Blog anda di muka depan google dalam 1 hari? Tiru saya

Discussion in 'Tips & Panduan' started by imosnet, Aug 10, 2009.

By imosnet on Aug 10, 2009 at 9:27 AM
  1. imosnet

    imosnet
    uix_expand uix_collapse
    Veteran

    Joined:
    Nov 18, 2008
    Messages:
    3,334
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    [​IMG]

    Salam teman2 WC! saya sebagai newbai yg x pandai seo ingin berkongsi salah satu teknik seo bangang yg telah banyak melonjakkan blog saya ke ms1 google utk dptkan trafik bagi blog2 adsense/affiliate/cpa

    lihat contoh blog saya di http://best-mortgage-loan-modification.tk/ yg guna keyword,
    - loan modification service online
    - top loan modification service
    - best loan modification service


    ==========================
    cuba taip 3 keywords di atas kat enjin pencari gugel (pilih mana2 satu) nanti lihat kedudukan blog saya
    ==========================

    atau amik je alamat blog saya & bongkar semua keyword yg sy sumbat :) dgn adwordskeywordtool

    ya saya dedahkan 100% sebab saya tak tahan lagi tengok teman2 newbai yg terkapai2 berminggu2 berbulan2 tunggu blognya di index google. Tirulah cara ini agar dpt manfaatnya

    diantara caranya utk blog cepat di indeks enjin pencari ialah;
    - penggunaan & kedududan keyword utama dlm blog
    - promosi blog di press release spt www.prlog.org
    - promosi blog di digg.com

    banyak lagi cara yg saya guna tapi 3 cara asas ni antara yg berkesan, x sampai 24 jam insyaAllah blog anda boleh muncul di muka depan google antara top 10 organic search

    blog saya yg terpampang baru saya siapkan ptg tadi & grafiknya spt header dsb semalam saya siapkan

    bolehlah cuba teknik ni & sy harap otai2 kat sini sudilah kongsi tips seo anda yg lebih power

    semoga tips yg tak power ni mmberi manfaat pd teman2 newbai mcm saya!

    selamat mencuba!:)
     
    • Like Like x 18
    #1 imosnet, Aug 10, 2009
    Last edited: Aug 10, 2009
  2. Loading...


Sub-Categories: This article has no sub-categories

Share This Page

Comments

Discussion in 'Tips & Panduan' started by imosnet, Aug 10, 2009.

    1. baem
      baem
      thanks for the tip bro...

      bdw, u punya blog nih kalau QS google main PPC sure akan drop skit. Skrg nih relevancy page diamik kira. Maybe bro bleh topup page dalam nih ker?
    2. ARRIGO
      ARRIGO
      huh.tips ni terbukti berkesan kew bro??:rolleyes::rolleyes:
    3. imosnet
      imosnet
      thanks baem! tu masih edit2 lagi blog tu blm lengkap dgn disclaimer dsb hehe nak cepat2 test seo kat gugel hehe

      blog lain2 yg saya buat utk income dgn cpa; alhamdulillah dah lebih 2bulan & 2x dpt payment usdXXX.XX via paypal

      semua pakai cara yg sama spt yg saya dedahkan utk dptkn trafik, tiru saja

      oh ya utk blog2 yg terdahulu saya menggunakan teknik tambahan pekejvideo lisahilmi hihihi

      blog yg saya dedahkan ni belum saya videokan lagi hehe tengah cari2 bahan video
    4. imosnet
      imosnet
      saya baru siapkan blog ptg tadi;

      cuba taip 3 jenis keywords yg saya bagi tu nanti lihat kedudukan blog saya kat gugel
    5. imosnet
      imosnet
      baiklah cuba taip 'loan modification service online' kat gugel sekarang (1.46am jam saya)

      takat ni blog saya muka depan no2 & no3 dgn menggunakan prlog & digg sebagai 'batu loncatan' utk ke muka depan gugel
    6. azim87
      azim87
      thanks for sharing..:)
    7. imosnet
      imosnet
      same-same! :)
    8. imosnet
      imosnet
      takat ni kat yahoo blm kuar lagi, mungkin esok/lusa, cubalah try test tengok & jadikan blog saya sebagai kes study (sebelum saya delete wakakaaka!)
    9. ARRIGO
      ARRIGO
      bro,
      ada cara lain takk?
      pm la aku ngee..:D:D
    10. imosnet
      imosnet
      ok antara cara seo yg mudah utk cepat di index gugel;
      - iklan di free ads yg tinggi PR
      - spt usfreeads & webcosmo
      - iklan di free press release sites (sgt power)

      ada lagi tips power yg mudah nanti saya kongsi kat sini....suspen jap

      kita minum dulu hehe :)
    11. rahmanbasri
      rahmanbasri
      Mantap.. Terima kasih bro.. Perkongsian yg menarik..
      Insyaallah akn diaplikasikan..

      Website tu, nmpk kemas dgn iklan Adsense yg betul2 blended dgn background web..

      Boleh share, mcm ne plak dgn income adsense melalui website ini..

      dapat byk klik tak?
    12. abdfatah
      abdfatah
      Wah... memang power root. menarik perhatian ramai. seo yang memang tip top...
    13. Rash
      Rash
      Good share tapi SEO lebih daripada press release and social bookmarking sahaja. Saya tak check lagi how competative keyword2 tersebut tetapi point yang paling penting adalah kuantiti dan kualiti backlinks ke blog anda :)
    14. nafirah
      nafirah
      long tail keyword mmg susah lah nak dapat trafik.
    15. azim87
      azim87
      but more targeted..
    16. baem
      baem
      targeted but time consuming. :)
    17. azim87
      azim87
      mmg la..name pn seo..
    18. baem
      baem
      agreed. bdw SEO not only define long tail keyword...
    19. azim87
      azim87
      mane2 boleh..longtail ke short tail ke, semua boleh seo..takde sape yang menetapkan seo tu msti longtail..cuma kalau longtail ni biasanye kurang pesaing dan cepat nak naik top 10 SE especially google.

    Share This Page

Share This Page