10 Cara Hangat Menjual Produk Anda Gila-gila

Discussion in 'Tips & Panduan' started by aminbeb, May 2, 2008.

By aminbeb on May 2, 2008 at 10:34 AM
  1. aminbeb

    Super Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan….

    Hari ni saya nak berkongsi tip untuk melariskan produk anda di pasaran…. Ni ha:

    1. Tukarkan salinan iklan pemasaran anda kepada satu cerita atau satu artikel. Pelawat-pelawat anda tidak berasa ragu-ragu untuk membaca iklan anda itu, malah mereka akan lebih meminati produk anda.

    2. Berikan pelawat-pelawat sesuatu yang baru secara percuma kepada mereka yang menyertai kajian (survey) on line anda. Kajian ini akan memberikan perniagaan anda nilai kebijaksanaan dan lebih relevan dengan pasaran anda.

    3. Tingkatkan atau tambahkan kuasa faedah bagi salinan pengiklanan anda dengan menggunakan perkataan yang mempunyai daya tarikan, pengutamaan kepada kata kunci, penggunaan warna, penekanan kepada frasa-frasa kunci dan penggarisan perkataan.

    4. Berikan pelawat-pelawat anda pelbagai pilihan, jadi mereka tidak rasa produk yang mereka minati itu seperti perasaan yang dikawal. Tawarkan mereka pelbagai cara untuk membuat pesanan, hubungi anda, melayari dan sebagainya.

    5. Letakkan diri anda sendiri di dalam ‘kasut’ pelawat. ops, maksud saya, design laman web anda untuk mereka, bukannya untuk diri anda. Ciptakan produk anda di sekitar pelawat anda kerana anda mahukan mereka yang membeli produk anda itu.

    6. Dapatkan nasihat percuma atau berbayar dari webmaster-webmaster tentang kejayaan mereka. Sertai forum atau chat room bersama mereka.

    7. Gunakan bonus-bonus percuma anda untuk mencipta keadaan ‘kecemasan’ supaya pelawat-pelawat anda terus membeli dari anda. Katakan tawaran ini hanya untuk mereka pada masa yang terhad dengan produk utama anda.

    8. Tawarkan kepada pelanggan anda produk tambahan yang berkaitan dengan pembelian produk utama. Sebagai contoh, jika mereka membuat pembelian lampu suluh (torchlight), tawarkan mereka pelbagai jenis bateri yang tahan lama. Upsell produk.

    9. Jadikan pelawat-pelawat anda berasa seronok dan bahagia dengan memberikan mereka pujian. Jika mereka merasainya tentang pembelian, mereka akan membeli dari laman web anda.

    10. Tambahkan pelbagai jenis faedah dan keuntungan untuk laman web anda. Jika anda menjual ebook-ebook cuba juga untuk jual perkhidmatan perniagaan anda, kursus-kursus dan jadi sebagai pembekal.

    ok, apa pulak kata anda?

    jika anda ada idea yang lebih baik atau ingin berkongsi pendapat di thread ni silakan....di bawah ni.
     
    • Like Like x 8
  2. Loading...


Tags: this article has not been tagged

Share This Page

Comments

Discussion in 'Tips & Panduan' started by aminbeb, May 2, 2008.

    1. johari
      johari
      Salam>>>

      Gud idea??:D
    2. Kasimo Aloi
      Kasimo Aloi
      aku suka cara ke 7... aku slalu buat tu
    3. Muhammad Fie
      Muhammad Fie
      :) 10 cara terbaik utk dapatkan pembeli...
    4. wanted
      wanted
      betul tu, cara 10 paling effektif
    5. Nik
      Nik
      Bagi aku cara ke 4 paling effektif dan profesional....kerana memudah kan pembeli dgn pelbagai cara..coz ramai pembeli di luar sana tu termasuk aku sendiri dulu ada masalah jika nak dapatkan sesuatu produk..kerana pilihan amat terhad...cth pembayaran melalui paypal tapi bagi aku yg baru lam dunia internet ni memang la susah kan..dulu apa kejadah paypal tue pun tak tahu hehehe.

      10 Cara Hangat Menjual Produk Anda Gila-gila
      Good Idea!!!

      thanks
    6. rizal72
      rizal72
      pergghh idea yang bernas tapi aku paling suka yg nombor satu punyer....kalau kita buat cam komik ok ke tak? siap ada lukisan yang simple dengan dialog sedang menceritakan mengenai produk....
    7. aminbeb
      aminbeb
      bro boleh implement teknik ini mengikut idea kreatif bro. Macam kartunis ubi buat dalam majalah IM tu memnag sempoi.
    8. aminbeb
      aminbeb
      Sekadar peringatan pada jumaat yang mulia. renung kembali nasihatku yang dulu2.
    9. FendyAziz
      FendyAziz
      Wowww... I Like.. :D
    10. Nasran
      Nasran
      TQ,tuan....

      Idea yang menarik dan boleh dipraktikkan segera....TQ sekali lagi....
    11. peniagakecilan
      peniagakecilan
      dari tips 1-10 memang sempoi
      tq bro..
      tips yang bermanfaat..
      boleh amal dan guna selalu:x
    12. farhanisz
      farhanisz
      Akan ku gunakan 10 panduan ni utk jual produk online... (kalau jual kat pasar malam plak camne ee)
    13. aidil sahipaludin
      aidil sahipaludin
      10 teknik dan tips efektif!
      TQ TT!
      insyaALLAH saya lakukan,
      biar pembeli ini tidak menyesal membeli sekali produk kita,
      biar mereka ini berkali-kali membeli produk dari kita malah tertungu-tunggu
      kerna service yg dorang puas hati :D
    14. mrmj
      mrmj
      tolong beri tunjuk ajar ag ek...
      tanx tuk teknik nie
    15. Ponyo
      Ponyo
      tunjuk ajar yang terbaik..terima kasih TT..=)
    16. Ciiput
      Ciiput
      info yang menarik , terima kseh TT,
    17. aminbeb
      aminbeb
      jika ada yang tak faham dengan tip-tip yang sy kongsikan ini, anda boleh ajukan pertanyaan segera.
    18. Hairul WC
      Hairul WC
      Tips nie paling best sekali...
      dalam dunia perniagaan nie..
      kena byk fikirkan apa yg org lain suka dan mahukan..

      tq bro...
    19. azizan_rb
      azizan_rb
      tips yang baik untuk newbie cam saya.camna nak buat grafikyang menarik untuk web @ e-book?

    Share This Page

Share This Page