baca sehabisnya, dengan download ebook preview tersebut di link JutawanDomain.com ini.

    (3) Buka thread rasmi review kepada produk JutawanDomain.com ini, di forum WC ini. Baca keseluruhannya secara tenang dan santai. Di situ saja, banyak ilmu yang dapat anda pelajari. Ini linknya: http://www.wangcyber.com/forum/produk-review-and-rating/33380-review-jutawan-domain-by-pinguyen.html

    (4) Buka thread rasmi jualan kepada produk JutawanDomain.com ini, di forum CG (jika anda yang biasa dengan dunia IM Malaysia ni, anda pasti tahu yang dah cukup hebat kalau satu-satu produk itu dapat masuk ke pasaran forum CG ni, hehe). Juga, baca keseluruhannya dengan tenang dan santai. Juga di situ, banyak ilmu yang dapat anda pelajari. Ini linknya: http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=183162

    (5) Baca review-review lain kepada produk JutawanDomain.com ini. Supaya, lebih lagi menambahkan keyakinan (dan kesakitan) anda kepada produk ini. Ini link-linknya:
    - http://www.wangcyber.com/forum/prod...terhad-untuk-2-hari-sahaja-13.html#post634280
    - http://www.wangcyber.com/forum/caba...are-untuk-dimenangi-cabaran-5.html#post664926
    - http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7234794&postcount=81
    - http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7206464&postcount=63
    - http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7218707&postcount=73

    (6) Kembali kepada thread WTS ini, kehkehkeh. :p

    .
    ..
    ...
    ....
    .....
    ......
    .......
    ........
    .........

    Baik. Anda kini kembali berada thread ini. :) Terima kasih saya ucapkan.

    Apabila anda kembali ke thread ini kembali, saya pasti akan satu perkara. Iaitu, anda sudah yakin dengan produk JutawanDomain.com ini. Anda yakin, yang ia bakal dapat memberi impak yang berlainan dan berkesan untuk anda, yang bakal akan menjadi seorang domainer Malaysia (ahli MYdomainers.com juga mungkin? hihi. :p ). Mungkin, anda seperti saya juga di awalnya, yang juga mengikut langkah demi langkah di atas, yang mendapat impak yang cukup berlainan rasanya. Yang tidak pernah saya dapat daripada bidang-bidang lain yang saya cuba ceburi. Syukur. :)

    Kini, pasti anda ingin terus mendapatkan produk JutawanDomain.com ini, bukan? Jika begitu, saya ucapkan syabas dan tahniah kepada anda. Kerana, itu adalah langkah pertama anda ke arah merealisasikan impian anda untuk menjadi seorang domainer yang berjaya. Pesan saya, godek-godeklah forum WC ini, untuk mendapatkan bonus-bonus tambahan jika anda membeli produk JutawanDomain.com ini melalui link affiliate agen-agen lain. Tidak semestinya, anda ke sini (thread ini), anda wajib beli produk JutawanDomain.com ini melalui link affiliate saya. Tidak. Kerana itu bukan tujuan utama saya di sini. Tetapi.., jika anda mahu tahu lebih lanjut lagi tentang apakah tawaran saya di sini, silalah teruskan bacaan anda ya. Jangan malaslah, ya, huhu. :p (Agen-agen affiliate lain, jangan jealouslah ya... hahaha. :)) )

    Tetapi (lagi), sebelum anda terus mendapatkan produk JutawanDomain.com ini terus, moleklah saya nyatakan satu perkara ini. Yang akan saya sentuh adalah...

    Masalahnya...

    [​IMG]

    Seperti kejadian di ataslah! :( kepada X-( kepada ~x( kepada :((

    Inilah antara penyakit yang anda akan dapat sebagai seorang domainer...

