Apa itu 'File Extension PDF' & File Extension RAR

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by GoMonsta, Nov 11, 2009.

By GoMonsta on Nov 11, 2009 at 5:47 PM
  1. GoMonsta

    Active

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,850
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    sapa yang bley tolong... tolong yeeer.

    apa tu file extension PDF & file extension RAR??

    lau tawu tlong jelaskan dan kat mana mana ley dapat info lagi tentang nie?

    YANG XTAHU. saya ler tu :confused:
     
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by GoMonsta, Nov 11, 2009.

    1. aWe 9
      aWe 9
      kalau x salah saya...

      .pdf ( portable document format )----> byk digunakan untuk buat ebook

      .rar (RAR: Roshal ARchive) ----> untuk kecilkan file2 yg bersaiz besar.. digunakan untuk share lagu2, movie2, video2, dan lain2 antara pengguna..


      info ?

      google sahaja...[​IMG]
    2. GoMonsta
      GoMonsta
      oh...:eek: ok2.. tapi yang "extension" tu pe dia... mana ley dapat g ye tentang maklumat2 tentang nie...
    3. reezluv
      reezluv
      extension tu cuma wording untuk (*.exe, *.pdf, *.rar, *.zip)

      macam file word.. (*.doc, dan memacam lagi..)

      dipanggil extension..yeke aku cakap ni..hhe
    4. engshahrul
      engshahrul
      basic sgt nih, cam ne nk jwp yek.
      file extension .pdf utk buka dgn Adobe Reader
      file extension .rar , sebarang file yg telah dicompress dgn winrar software. Kalau nk extract blk, buka dgn winrar juga.
      cth lain .doc buka dgn microsoft word, .mp3 utk lagu, .avi utk video.
      Pendek kata, setiap extension ada software utk bukanya lah.
      Ape aku merepek ni. Jawapan ni membantu ke x?
    5. GoMonsta
      GoMonsta
      cantikk la bro.. banyak membantu dengan xplanation tu..:)

    Share This Page

Share This Page