Akses Percuma 7 Video eCourse!
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 45
 1. #1
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default >>> BONUS JUTAWAN DOMAIN <<< EKSKLUSIF: Senarai Domain Menarik Yang Masih Available  Assalamua'laikum warahmatullah,
  Salam sejahtera,
  Hi...


  (Pernahkah anda mengimpikan domain anda terjual hingga ke angka itu??? Alangkah indahnya... )

  Dapatkan Ratusan Domain-domain Yang Masih Available Secara PERCUMA! (Atau BELI***)!
  Jimatkan Masa Dan Usaha, Gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  Domain Name, Dan Potensinya

  Seperti yang pernah saya nyatakan di thread pertama saya di WC ni (>>> DO'PLAY'??? <<< The History And Present State Of Domain Names), dunia internet tidak dapat dipisahkan dengan adanya domain; tanpa domain, tiadalah dunia internet. Jadi, apa-apa sahaja yang berlegar di dalam dunia internet, tahu akannya (apakah ia, fungsinya, kepentingannya, dan sebagainya) adalah juga tidak terlepas daripada semua kita.

  Namun begitu, adakah ramai kita sedar akan potensinya di dalam dunia keusahawanan/perniagaan? Sedarkah kita, bahawa, telah ramai yang membuat keuntungan ribuan (malahan, terbukti sehingga mencapai jutaan) dollar ($$$ - bukan RM, ya) dengan hanya melibatkan diri di dalam industri domaining ini (mereka ini (saya juga. ) digelar sebagai 'domainer')? Dan, sedarkah kita, masih ramai lagi yang tidak 'terjaga' lagi akan kehebatan potensinya, lebih lagi di kalangan kita, usahawan-usahawan internet Malaysia?

  Mengapa saya katakan ini adalah industri? Tercapaikah ia kepada makna itu?

  Jawabnya, lihat saja senarai ini:
  - http://dnjournal.com/domainsales.htm
  - http://domainauctions.moniker.com/archive
  - Senarai domain yang telah terjual di salesletter http://RahsiaJutawanDomain.blogspot.com/

  Itu adalah bukti kukuh bahawa domaining ini, bukanlah satu industri yang calang-calang. Lain kata, ini adalah industri 'Real Estate' (hartanah maya yang sangat bernilai)! Sehingga berani saya katakan, jika mereka-mereka yang biasa terlibat dengan industri hartanah konvensional, pasti akan berasa benar-benar cemburu kepada industri ini. "It is not an ordinary business, but it is an industry. A big industry", Azam Wahid, Founder MYDomainers.com.

  Untuk info-info yang lebih terperinci lagi tentang dunia domaining ini, baca sehabisnya salesletter JutawanDomain.com ini. Dan, jangan lupa untuk download percuma ebook previewnya; anda akan mendapat Bab 1 secara penuh (daripada 4 bab di ebook versi penuh). Di situ, anda akan dapat mengetahui dengan lebih terperinci lagi kepada dunia domaining ini.

  Jadi, apa hebatnya produk Bro ZulJamil (penulis dan pemilik asal: Bro PinguSpy) ni? Mampukah ia memberi panduan asas, pertengahan, dan lengkap, kepada memantapkan lagi ilmu dunia domaining ini? Yang paling penting sekali, mampukah ia memberi impak kepada anda, agar anda juga bakal menjadi domainer yang berjaya nanti (mungkin, sehingga ke taraf Master Domainer!)?

  Jawabnya, anda ikut langkah-langkah yang saya sediakan ini. Pesan saya, ambillah banyak masa untuk ikutinya dengan sebaiknya. Biarlah begitu. Kerana yang pentingnya, anda akan samada nanti, benar-benar yakin dengan kemampuan produk JutawanDomain.com ini, ataupun tidak. Ya, apa-apa bidang pun, ia pasti tidak sesuai untuk semua. Jadi, adalah langkah yang teramat penting, untuk anda dapat menjawab: "Adakah domaining adalah bidang utama/sambilan aku?". Setelah itu (ikuti sepenuhnya langkah-langkah di bawah ini, barulah kembali ke thread WTS ini, setelah anda habis puas hati dengan jawapan anda itu nanti.

  Baik. Langkah-langkah berikut adalah:

  (1) Anda sudah baca sehabisnya salesletter JutawanDomain.com, bukan? Jika belum lagi, sila baca sehabisnya, dengan klik link JutawanDomain.com ini.