    Mulanya, anda gembira sebab excited nak mulakan langkah-langkah awal dalam mengaplikasikan ilmu-ilmu yang terdapat di dalam ebook JutawanDomain.com ni. Tapi... tapi... tapi... Masalahnya... sampai satu ketika, pasti anda akan mula sampai kepada keadaan di atas. Anda akan berasa sedih. Anda akan berasa marah. Anda akan berasa tertekan. Anda akan mula menangisi. Semuanya, semata-mata dek kerana domain yang anda cuba dapatkan, telahpun diambil oleh orang lain!!!

    (Mungkin, inilah apa yang dirasakan oleh Justin Bieber. Kerana website rasminya adalah dengan menggunakan domain www-JustinBieber.com, bukan JustinBieber.com! Mengapa? Kerana, domain JustinBieber.com adalah dimiliki oleh orang lain! Hahaha... padan muka budak tu. :)) )

    Mengapa perkara ini berlaku? Jawapnya, dunia domaining telah pun lama wujud. Dah ia telah banyak diambil peluang oleh mereka-mereka yang 'nampak' akan industri ini, dari mula lagi. Kesannya, banyak domain-domain yang (terlalu) menarik telahpun taken. Walaupun masih terdapat cara untuk mendapatkan satu-satu domain yang menarik itu (dengan cara beli kembali domain yang telah expired), tetapi ia mungkin masih lagi tidak memuaskan kita. Kerana yang pentingnya (antaranya), kita mahu memiliki domain yang masih baru (still available). Yang kita menjadi sebagai owner pertamanya.

    Jadi...

    Antara Penyelesaiannya...

    Adalah produk saya di thread WTS ini. YOSH!!! Sampai juga ke bahagian ini, akhirnya, hahaha. :))

    "Apanya produk D.Chunter ni?"

    "Berkait ke dengan produk JutawanDomain.com ni?"

    "Bagus ke?"

    "Berapa harganya? Mahal ke?"

    Mungkin itu soalan-soalan anda kini. Jawapnya, apa kata anda baca dahulu, apa kata mereka-mereka yang telah mendapat produk ini lebih awal sebelum pelancaran rasmi ini (di thread WTS ini). Saya telah kumpulkan lebih dahulu reviewer untuk produk ini, dengan membuka thread WTB di sini. Tetapi, sukalah saya nak maklumkan kepada anda dahulu, bahawa, apa yang mereka dapat, hanyalah melingkupi lebih kurang 30% kandungan produk utama. Ya, hanya 1/3 sahaja saya berikan. Selebihnya, yang lengkapnya, adalah untuk anda semua (yang belilah, hehe). Jadi, mari anda baca dahulu, apa kata mereka. :)

    Review daripada Bro PinguSpy:

    Review tanpa diedit oleh Bro PinguSpy: http://www.wangcyber.com/forum/members/pinguspy.html :)

    Review daripada Bro RabbitFire:

    Review tanpa diedit oleh Bro RabbitFire: http://www.wangcyber.com/forum/members/rabbit_fire.html

    Review daripada Bro AsaSinDino:

    Review tanpa diedit oleh Bro AsaSinDino: http://www.wangcyber.com/forum/members/asasindino.html

    Review daripada Bro Nik Hisyam:

    Review tanpa diedit oleh Bro Nik Hisyam: http://www.wangcyber.com/forum/members/nik-hisyam.html

    Review daripada Bro HeshRoon:

    Review tanpa diedit oleh Bro HeshRoon: http://www.wangcyber.com/forum/members/heshroon.html

    Terima kasih anda semua, Bro PinguSpy, Bro RabbitFire, Bro AsaSinDino, Bro Nik Hisyam, dan Bro HeshRoon. :) Usaha dan keikhlasan anda semua, amatlah saya hargai.

    Seperti yang saya minta di thread WTB itu, saya mahukan review yang seikhlasnya daripada mereka. Kerana saya tidak mahu anda akan 'termakan' dengan review-review yang hanya nak membodek saya. Lagi, saya langsung tidak edit review-review mereka itu. Anda boleh tanya mereka sendiri, untuk sebarang pengesahan.

