1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Bagus Ke Saya Buat Servis (Kahwin Gadis Bosnia Di Msia Dgn RM 1k Je)

Discussion in 'Sembang Umum' started by TheGuru, Oct 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

  1. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    UPDATE: maaf saya tidak lawati thread ni sekian lama, ni update:

    tiada masalah untuk buat servis ni, tapi lepas saya pergi lihat dan kaji, saya rasa tidak sesuai

    sbb tidak tahu latarbelakang mereka, sbb keluarga mereka tiada di Malaysia

    tapi saya dah dapat idea lagi bagus, dimana kita boleh berjumpa keluarga mereka, dan dapat gadis yg baik (apabila saya ziarah keluarga isteri saya org Morocco)

    lihat thread saya di sini:

    http://www.wangcyber.com/forum/semb...bang-umum/sembang-umum/semba...-pendapat.html[/COLOR]





    salam semua, nak minta pendapat...

    *kahwin secara sah di Msia dan tidak salahi undang-undang

    saya dpt satu info bagaimana gadis-gadis bosnia yg telah ada di Msia (cantik-cantik) 16 tahun ke 20 an yg bersedia untuk "dipetik"

    hingga tok kadi kat Msia pun ada pasang no 2 dgn gadis bosnia ni (setelah asyik nikahkan org Msia je, tok kadi pun teringin)

    dgn harga yg murah sgt, rm 1k je dan terus daftar dlm Msia,

    apa pendapat anda dari segi moral? adakah seperti jual org atau....membantu org ramai yg susah nak kahwin zaman ni (sbb belanja yg sgt mengarut)

    dan bantu gadis bosnia yg dlm kesusahan
     
    #1 TheGuru, Oct 16, 2009
    Last edited: Sep 14, 2010
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    list pic gadis tersebut plz hehe cmbesh jek...
    aku pun dah b0ring ngan gadis malaysia (bukan semua) kuat kelentong huhu

    1k = 1 gal..

    4k = 4 gal wooooooo...

    besh2 :D
     
  5. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dia ada interview juga, sbb tak nak org yg akhlak buruk kahwin dgn mereka, nanti teraniaya

    apa pendapat anda dr segi moral? bagus ke buat servis ni? atau buat ebook, or PLR MRR...... hu hu hu hu
     
  6. kekuda

    Senior

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    2,050
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    bahaya ni , terkandung dlm Akta Anti Memperdagangkan Orang 2007 ..
    leh kena denda RM25,000 / jel 15 tahun jika sabit kesalahan.. :)
     
  7. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bro melawak kut?

    kalau tak melawak, baca first thread tu balik ya
     
  8. Izo

    Izo
    Senior

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Kalau niat baik nak kawen aku rasa takde masalahnya di sisi agama. Amatlah digalakkan bagi mengelakkan gejala sosial daripada berleluasa. Cuma kerajaan bagi ker? Satu lagi kenape gadis2 bosnia ini nak kawen Malaysia?
     
  9. kekuda

    Senior

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    2,050
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    tak melawak ahh..
    kahwin tu mmg sah .. tapi ni terkandung dlm memperdagangkan org gak ni.. tak caye pi tanya Polis. :)
     
  10. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    buat servise mcm ade licence sah xpe kowt...
    kalau ebook untuk ajar org cara nak apply kawin ngan gadis bosnia ntah r...

    risiko kowt.... tp kalau cover ebook letak pic2 gadis bosnia yg cun kompom laku hakhak2..

    papepun banyak gak kne kaji... heher :D
     
  11. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bro tak baca betul thread tu, takpelah sya anggap anda mengantuk pagi ni
     
    #9 TheGuru, Oct 16, 2009
    Last edited: Oct 16, 2009
  12. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ok good, antara jawapan yg saya tunggu

    of course sah undang-undang

    ada lagi pendapat lain?
     
  13. kekuda

    Senior

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    2,050
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    konfirm aku tak ngantuk ..
    ingat senang2 ke pi kahwin pompuan bosnia , pastu ko charge harga 1k.. lesen apo ko pakai bro ? undang2 mana ko guna ?
    hehe :) ..
     
  14. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    soalan saya adalah seperti dlm first thread, ttg tu semua saya tak reveal lagi (kalau cara salah mesti saya tak buka thread kan?)

    pendapat lain ttg soalan sya yg berkaitan?
     
  15. GT500

    Newbie

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Messages:
    746
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Pasal undang-undang saya tak pasti,mungkin TT pasti.Saya tak tahu.

    Tapi dari segi moral,ia sangat rendah dan tidak beretika.Dari segi hukum juga saya pasti haram.Sedangkan haiwan peliharaan pun diharamkan jual beli.Maafkan saya.

    Jika saya bujang pun,saya takkan cari isteri yg ber price tag.

    Saya tak faham apa relevennya antara "buat profit 1k" dengan "membantu orang-orang dalam kesusahan berkahwin" .Sangat-sangat bercanggah niat.

    Terima kasih.
     
  16. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ok good, pendapat yg bagus :)

    macam ni lah yg saya nak dgr...

    so ada 2 pendapat dah

    ada yg kata ok dan ada kata tak
     
  17. budakpandai

    Senior

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    1,928
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    bagus jugak servis ni...lagipun orang Malaysia semakin sibuk skang...ada yang kawin lewat...ada yang malas nak cari jodoh pun...buat je the guru...

    tapi 1k tu sikit sangat...saya cadang 5 k sekurang-kurangya...baru orang yang nak kawin tu nampak serius sikit
     
  18. TheGuru

    Newbie

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    503
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bro, bukisa dah dpt payment? guna 1 akaun?
     
  19. Izo

    Izo
    Senior

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Harga yang murah RM1k tu harga apa yer? Maskahwin ker atau harga apa? Tak jelas bro. Kalau bro terang lagi detail baru nampak sket situasi ni camner...
     
  20. pjutawan aka mhnizam

    Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    1,592
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku rasa mas kahwin ok la kan...cuba jelaskan bro mcm menarik je ni
     
  21. alan

    Senior

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    7,492
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9 / 0 / -1
    bagus ada servis sebab,,,,

    ramai warga WC masih bujang lagi :D
     
  22. Rez

    Rez
    Senior

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    675
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Wow servis nie ok gak. Tapi, lau boleh didetaiklan lagi. Es[ecially bab kegunaan 1K tuh. Tuk tambang nk wat mari kew, tuk ape2 kew.

    Dari segi moral pulak, aq rasa atas niat. Cam pose, lau kita mandi lepas waktu zuhur ramai yang kata makruh. Tapi, atas sebab niat, status tuh boleh bertukar ke harus.

    Just remember 'Innama A'amalu bin Niat'
     

ibeli4u

Share This Page

Thread Status:
Not open for further replies.

Users found this page by searching for:

  1. kahwin wanita bosnia

    ,
  2. nak cari gadis bosnia