1. Salam..

    Kini saya melancarkan fiverr versi malaysia di wangcyber.net.

    Saya mempelawa warga wangcyber yang mempunyai hobi,tips,skill dan E-book yang boleh digunakan untuk menjana wang dengan bersama-sama memeriahkan Jual Beli Online Terbaik Di Malaysia - WangCyber Market Place.

    Dismiss Notice

ada sesiapa pernah guna wifi king?

Discussion in 'Teknologi & Gajet' started by wadyleeza, Jun 30, 2011.

Share This Page

  1. wadyleeza

    freshman

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    saya ada view satu website yang menawarkan alat untuk tarik line internet wifi...
    jadi, saya ingin tahu adakah alat itu berkesan?
     
  2. Loading...


  3. Rosley Muhamad

    Newbie

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    1,445
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    tarik wifi dari jarak berapa km ni?
     
  4. MDHAFiZ

    Newbie

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    377
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    biar betik sampai ber-km nih??
     
  5. wadyleeza

    freshman

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dalam 2 km...tapi xtaw laa.
    sapa2 yg rumahnya dekat dgn mekD ke pizza ke fastfood lain, tarik je dari rumah mesti dapat..
     
  6. awie_fie

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Petama kali dengar benda ni.
    Boleh tarik jauh tu bro...2km.
     
  7. syedas

    Newbie

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Mmg ada bercadang nak beli...Tp tak beli lagi..Klau ade sape2 penah guna sharela kat sini...Tgk macam menarik jer..Klau dekat apartment lagi byk wireless leh scan..
     
  8. wadyleeza

    freshman

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    benda alah tu mybe masih baru lagi...
    hahahaha..mungkin lepas ni tak perlu la kita guna broadband lagi...save la bajet utk broadband..kikikiii...
     
  9. zodak

    freshman

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Salam...saya ada guna alat wifisky....tp rasanya xde la dpt tarik line smpai 50km kot...tp stakat ni cukup puas hati la jgk...siap dgn cd utk crack key paswrd wifi org lg..huhuhu
     
  10. bertong

    Newbie

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    1 km je kot...

    ala wak pe nak tarik2..pakai je stimik..atau bband
     
  11. cikmin™

    Newbie

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Messages:
    398
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

    tu lah, jauh tu.........
     
  12. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    gi tgk kat jiwang.org..byk orang dok jual bende camni
     
  13. awie_fie

    Newbie

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Baru petama kali dengar menatang apa tu...
     
  14. Faez

    Newbie

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Messages:
    1,756
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    klu sampai tahap boleh crack password wifi org better TT lpe kn je niat tu..bukan ape..guna sesuatu tanpa kebenaran secara "sengaja" itu kn jatuh hukum haram.. :)

    p.s : just bg pendapat je..klu xnk ikut xpe.. :) -peace yow-
     
  15. iswaraburuk

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    2km tu bergantung lokasi satu satu tpt tu...jika byk halangan mgkn signal tak brapa cantik...
     
  16. acahje

    Newbie

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Aku guna mende ni.. sebenarnya jarak 2km yang diwar-warkan tu adalah jarak wifi yg boleh di'detech' adanya line wifi tersebut. Tapi untuk surfing guna line tersebut tak de ler sampai jarak tu. Cuma line wifi yang btul2 strong jer leh kita guna.

    Kegunaan wifi adapter ni sebenarnya utk kuatkan line wifi yang selalu kita guna. Tak kira ler kat umah sendri ker, kat ofis ker... Cuma bab-bab hack wifi ni terpulang ler kpd individu tersebut.
     
  17. NasirBP

    Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku x halalkan org tarik wifi aku psl aku bayar sbulan RM110 ..hari2 aku run software & kalau dh berkongsi mcm tu tentu internet aku jadi slow serta akan melambatkan kerje2 aku.X(
     
  18. amilia

    Newbie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    betul..betul...betul...alau dh miskin sgt nk bli wifi sndri..bagtaulah dulu/share-sharelah..
     
  19. Rani Ishak

    Newbie

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku pn ada guna benda ni..hack wireless skolah..snggup dtng jauh2 sbb nak online(time xde wireless dulu ler)..
    skrg dah ada deconeXion dh..pakai benda ni gak nak kuatkn signal sbb jauh..

    nak hack wirelss org lain xdpt sbb dkat kpg x bnyak yg gna ternet..

    benda ni mmng berkesan nak tingkatkn signal wifi yg lemah..pasl hack2 mmng btul2 dapat..terutama streamyx yg guna WEP..snang nak hack..lagipun kbanyakan pswd strymx ni gna no hp pendaftar sbg psswd..utk lebih keslmtan baik pakai WAP(dapat hack tapi ssah skit bbnding WEP)..

    bukan nak ajar..cma sbg pkongsian..
    tp kalau hack2 ni mmng xbaik la..

    p.s: tp kalau nak guna trnet org lain 2 minta izin dr tuan empunya dulu..kalau dia izin kan alhamdullillah..kalau x izin bleh ayat2 utk byr skit tiap2 blan..sparuh ker...suku ker..grenti dia bagi..hehe:)
     
  20. acahje

    Newbie

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Untuk yg selalu g travel n lepak kat hotel berhari-hari sesuai sgt guna mende ni... crack jer wifi kat hotel tu.. hehe.. klu diorang guna WEP ler.. klu guna WPA.. susah sikit..
     
  21. michaeleng

    Newbie

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0

ibeli4u

Share This Page