1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

amalan untuk menukarkan kunyit menjadi emas

Discussion in 'Sembang Umum' started by ajisaziz, Nov 23, 2009.

Share This Page

  1. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    perhatian: ini bukan thread wts

    1. azimat supaya poket tidak pernah kosong dari wang RM40
    2. azimat yg membuatkan menjadi kaya raya dengan cepat RM50
    3. ilmu kantung wang tidak akan habis pakai RM300
    4. amalan untuk menukarkan kunyit menjadi emas RM200
    5. ilmu mengelak orang tarik kereta RM50
    6. ilmu mempromosi internet RM50
    7. ilmu wang bawah sejadah RM100.25
    8. banyak lagi.. sampai 50 ilmu, azimat bla bla

    itulah antara isi kandungan satu risalah dua muka bersampul yang aku terima hari ini
    membahasakan dirinya sbg tok batin

    dia ingat aku ni bangang ke buduh ke hapa
    apa la bisnes camtu
    ada betul ke?

    org melayu skrg nak tipu org melayu
    apa nak jadi

    korang pernah dpt surat camtu?
    aku rasa alamat aku ni dah dijual la
    huhu
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. OsmanAdnan

    Senior

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    910
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Yup...Saya pun baru smlm dapat surat tu..mcm2 sekarang ni..dia bahasakan diri dia tok batin kan bro? Surat tu dari kedah..
     
  5. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hoho
    ada gak yang satu club ngan aku
    yup, dia guna nama tok batin, dari kedah

    baca je surat tu aku dah geram
    apatah lagi mau membelinya
     
  6. carllys

    Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2006
    Messages:
    1,625
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    aku ada 3 kilo kunyit ni.. korang tolong tukarkan kpd emas.. nanti kita bagi 50-50... ahahahah
     
  7. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hahaha
    kalau ada ibu kunyit dan anak2nya, lagi masyukk
    kalau ada serbuk je, maybe sikit je kot dapat
    :D
     
  8. azlanhussain

    Senior

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Kalau you buat ebook berkenaan benda tu, sure meletup :)
     
  9. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    macam best je, haha
    tapi kena wat jv ngan tok batin :D
     
  10. carllys

    Newbie

    Joined:
    Dec 18, 2006
    Messages:
    1,625
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    pastu buat live demo...fuh.. komfem kayo pakcik... ahahah
     
  11. OsmanAdnan

    Senior

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    910
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Kalau betul blh jadi emas...tak laku laa ebook bro Jamal lepas ni..:D
     
  12. ijamidayu

    Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    3,038
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    AKu ada tanam kunyit dlm pasu.. Leh tukaq ngan pasu2 jadi emas? :D
     
  13. johnjimat

    Senior

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    2,882
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    tok batin tu terel tu sbb ade

    6. ilmu mempromosi internet RM50

    peh tok batin pun pandai ek :D
     
  14. wanmus

    Senior

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    1,762
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    detail korang kat bank kebanyakkan ada pihak jual pada pihak lain untuk mengaut keuntungan, kawan saya ada dedahkan..
    so kalau hp anda dapat banyak call promosi dari mana2 pihak, atau rumah anda dapat surat pelik2, maknanya detail anda dah dijual :(
     
  15. mijie

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    2,108
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    memang la....saya dulu keje kat citibank, dioarang ni memang beli list bakal pelanggan.....
     
  16. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    haha
    logiknya kat situ ler
    nampak sgt penipu kan,,kan
     
  17. ajisaziz

    Newbie

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,366
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    huhu
    sedey nya detail kena jual
    selalu dapat sms jugak
    promote, mostly promote lagu mp3 dgn games
    biasa dulu dapat sms dari maxis, bil, dgn bank je
    skang dah banyak masuk sms bukan2
     

ibeli4u

Share This Page

Users found this page by searching for:

  1. tanam kunyit di malaysia