Bagaimana cara nak jual product sendiri di internet?

Discussion in 'Perniagaan Internet' started by raineh09, Aug 13, 2009.

By raineh09 on Aug 13, 2009 at 6:07 AM
  1. raineh09

    Newbie

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hai ! kawan kawan semua, saya nak tanya kepada sesiapa yang mempunyai pengelaman dalam perniagaan internet. Sekiranya saya mempunyai product sendiri,bagaimana saya
    memulakan perniagaan internet ke luar negara atau dalam
    negara. Adakah ia memerlukan kos yang tinggi?

    http://www.klikjutawan.com/recommends/aimyjutawan
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Perniagaan Internet' started by raineh09, Aug 13, 2009.

    1. nalzaron
      nalzaron
      kos tinggi atau tidak bergantung pada iklan yg anda ingin gunakan :)

      p/s.. saya bukanlah org yg berpengalaman dlm bisnes internet, hanya sekadar beri pendapat :)
    2. chibobski84
      chibobski84
      kos domain name, hosting, dan pengiklanan

      domain name = RM35 atau less
      hosting = Rm100 setahun atau less
      iklan = lagi byk labur, lagi tinggi percentage utk barang terjual..

      nak jual barang apa?

      link tuh, taruk kat signature..
    3. worldezam
      worldezam
      ape produk..banyak cara nk jual ade....pasaran malaysia atau luar semua boleh...
    4. malcolmX
      malcolmX
      Apa kata anda melawat www.trosworld.com kerana mereka buat promosi sekarang sehingga 1hb September 2009. Anda akan dapat ecommerce website dgn shopping cart, utk seumur hidup dan premium account mereka perccuma untuk setahun jika daftar sekarang. Juga sesuai untuk mereka yang tiada produk sendiri seperti internet marketer atau affiliate program untuk produk orang lain. Tak payah pening kepala nak domain, hosting, listing atau nak buat website sendiri. Selamat berniaga!
    5. pjutawan aka mhnizam
      pjutawan aka mhnizam
      produk sendiri tu dalam kategori apa?fizikal or digital?

      kalau untuk produk fizikal

      terdapat pelbagai kaedah boleh dibuat iaitu dengan 1)menjualnya di ebay,lelong atau mudah.com.my...kelebihan disini adalah tiada laman web dan trafik memang ada cuma perlukan kajian...keburukan byk sgt syarat2

      2)Membina kedai online sendiri menggunakan zencart atau sistem kit niaga or lain-lain sistem kedai online...anda perlu tahu cara pembinaan sistem kedai ini....kelebihan anda bebas syarat-syarat tertentu...keburukan perlu kerja keras untuk tarik trafik....

      kalau untuk produk digital

      anda perlukan minisite

      anda perlukan cover ebook
      @cover cd.....

      utk digital product perlukan niche yang dicari....buat kajian sebelum buat ebook atau cd
    6. rahmaan
      rahmaan
      apa-apa pun utk memulakan perniagaan internet, anda perlu ada website dgn domain sendiri, kos tak tinggi, cuma rm35 sebulan, boleh daftar DISINI

      kemudian baru design website dan pengiklanan

      *yang penting register website dulu DISINI
    7. pjutawan aka mhnizam
      pjutawan aka mhnizam
      smell like somebody advertise something......hmmmm...
    8. ainulhayat
      ainulhayat
      salam.saya ahli baru di wc ini.saya juga baru saja memulakan perniagaan online ini.tapi ialah budak baru tentulah terlalu banyak yang perlu dipelajari.banyak yang saya tak faham tentang online buisness ini sebab bukan bidang saya sebab itu saya masih tercari2 seorang mentor.kadang2 pening nak belajar semua dalam masa serentak..tolonglah saya.
    9. pjutawan aka mhnizam
      pjutawan aka mhnizam
      sebenarnya kat sini byk je yg boleh dibelajar..cr thread yg berkaitan dulu..cth jika anda tak tahu nk buat promosi g kt thread teknik promosi....baca dulu kalau tak phm ty....
    10. Azwan
      Azwan
      Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

      Tahniah sebab dah ada produk sendiri. Bagi saya, anda hanya perlu mula mempromosikan produk anda, buat minisite sendiri atau menggunakan khidmat orang lain, cari domain yang sesuai dengan produk anda, senaraikan cara promosi yang sesuai dengan budget anda.

      Anda boleh beli panduan 10k dari team Flarebiz, rahsia newbies dari saudara Ammar :). Boleh ikut cara yang mereka bongkarkan di dalam ebook mereka. Banyak lagi panduan yang telah otai-otai IM bongkarkan yang tak dapat saya senaraikan di sini.
    11. myrizq
      myrizq
      siapa nk sofware untuk wat minisite blh PM sy...free of charge je:)
      _________________
      PRODUK PERCUMA UNTUK KORANG!

      Dapatkan produk bisnes anda secara percuma sekarang!
      (download segera sebelum tawaran percuma ini di tarik balik!)
      klik link di bawah untuk download


      DOWNLOAD FREE
    12. Erynz
      Erynz
      Salam semua...saya baru dalam perniagaan internet ni....
      wc boleh tolong jelaskan bagaimana cara utk setting bende2 ni :
      Traffic.png
      tq...
    13. diskaunmy
      diskaunmy
    14. Hazli Khalim
      Hazli Khalim
      Betul saya sgt setuju kata2 mhnizam,

      Dekat forum boleh banyak belajar!

      Tapi kalau betul2 serius tentang perniagaan online, saya cadangkan invest dalam ilmu... :)
    15. toophat005

    Share This Page

Share This Page