1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

Al Wahida Marketing Sdn Bhd (337100-K) (AJL93745)- hpa.com.my

Discussion in 'WTS : Pengiklanan & Pemasaran' started by adikacu, Jan 21, 2010.

Share This Page

  1. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    [​IMG]

    “Mencari Yang Halal Itu Fardhu Bagi Setiap Muslim”

    Adakah anda masih tercari-cari produk HALAL keluaran umat Islam di pasaran?

    Kenali HPA & Radix

    Kopi Radix...Mai Secawan. Begitulah bermulanya populariti jenama Radix di bumi Malaysia. Tetapi kini Radix bukan sekadar kopi. Pelbagai produk telah dikeluarkan menggunakan jenama Radix termasuk restoran HPA seperti Radix Fried Chicken (RFC). Radix adalah satu jenama.
    Syarikat yang mengusahakannya ialah HPA Industries Sdn Bhd. Syarikat ini diasaskan oleh Tuan Haji Ismail bin Haji Ahmad pada 15 Julai 1995 adalah merupakan sebuah syarikat tempatan dan 100% milik bumiputra Muslim. HPA sangat komited dalam mengeluarkan produk-produk Halal seperti:

    1- Makanan kesihatan berasaskan herba,
    2- Produk makanan & minuman Halal
    3- Produk makanan sejuk beku
    4- Produk aiskrim
    5- Produk penjagaan diri
    6- Produk kegunaan harian dan
    7- Produk kosmetik.

    Produk HPA adalah produk yang paling banyak diminati di pasaran kerana harganya yang sangat berpatutan, berkualiti tinggi, mujarab dan selamat digunakan. Sehingga kini HPA telah mengeluarkan lebih 300 jenis produk dipasaran dan ianya semakin bertambah dari masa ke semasa.


    CIRI-CIRI PRODUK HERBA HPA:

    1- Dikilangkan mengikut standard “Good Manufacturing Practice” (GMP).
    2- Diluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia.
    3- Diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).
    4- Menggunakan 100% herba.
    5- Tidak mengandungi sebarang bahan kimia.
    6- Tidak mengandungi steroid.
    7- Melepasi ujian had kandungan logam berat.
    8- Melepasi ujian had Mikrob.
    9- Melepasi ujian had kecairan.
    10- Berkesan dan mujarab, bersih lagi suci.

    utk maklumat sila layari: Puncakgroup.Blogspot
     
    #1 adikacu, Jan 21, 2010
    Last edited: Feb 13, 2010
  2. Loading...


  3. paklong

    Newbie

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    4,279
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ni apa hal.....................
     
  4. silvergold

    Newbie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    737
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    knape nan syarikat nie???
     
  5. ijamidayu

    Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    3,038
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Salam bro/sis..

    Kalo nak pomot.. Ruangan WTS pun ada. .Site sebelah nieh pun byk kosong lagik.. :D
     
  6. Faizal

    Senior

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    1,031
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    tukar avatar ko tu.
    ganti ngn ni:

    BELIA BENCI SPAM!
     
  7. AE86

    Newbie

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    sokong!
    belia memang benci spam!
     
  8. spongebob_biz

    freshman

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    mender neh????....pening2...
     
  9. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    terimak sih atas teguran tuan. maaf sekali lg, sy cuma nak kasi info pasal HPA dan produk2 keluarannya. sy tak pandai sgt dlm berforum ni. Jika tempat ni tak sesuai tolong pindahkan kat tempat yg lebih sesuai. Maaf yer.. sy bukan nak buat spam,cuma nak promosi sambil bg info2 pasal produk je. :)
     
  10. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hehehe.. kena bayar ke kalau nak iklan.. sori yer..
    kalau sy bayar Rm6 tu sampai bila thread saya tu yer?
     
  11. ijamidayu

    Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    3,038
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Selama-lamanya.. Selagi sis/bro tak suruh admin padam

    Okies.. Baisalah.. Teguran nieh bukan sebab menyampah.. Tapi sebab kekadang ada rakan2 yg tak biasa.. Hope tak ulangi yerk kesilapan..
     
  12. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kalau mcm tu sya akan buat bayaran Rm6 melalui M2u.

    p/s: saya lelaki
     
  13. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya dah buat bayaran. tapi kenapa masih di kategori spam????????????
     
  14. Syedz

    Senior

    Joined:
    Aug 31, 2008
    Messages:
    5,291
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    syarikat tentang apa nih..?
    tetiba jerk..
    x bagi salam pun teros terjah...
     
  15. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Assalammualaikum wbt,

    Salam ukhuwah dari saya, maaf jika saya terlambat memberi penerangan pasal HPA ni. mungkin rmai yg kenal dgn kopi Radix. mana2 kita pi kat restoren mesti jumpa kopi ni. Sebelum tu cerita serba sedikit pasal syarikat HPA atau Al Wahida Marketing Sdn Bhd dan Kopi Radix.

