Apa Gunanya Maybank Visa Debit Card?

Discussion in 'Sembang Umum' started by nadieyaa05, Oct 15, 2009.

Share This Page

  1. nadieyaa05

    Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,669
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam sejahtera,

    rasanya ramai dah tau m2u telah upgrade dorg punya kad debit untuk shopping online...

    Untuk shopping jer? sebenarnya banyak benda boleh buat dengan kad debit tu...antaranya

    - verify akaun paypal

    - bayar fee autoresponder (aweber)

    - bayar fee ebay

    dan banyak lagi....

    boleh sambung baca lagi kat sini....

    http://www.snakaz.com/informasi-terbaru/kegunaan-visa-debit-card-maybank.html

    ada cadangan lain lagi? mungkin boleh discuss kat sini.... :D :D
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. hairudi

    Newbie

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    289
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Cmne nk apply maybank debit card ek? aku ada cimb n eon debit sume cm prob je
     
  5. nadieyaa05

    Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,669
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dah ade akaun m2u ke? kalu dh ade login ke akaun m2u pastu g kat utilities, pastu pilih Maybankard Secure Online Shopping Registration...pastu register...then dah boleh guna dah.... simple... ;)
     
  6. Amirul Hafiz

    Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    5,177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    YAP...

    saya daftar paypal guna maybank visa debit card..

    3hari dah leh pakai...
     
  7. amirol89

    Newbie

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    197
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dah boleh guna untuk verified paypal ke? nak apply maybank debit card la camni..
     
  8. nadieyaa05

    Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,669
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    a'ah dah lama bleh bro.... mcm2 blh buat dgn maybank debit kad tu...so xde sebab lagi kenapa xboleh buat duit online.... :)
     
  9. cybersix

    Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kalo x de maybank account lg, boleh ke nk apply debit card saje? Ke kene ade saving acc dulu? Public Bank xyah ..
     
  10. nsilver005

    Newbie

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    klau nak tukar kat atm biasa ke kad ceri tuh,kn wat pe? pg maybank trus mintak tukar ker..kena caj x?
     
  11. Masrizal Mastor

    Senior

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    1,766
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    g kaunter... RM12 caj
     
  12. Dr. Peace

    Newbie

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,732
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    DAFTAR saving acc automatik dpt debit kad.. skrg maybank pakai kad atm tu je utk sapa2 yg br daftar.. best oo.. beli kat giant pun pakai kad debit je.. hihi.. :D
     
  13. nadieyaa05

    Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,669
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Xboleh...kene ada saving akaun dulu, baru leh wat debit card... :)
     

ibeli4u

Share This Page