    Saya lakukan ini semua, adalah semata-mata ingin memberikan yang terbaik untuk anda. Seperti yang saya nyatakan di bahagian atas, keuntungan bukanlah tujuan utama saya di sini. Tetapi lebih dari itu. Antaranya, networking dan kerjasama. :) Moga-moga anda juga dapat yang terbaik daripada saya.

    Syukur, produk saya ini juga mendapat sedikit sebanyak permintaan setelah saya buka thread survey-poll di sini. Terima kasih kepada anda yang sudi mengundi. :)

    Baik. Kita terus ke topik utama.

    Berikut pula merupakan antara ciri-ciri produk tersebut. Pakej penuh merangkumi:

    - Senarai utama; ratusan (mungkin sudah mencecah 1,000 lebih? sebab saya tidak kira jumlah kesemuanya secara tepat - tapi ratusan adalah jaminan saya) senarai domain menarik yang masih available - peratusan available adalah 70%-80%. Ini adalah kerana saya telah lama buat senarai ini. Tetapi, baru kini saya mahu serahkan kepada anda (para pembeli). Jadi, mungkin ada sesetengah domain yang telahpun taken oleh orang lain.

    - Tambahan/Update senarai domain terkini yang saya kumpul; saya boleh kata, hampir setiap hari saya akan buat carian domain-domain menarik yang masih available. Jadi, saya akan beri juga kepada anda (para pembeli) tambahan/update ini. Kalau tidak setiap hari pun, paling tidak, insyaAllah pasti seminggu sekali.

    - Support penuh lifetime daripada saya untuk anda (para pembeli), khusus dalam dunia domaining. Saya masih baru dalam lapangan ini, tetapi tak salah kan, kalau kita saling bekerjasama? Mungkin, saya yang akan banyak belajar daripada anda.

    - Jemputan untuk apa-apa projek/usahasama/diskaun yang mendatang, khas untuk anda (para pembeli). InsyaAllah, saya tidak akan melupakan orang-orang yang mempercayai saya. Harap, anda juga begitu.

    - Anda (para pembeli) juga akan mendapat produk tambahan (yang insyaAllah, boleh menjadi nilai tambah kepada bidang domaining ini) dari masa ke masa. Sekarang ini, anda akan mendapat satu produk istimewa secara percuma. Plus, dengan diberi lesen jual semula (MRR). Sila rujuk post ke-2 thread ini.

    - Lain-lain, yang akan ditambahkan lagi dari masa ke masa.

    Jadi...

    Jangan Lepaskan Peluang...

    Saya katakan ini dahulu:

    "Anda boleh saja lepaskan peluang ini. Saya tidak larang. Malah, saya tiada masalah langsung." :)

    Itu adalah kerana, anda boleh saja untuk gandakan masa dan usaha anda untuk mendapatkan domain-domain yang masih available. Mungkin, anda ada cara yang lebih baik lagi daripada saya? Mungkin, anda hanya ingin mendapatkan domain-domain menarik yang expired (yang pastinya, kebarangkalian untuk adanya persaingan hebat adalah tinggi). Dan mungkin, saya juga mahu belajar daripada anda nanti. Silakan, dan saya juga sokong. :)

    Saya ulang, saya buka thread ini bukanlah semata-mata untuk keuntungan. Kerana, pada mulanya, saya buat senarai ini hanyalah untuk kegunaan saya - untuk jangkamasa pendek dan untuk jangkamasa panjang. Tapi, saya tahu akan satu perkara, bahawa orang yang tamak, pasti akan rugi (dalam apa segi sekali pun). Malah, saya tidak mampu untuk sambar semua domain-domain yang masih available ini.

