Bantu saya | Macam mana nak tulis arab dalam photoshop..huhu

Discussion in 'Tips & Panduan' started by nurjannah, Dec 22, 2010.

Share This Page

  1. nurjannah

    Newbie

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    611
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam.

    Mohon bantuan pakar..saya perlukan tunjuk ajar mcm mana nak taip guna tulisan arab dalam photoshop?

    Bantuan kalian amat2 saya hargai.Terima kasih ^_^
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. basikal

    Newbie

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    PM saya ok..insyaAllah saya cuba tolong
     
  5. redfar

    Newbie

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    1,481
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    basikal : ajarlah kat sini.. :) ramai nak belajar ni..
     
  6. Izo

    Izo
    Senior

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Ada beberapa cara:

    1- Taip text arabic di dalam microsoft word, kemudian tekan print screen. Paste ke dalam photoshop. Kemudian boleh crop.
    2- Perlu install Photoshop Middle East edition. Pada windows PC/laptop anda hendaklah terlebih dahulu install arabic.
    3- Boleh guna link pada website ini untuk tulis arabic: http://www.arabic-keyboard.org/photoshop-arabic/
    Sudah tulis, paste di photoshop, kemudian pada photoshop select font arabic.

    Harap ini sedikit sebanyak membantu. :D
     
    • Like Like x 1
  7. basikal

    Newbie

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ye...jawapan bro izo tu adalah cara paling terbaik.
     
  8. Khairul Zainudin

    Newbie

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    cantik niche market bahasa arab ini.. new markets yek !!
     

ibeli4u

Share This Page