  (2) Anda sudah baca sehabisnya ebook preview JutawanDomain.com, bukan? Jika belum lagi, sila baca sehabisnya, dengan download ebook preview tersebut di link JutawanDomain.com ini.

  (3) Buka thread rasmi review kepada produk JutawanDomain.com ini, di forum WC ini. Baca keseluruhannya secara tenang dan santai. Di situ saja, banyak ilmu yang dapat anda pelajari. Ini linknya: http://www.wangcyber.com/forum/produ...-pinguyen.html

  (4) Buka thread rasmi jualan kepada produk JutawanDomain.com ini, di forum CG (jika anda yang biasa dengan dunia IM Malaysia ni, anda pasti tahu yang dah cukup hebat kalau satu-satu produk itu dapat masuk ke pasaran forum CG ni, hehe). Juga, baca keseluruhannya dengan tenang dan santai. Juga di situ, banyak ilmu yang dapat anda pelajari. Ini linknya: http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=183162

  (5) Baca review-review lain kepada produk JutawanDomain.com ini. Supaya, lebih lagi menambahkan keyakinan (dan kesakitan) anda kepada produk ini. Ini link-linknya:
  - http://www.wangcyber.com/forum/produ...tml#post634280
  - http://www.wangcyber.com/forum/cabar...tml#post664926
  - http://carigold.com/portal/forums/sh...4&postcount=81
  - http://carigold.com/portal/forums/sh...4&postcount=63
  - http://carigold.com/portal/forums/sh...7&postcount=73

  (6) Kembali kepada thread WTS ini, kehkehkeh.

  .
  ..
  ...
  ....
  .....
  ......
  .......
  ........
  .........

  Baik. Anda kini kembali berada thread ini. Terima kasih saya ucapkan.

  Apabila anda kembali ke thread ini kembali, saya pasti akan satu perkara. Iaitu, anda sudah yakin dengan produk JutawanDomain.com ini. Anda yakin, yang ia bakal dapat memberi impak yang berlainan dan berkesan untuk anda, yang bakal akan menjadi seorang domainer Malaysia (ahli MYdomainers.com juga mungkin? hihi. ). Mungkin, anda seperti saya juga di awalnya, yang juga mengikut langkah demi langkah di atas, yang mendapat impak yang cukup berlainan rasanya. Yang tidak pernah saya dapat daripada bidang-bidang lain yang saya cuba ceburi. Syukur.

  Kini, pasti anda ingin terus mendapatkan produk JutawanDomain.com ini, bukan? Jika begitu, saya ucapkan syabas dan tahniah kepada anda. Kerana, itu adalah langkah pertama anda ke arah merealisasikan impian anda untuk menjadi seorang domainer yang berjaya. Pesan saya, godek-godeklah forum WC ini, untuk mendapatkan bonus-bonus tambahan jika anda membeli produk JutawanDomain.com ini melalui link affiliate agen-agen lain. Tidak semestinya, anda ke sini (thread ini), anda wajib beli produk JutawanDomain.com ini melalui link affiliate saya. Tidak. Kerana itu bukan tujuan utama saya di sini. Tetapi.., jika anda mahu tahu lebih lanjut lagi tentang apakah tawaran saya di sini, silalah teruskan bacaan anda ya. Jangan malaslah, ya, huhu. (Agen-agen affiliate lain, jangan jealouslah ya... hahaha. )

  Tetapi (lagi), sebelum anda terus mendapatkan produk JutawanDomain.com ini terus, moleklah saya nyatakan satu perkara ini. Yang akan saya sentuh adalah...

  Masalahnya...


  Seperti kejadian di ataslah! kepada X-( kepada ~x( kepada

  Inilah antara penyakit yang anda akan dapat sebagai seorang domainer...

  Mulanya, anda gembira sebab excited nak mulakan langkah-langkah awal dalam mengaplikasikan ilmu-ilmu yang terdapat di dalam ebook JutawanDomain.com ni. Tapi... tapi... tapi... Masalahnya... sampai satu ketika, pasti anda akan mula sampai kepada keadaan di atas. Anda akan berasa sedih. Anda akan berasa marah. Anda akan berasa tertekan. Anda akan mula menangisi. Semuanya, semata-mata dek kerana domain yang anda cuba dapatkan, telahpun diambil oleh orang lain!!!