    Jadi, saya lakukan ini semua. Mengapa? Mungkin anda ada tanyakan itu. Mudahnya, untuk kebaikan dunia akhirat. :)

    Jadi... jangan lepaskannya. Jika anda telah membuat keputusan muktamad untuk satu perkara kini. Iaitulah, untuk mendapatkan produk ini! YOSH! GAMBATE!!! :-bd

    Let's jom (tagline Yusri MaharajaLawak... lol), kita ke topik yang seterusnya... Iaitu...

    Kategori Pembeli, Harga, Dan Cara Pembayaran

    Untuk bahagian ini, saya akan pergi straight to the point. Kategori pembeli, bersama dengan harga dan cara pembayarannya.

    Ada enam kategori pembeli yang saya kelaskan, iaitu:

    Kategori 1: Pembeli yang baru mahu membeli produk JutawanDomain.com

    Sila ikut langkah-langkah berikut:

    1 - Clearkan cookies browser anda. Ini penting sekali. Ambil perhatian, ya.
    2 - Buka minisite JutawanDomain.com melalui link berikut: http://rahsiajutawandomain.blogspot.com/
    3 - Buat belian produk JutawanDomain.com melalui link tersebut.
    4 - Setelah anda lengkap lakukan proses pembeliannya, sila hantarkan juga bukti pembelian anda kepada saya.
    5 - Saya akan periksa status pembelian anda dengan Bro ZulJamil.
    6 - Jika berjaya, saya akan hubungi anda. Anda akan mendapat percuma semua tawaran yang ditawarkan di thread ini.

    Syarat:
    Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

    Kategori 2: Pembeli yang sudah membeli produk JutawanDomain.com sebelum 8/8/2011

    Sila ikut langkah-langkah berikut:

    1 - Berikan bukti pengesahan bahawa anda adalah pembeli tersedia produk JutawanDomain.com. Jika tiada di simpanan anda, sila hubungi Bro ZulJamil untuk pengesahan tersebut. Dan, pastikan, anda membelinya sebelum 8/8/2011. Tarikh selepas itu adalah tidak lagi tergolong di dalam kategori ini.
    2 - Saya akan periksa status pembelian anda (jika perlu, dengan bantuan Bro ZulJamil).
    3 - Jika berjaya, saya akan hubungi anda. Anda hanya cuma perlu membayar sebanyak RM10.00 untuk mendapat semua tawaran yang ditawarkan di thread ini.

    Syarat:
    Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

    Kategori 3: Pembeli yang terdiri daripada 5 reviewer di atas

    Sila ikut langkah-langkah berikut:

    1 - Jika anda ingin mendapatkan senarai penuh dan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
    2 - Anda hanya perlu membayar RM20.

    Kategori 4: Pembeli yang minta review tetapi tiada rezeki kerana tidak diterima
    (Ini adalah merujuk kepada mereka-mereka yang di sini)

    Sila ikut langkah-langkah berikut:

    1 - Jika anda ingin mendapatkan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
    2 - Anda hanya perlu membayar RM25.

    Syarat:
    Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

    Kategori 5: Pembeli biasa yang wajib review

    Sila ikut langkah-langkah berikut:

    1 - Jika anda ingin mendapatkan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
    2 - Anda hanya perlu membayar RM30.

    Syarat:
    Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

    Kategori 6: Pembeli biasa yang tidak wajib review

    Sila ikut langkah-langkah berikut:

    1 - Jika anda ingin mendapatkan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
    2 - Anda hanya perlu membayar RM50.

    Syarat:
    Tiada syarat.

