31/12/2015

Bersekedudukan dan anak zina...

Discussion in 'Sembang Umum' started by leila22, Nov 5, 2006.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page

  1. leila22

    leila22
    Expand Collapse
    freshman

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalamualaikum,

    Akak nak tanya pendpt u all tapi bacalah kisahnya dulu ye!

    Ada la sorang hamba Allah ni, kenalan mak akak. Akak namakan dia F je, ok.
    F ni dah kawin 2 kali. Suami pertama meninggal, tinggal 8 org anak dan dgn 2nd hubby dpt 1 anak.

    Kehidupan F ni susah, dulu kerja motong getah. La ni dgn hubby baru, dpt la dia berniaga jual tembikai depan rumah dia. Hubby dia lak kerja tukang buat rumah.

    Sekarang ni, F kerja jual beli emas(kerja dgn org) dan Allah murahkan rezeki dia. Kat tgn tu dah ada 2,3 urat gelang emas.

    Yang sedihnya, F lupa diri dan tak nakkan suaminya lagi. dulu, utk dptkan suami dia ni mcm2 F buat (mandrem). Suami dia dulu laki org, and bila dah terkena buatan si F ni, terus tinggalkan anak bini mcm tu je.

    Now, F nak campak suami dia mcm tu jugak. F dah ada boyfren sekarang. Hubby dia mmg dia dah tak kisah. Geram sgt dgn perangai F, hubby dia lari tinggalkan rumah. Org lain mmg tak boleh nasihatkan si F ni termasuklah mak dia sendiri coz dia la Raja dlm rumah dia sekarang.

    Tu kisah F...ni kisah anak2 F pulak. Hanya pada mak akak je F ni ceritakan kisah anak2 dia dan mak akak pun serba salah. Nak report ke tidak kat jabatan agama.

    Anak2 dia ramai tp akak cerita yg 2 org ni saje. Anak2 perempuan dia S dan R. S ni kakak kepada R. S ni pernah kawin lari kat thai and F pegi ke rumah laki S ni dan bawa balik S ke rumah. F kata S ni tak nak kat the guy yg bawa lari S tu. Yang tak bestnya.....

    sekarang ni S ada kat KL, bersekedudukan dgn a sarawakian (kristian baru peluk islam coz nak kawin dgn S tp masih tak kawin2!) sampai dpt 2 org anak. and S ni masih lg isteri org coz dia tak fasakh and mak dia si F pun tak peduli nak settlekan kes S dgn laki dia dulu.

    Ni kisah R pulak,lebih kurang mcm kakak dia tp dia dah kawin dgn mat sarawak jugak(member balak S!) cuma R ni bunting dulu baru kawin.

    Aduhh.....kalut sungguh famili F ni.

    So, terserahlah kat anda semua utk menilaikan. Akak dah berbincang dgn suami akak and kami akan buat report. Cuma kami tak sure, nak reportkan kat mana? kat Jaheik ke kat Jawi?

    Kami dah tahu hal ni so, kalau tak laporkan nanti kami ni dikira bersubahat pulak. eeiii.....tak nak akak!

    Harap2 anda semua dpt berikan pandangan.

    TQ.
     
  2. Loading...


Share This Page

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.