10 Cara Hangat Menjual Produk Anda Gila-gila

Discussion in 'Tips & Panduan' started by aminbeb, May 2, 2008.

Share This Page

  1. aminbeb

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan….

    Hari ni saya nak berkongsi tip untuk melariskan produk anda di pasaran…. Ni ha:

    1. Tukarkan salinan iklan pemasaran anda kepada satu cerita atau satu artikel. Pelawat-pelawat anda tidak berasa ragu-ragu untuk membaca iklan anda itu, malah mereka akan lebih meminati produk anda.

    2. Berikan pelawat-pelawat sesuatu yang baru secara percuma kepada mereka yang menyertai kajian (survey) on line anda. Kajian ini akan memberikan perniagaan anda nilai kebijaksanaan dan lebih relevan dengan pasaran anda.

    3. Tingkatkan atau tambahkan kuasa faedah bagi salinan pengiklanan anda dengan menggunakan perkataan yang mempunyai daya tarikan, pengutamaan kepada kata kunci, penggunaan warna, penekanan kepada frasa-frasa kunci dan penggarisan perkataan.

    4. Berikan pelawat-pelawat anda pelbagai pilihan, jadi mereka tidak rasa produk yang mereka minati itu seperti perasaan yang dikawal. Tawarkan mereka pelbagai cara untuk membuat pesanan, hubungi anda, melayari dan sebagainya.

    5. Letakkan diri anda sendiri di dalam ‘kasut’ pelawat. ops, maksud saya, design laman web anda untuk mereka, bukannya untuk diri anda. Ciptakan produk anda di sekitar pelawat anda kerana anda mahukan mereka yang membeli produk anda itu.

    6. Dapatkan nasihat percuma atau berbayar dari webmaster-webmaster tentang kejayaan mereka. Sertai forum atau chat room bersama mereka.

    7. Gunakan bonus-bonus percuma anda untuk mencipta keadaan ‘kecemasan’ supaya pelawat-pelawat anda terus membeli dari anda. Katakan tawaran ini hanya untuk mereka pada masa yang terhad dengan produk utama anda.

    8. Tawarkan kepada pelanggan anda produk tambahan yang berkaitan dengan pembelian produk utama. Sebagai contoh, jika mereka membuat pembelian lampu suluh (torchlight), tawarkan mereka pelbagai jenis bateri yang tahan lama. Upsell produk.

    9. Jadikan pelawat-pelawat anda berasa seronok dan bahagia dengan memberikan mereka pujian. Jika mereka merasainya tentang pembelian, mereka akan membeli dari laman web anda.

    10. Tambahkan pelbagai jenis faedah dan keuntungan untuk laman web anda. Jika anda menjual ebook-ebook cuba juga untuk jual perkhidmatan perniagaan anda, kursus-kursus dan jadi sebagai pembekal.

    ok, apa pulak kata anda?

    jika anda ada idea yang lebih baik atau ingin berkongsi pendapat di thread ni silakan....di bawah ni.
     
    • Like Like x 8
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. johari

    Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    907
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Salam>>>

    Gud idea??:D
     
  5. Kasimo Aloi

    Senior

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    5,330
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    aku suka cara ke 7... aku slalu buat tu
     
  6. Muhammad Fie

    Senior

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    1,449
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    :) 10 cara terbaik utk dapatkan pembeli...
     
  7. wanted

    Newbie

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    139
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    betul tu, cara 10 paling effektif
     
  8. Nik

    Nik
    Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Bagi aku cara ke 4 paling effektif dan profesional....kerana memudah kan pembeli dgn pelbagai cara..coz ramai pembeli di luar sana tu termasuk aku sendiri dulu ada masalah jika nak dapatkan sesuatu produk..kerana pilihan amat terhad...cth pembayaran melalui paypal tapi bagi aku yg baru lam dunia internet ni memang la susah kan..dulu apa kejadah paypal tue pun tak tahu hehehe.

    10 Cara Hangat Menjual Produk Anda Gila-gila
    Good Idea!!!

    thanks
     
  9. rizal72

    Newbie

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    pergghh idea yang bernas tapi aku paling suka yg nombor satu punyer....kalau kita buat cam komik ok ke tak? siap ada lukisan yang simple dengan dialog sedang menceritakan mengenai produk....
     
  10. aminbeb

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    bro boleh implement teknik ini mengikut idea kreatif bro. Macam kartunis ubi buat dalam majalah IM tu memnag sempoi.
     
  11. aminbeb

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Sekadar peringatan pada jumaat yang mulia. renung kembali nasihatku yang dulu2.
     
  12. FendyAziz

    Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    3,514
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Wowww... I Like.. :D
     
  13. Nasran

    Newbie

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    TQ,tuan....

    Idea yang menarik dan boleh dipraktikkan segera....TQ sekali lagi....
     
    • Like Like x 1
  14. peniagakecilan

    Newbie

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dari tips 1-10 memang sempoi
    tq bro..
    tips yang bermanfaat..
    boleh amal dan guna selalu:x
     
    • Like Like x 1
  15. farhanisz

    Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Akan ku gunakan 10 panduan ni utk jual produk online... (kalau jual kat pasar malam plak camne ee)
     
    • Like Like x 1
  16. aidil sahipaludin

    Newbie

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    10 teknik dan tips efektif!
    TQ TT!
    insyaALLAH saya lakukan,
    biar pembeli ini tidak menyesal membeli sekali produk kita,
    biar mereka ini berkali-kali membeli produk dari kita malah tertungu-tunggu
    kerna service yg dorang puas hati :D
     
    • Like Like x 1
  17. mrmj

    freshman

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tolong beri tunjuk ajar ag ek...
    tanx tuk teknik nie
     
    • Like Like x 1
  18. Ponyo

    Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    185
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tunjuk ajar yang terbaik..terima kasih TT..=)
     
    • Like Like x 1
  19. Ciiput

    freshman

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    info yang menarik , terima kseh TT,
     
  20. aminbeb

    Senior

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    jika ada yang tak faham dengan tip-tip yang sy kongsikan ini, anda boleh ajukan pertanyaan segera.
     
  21. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Tips nie paling best sekali...
    dalam dunia perniagaan nie..
    kena byk fikirkan apa yg org lain suka dan mahukan..

    tq bro...
     
    • Like Like x 1
  22. azizan_rb

    freshman

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    tips yang baik untuk newbie cam saya.camna nak buat grafikyang menarik untuk web @ e-book?
     
    • Like Like x 1

ibeli4u

Share This Page