    Bayar Ke:

    Akaun Maybank saya:
    Nama: Mohd Azam Bin Abd Wahid
    Nombor akaun: 153010468708
    Email recipent: mohd_azam_bin_abd_wahid@yahoo.com

    Atau,

    Akaun Paypal saya:
    mohd_azam_bin_abd_wahid@yahoo.com

    Senarai .com

    Jika anda teliti di bahagian review itu, mereka ada menyatakan bahawa senarai yang mereka dapat hanya terdiri daripada domain-domain dengan extension selain .com. Pasti anda terfikir, tak menariklah kalau begitu..! Bertenang... beri saya ruang untuk memberi maksudnya... :)

    Pertamanya, ada sebab mengapa saya tepekkan image pertama di atas. Dan, jika anda lihat kembali senarai domain-domain yang telah terjual, bukan hanya extension .com sahaja yang terjual, malah extension-extension lain juga. Memang agak susah untuk menjualnya. Tetapi, peluang masih ada. Lebih lagi, jika anda mendapatkan produk JutawanDomain.com, pasti anda akan lebih terbuka lagi gaya pemikiran anda dalam domaining ni.

    Namun begitu, saya tidak akan terus menutup peluang untuk anda dapatkan juga senarai .com yang ada dalam simpanan saya ni. Caranya, hanyalah: Jadilah dahulu pembeli (di mana-mana kategori di atas), kemudian remindkan saya untuk memaklumkan perkara ini di ruang PM. Saya tidak mahu maklumkan di ruang ini. Ada sebab, ada tujuan. :) Yang penting, dapatkan dahulu produk utama ini.

    Penutup

    Sampailah kita di bahagian yang akhir, akhirnya. Saya harap, saya dapat banyak membantu anda di dalam domaining ni. Saya tidak mahu bersama sedikit di dalam lapangan ini, malah saya mahu lebih ramai lagi sertainya. :) Ini, antara tujuan utama saya lakukan semua ini.

    Pesan akhir saya buat masa ini, kepada para pembeli. Setelah anda mendapatkan senarai ini, janganlah terus sahaja membeli dan dapatkan mana-mana domain yang ada di dalam senarai tersebut. Tetapi, buatlah kajian terperinci sebelum melakukannya. Jangan hanya buat kajian. Tetapi, buatlah kajian terperinci. Tanya siapa-siapa yang dapat membantu. Gunakan tool-tool yang mungkin juga, dapat membantu. Dan, fikir semasak-masaknya. Pastikan, anda melakukannya (beli domain), adalah dengan keputusan yang muktamad. Setelah segenap usaha dilakukan. Pastikan, anda puas ketika membelinya. Dan anda ada sebab dan objektif di dalam pembeliannya. Kemudian, barulah anda boleh senyum seketika. :)

    Di bahagian akhir ini juga, sukalah saya untuk ulangkan lagi kenyataan ini. Iaitulah, bukan keuntungan tujuan utama saya di sini. Saya tak mahu cakap kosong kepada perkara ini. Dan, ini adalah bukti-buktinya:
    - Saya tak lancarkan produk ini di waktu pelancaran yang optimum. Malah, saya telah lewat melancarkannya. Nilai kurang untuk isu pemasaran produk.
    - Saya kongsikan juga thread-thread lain yang pastinya juga, akan terpaparlah link-link pesaing affiliate saya. Nilai kurang untuk isu persaingan produk.
    - Saya juga ada mencadangkan untuk bakal pembeli produk JutawanDomain.com, untuk terlebih dahulu godek-godek bonus agen affiliate lain. Nilai kurang, lagi untuk isu persaingan produk.

    Sampai di sini sahaja. Sekian. Terima kasih. :)

    Akhir kata dari saya:
    "Jom! Kita serang industri domaining ni! Jom kita bergabung di dalam satu gerakan yang sama. Kita lawan pesaing-pesaing luar! Hidup Malaysian Domainers! Hidup MYdomainers.com!!! :p "​




    Eksklusif daripada:
    Mohd Azam Bin Abd Wahid,
    a.k.a. Azam Wahid/D.Chunter (Domain .com hunter),
    >>> (coming soon???) a.k.a. Founder MYdomainers.com (Malaysian's Domainer Community).​









    AKU ADALAH DOMAINER YANG 'GILA'!!! =))

    [​IMG]
     
    #1 Azam Wahid, Aug 13, 2011
    Last edited: Aug 13, 2011
  2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.