    Kopi Radix...Mai Secawan. Begitulah bermulanya populariti jenama Radix di bumi Malaysia. Tetapi kini Radix bukan sekadar kopi. Pelbagai produk telah dikeluarkan menggunakan jenama Radix termasuk restoran HPA seperti Radix Fried Chicken (RFC). Radix adalah satu jenama.

    Syarikat yang mengusahakannya ialah HPA Industries Sdn Bhd. Syarikat ini diasaskan oleh Tuan Haji Ismail bin Haji Ahmad pada 15 Julai 1995 adalah merupakan sebuah syarikat tempatan dan 100% milik bumiputra Muslim. HPA sangat komited dalam mengeluarkan produk-produk Halal seperti:
    Makanan kesihatan berasaskan herba,
    Produk makanan & minuman Halal
    Produk makanan sejuk beku
    Produk aiskrim
    Produk penjagaan diri
    Produk kegunaan harian dan
    Produk kosmetik.
     
  16. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Perniagaan ini dijalankan secara Multi Level Marketing Syariah (MLMS).

    Perniagaan MLMS HPA telah diiktiraf sebagai MLM Syariah oleh Biro Konsultansi Majlis Ulama Indonesia dan HPA sendiri mempunyai PANEL SYARIAH yang bertindak memantau segala aktiviti perniagaan HPA dari segi penyediaan dan penghasilan produk serta konsep perniagaan yang digunakan. Ahli panel syariah HPA ini terdiri daripada para ahli akademik, pensyarah, professor dan ahli agama.

    Selain daripada peluang perniagaan MLMS, anda juga boleh mempelajari ilmu diagnosis penyakit seperti Diagnos Saraf Tapak Tangan, Diagnos Anak Mata (Iridology) dan Diagnos Lidah dan Denyutan Nadi serta ilmu perawatan seperti Bekam (Al-Hijamah), Akupunktur, Kiropraktik (Rawatan Membetulkan Tulang Belakang), Urut Refleksologi, Urutan Limfatik dan Accupressure.
     
  17. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    CIRI-CIRI PRODUK HERBA HPA:

    Dikilangkan mengikut standard “Good Manufacturing Practice” (GMP).
    Diluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia.
    Diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).
    Menggunakan 100% herba.
    Tidak mengandungi sebarang bahan kimia.
    Tidak mengandungi steroid.
    Melepasi ujian had kandungan logam berat.
    Melepasi ujian had Mikrob.
    Melepasi ujian had kecairan.
    Berkesan dan mujarab, bersih lagi suci.

    http://puncakgroup.blogspot.com

    Produk HPA adalah produk yang paling banyak diminati di pasaran kerana harganya yang sangat berpatutan, berkualiti tinggi, mujarab dan selamat digunakan. Sehingga kini HPA telah mengeluarkan lebih 200 jenis produk dipasaran dan ianya semakin bertambah dari masa ke semasa.

    http://puncakgroup.blogspot.com
     
  18. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Rangkaian Restoran dan Hotel HPA

    Selain produk, HPA turut mencipta sejarah apabila berjaya mewujudkan restoran ayam goreng sendiri, iaitu Restoran Radix Fried Chicken (RFC) yang kini mempunyai 5 cawangan iaitu di Sungai Petani, Alor Setar, Bandar Laguna Merbok, Kluang, Johor dan terkini di Melaka (Mydin Mall MITC) . Ia satu alternatif untuk umat Islam yang tercari-cari makanan halal organik milik umat Islam. Lebih hebat lagi, perniagaan restoran lain juga turut dibuka selepas RFC. Antaranya ialah:
    Restoran Radix Oriental Cuisine (ROC), Sg Petani - masakan cina
    Restoran Radix Chicken House (RCH), Jelempok & Kangar - menu berasaskan ayam organik seperti nasi ayam, sate ayam, ayam golek dll
    Restoran Radix Pizza House (RPH), Sg Petani - pizza dan western food
    Restoran Radix Organic Recipe (ROR), Sg Petani - nasi ayam organik
    Radix Bakery House (RBH), Sg Petani - kedai kek, roti & ban
     
  19. engshahrul

    Senior

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    2,464
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Ya, sy juga pengguna HPA. hehe
     
  20. OsmanAdnan

    Senior

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    910
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Korang ni pun..Kesian bro kita ni terus tembak dia mcm tu..Kalau nak tegur kita tegur cara elok..mungkin dia tak tahu pun apa tu spam..Cuba kalau kita di tempat dia, kita yg tak tahu apa2 masuk forum first time, buat 1 posting terus kena hentam sebab spam sdgkan kita tak tahu pun apa tu spam, tak tahu pun etika berforum lagi..:) So apa salahnya guide dia ke ruangan WTS ke, lepas tu guide dia untuk baca etika berforum dulu ke. Kan kita sama-sama masih belajar..:)

    Just my 2 cent..:)
     
  21. adikacu

    Newbie

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

ibeli4u

Share This Page