1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Bagaimana nak download Video youtube cara paling mudah? Ini caranya..

Discussion in 'Tips & Panduan' started by putrawalk, Aug 4, 2011.

Share This Page

  1. putrawalk

    Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Sebelum ini kita menggunakan Keepvid.. atau pun software youtube downloader..

    Cara paling mudah kepada yang belum tahu..

    1. Kalau guna chrome, type di Google "Youtube download chrome plugin"

    2. Kalau guna mozilla firefox, type di Google "youtube download mozilla firefox plugin"

    Lepas tu, masuk ke mana- mana web yang appear, dan install.

    Kemudian, boleh check butang di youtube ada download. Biasa orang akan download .mp4 untuk diproses kembali di camtasia.
     
  2. Loading...


  3. PinguSpy

    Senior

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    7,344
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    keepvid.com
     
  4. Iceberg

    Newbie

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    417
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Thanks sharing tt..tapi keepvid still the best :)
     
  5. Rexx99

    Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dlu sy ade gune IDM extension jer nk download vid, tp skang disebabkan extension IDM tu asyik kasi crash sy nyer chrome, trus x pki smpi skang.
     
  6. santrix

    Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2011
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    IDM tetap the best kalu nak download apa2...
     
  7. Rexx99

    Newbie

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tu mmg sy stuju bro, dia punyer download speed mmg PERGHHHH!!!
     
  8. matnor

    Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Setakat ini saya gunakan keepvid jugak...memang menyenangkan kerja saya kalau nak download video daripada youtube..selain itu guna youtube downloader pun best gak
     
  9. emf

    emf
    Newbie

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pakai aje keepvideo memang senangkan kerja...boleh pilih nak video tu quality apa..mp3 hingga ke HD
     
  10. redfar

    Newbie

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    1,481
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kalau tukar mp3 sesuai untuk lagu2 raya yang bakal berkumandang.. hehe..
     
  11. azlanovic

    Newbie

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    istilah yg lebih tepat lagi kalau nak google tu.. ...youtube chrome extension atau youtube firefox add-on
     
  12. najmi ahmad

    Newbie

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Terbaik sharing...
    thanks
     
  13. zaidizek

    Newbie

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Sy gunakan "ant" videos downloder (Firefox plugin) so far tak mengecewakan...apa juga videos yg main kat desktop boleh download.
     
  14. mrsolution

    freshman

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    idm trbaek bg aku stkt ni :D
    nice share
     

ibeli4u

Share This Page