  (Mungkin, inilah apa yang dirasakan oleh Justin Bieber. Kerana website rasminya adalah dengan menggunakan domain www-JustinBieber.com, bukan JustinBieber.com! Mengapa? Kerana, domain JustinBieber.com adalah dimiliki oleh orang lain! Hahaha... padan muka budak tu. )

  Mengapa perkara ini berlaku? Jawapnya, dunia domaining telah pun lama wujud. Dah ia telah banyak diambil peluang oleh mereka-mereka yang 'nampak' akan industri ini, dari mula lagi. Kesannya, banyak domain-domain yang (terlalu) menarik telahpun taken. Walaupun masih terdapat cara untuk mendapatkan satu-satu domain yang menarik itu (dengan cara beli kembali domain yang telah expired), tetapi ia mungkin masih lagi tidak memuaskan kita. Kerana yang pentingnya (antaranya), kita mahu memiliki domain yang masih baru (still available). Yang kita menjadi sebagai owner pertamanya.

  Jadi...

  Antara Penyelesaiannya...

  Adalah produk saya di thread WTS ini. YOSH!!! Sampai juga ke bahagian ini, akhirnya, hahaha.

  "Apanya produk D.Chunter ni?"

  "Berkait ke dengan produk JutawanDomain.com ni?"

  "Bagus ke?"

  "Berapa harganya? Mahal ke?"

  Mungkin itu soalan-soalan anda kini. Jawapnya, apa kata anda baca dahulu, apa kata mereka-mereka yang telah mendapat produk ini lebih awal sebelum pelancaran rasmi ini (di thread WTS ini). Saya telah kumpulkan lebih dahulu reviewer untuk produk ini, dengan membuka thread WTB di sini. Tetapi, sukalah saya nak maklumkan kepada anda dahulu, bahawa, apa yang mereka dapat, hanyalah melingkupi lebih kurang 30% kandungan produk utama. Ya, hanya 1/3 sahaja saya berikan. Selebihnya, yang lengkapnya, adalah untuk anda semua (yang belilah, hehe). Jadi, mari anda baca dahulu, apa kata mereka.

  Review daripada Bro PinguSpy:

  Quote Originally Posted by PinguSpy
  Review gua(guna banhasa gantser sikit):

  Bagi gua baguslah senarai2 yg diberi memang terbaik walaupun tak ada yg .com .
  Tapi secara tak langsung memudahkan dan menjimatkan masa para domainer2 untuk memburu domain2 yg cun.
  Sebab semua sudah dilistkan. Berdasarkan dalam list just perlu tapis lagi berdasarkan tgk nama2 domain yg hot di marketplace.
  Then beli dan jual saja. Memang terbaik lah apa2pun bg gua. Kalau dapat .com lagi masyuk.
  Review tanpa diedit oleh Bro PinguSpy: http://www.wangcyber.com/forum/members/pinguspy.html

  Review daripada Bro RabbitFire:

  Quote Originally Posted by rabbit_fire
  Salam bro.. Saya dah check dah domain list tersebut.
  Pandangan saya:

  Domain list ini terdiri daripada domain patern 4L, 4N dan juga 5L.
  Ada pattern2 CVCV, VCVC, NNNN dan lain2.
  Ada certain-certain domain saya check memang still available lagi dan ada yg tiada.
  Untuk TLD's pula, saya cadangkan bro list domain available versi .com sahaja sebab pada pandangan saya, .net/.org/.biz/.co ini agak susah terjual. Bro boleh luaskan carian kepada keyword dan brandable 5L domain.

  Harga untuk senarai ini jika .com boleh capai hingga RM50.

  Terima kasih.
  Review tanpa diedit oleh Bro RabbitFire: http://www.wangcyber.com/forum/members/rabbit_fire.html

  Review daripada Bro AsaSinDino:

  Quote Originally Posted by asasindino
  terima kasih kerana memberi kerpercayaan kpd sy utk review bro Saya sbg newbie dlm jual beli domain nie dan baru berminat nk grab ebook jutawan domain ini review sy.

  Mengancam lah nama2 domain yg bro dpt..kalu domain M*****d.com tue di develop kan..saya percaya harga domain tersebut mampu mencecah USD 1 juta ( serius ). Yang ini baru 30% daripada senarai yg sebenarnya dan saya yakin bahawa tidak rugi melabur utk mendapatkan list2 domain dr bro sbb bro dh buat kajian ttg domain tersebut. Saya sbg newbie dlm perniagaan domain nie merasa amat yakin yg kita boleh jadi kaya setelah melihat potensi besar yg terdapat pada list2 tersebut.
  Review tanpa diedit oleh Bro AsaSinDino: http://www.wangcyber.com/forum/members/asasindino.html

  Review daripada Bro Nik Hisyam:

  Quote Originally Posted by Nik Hisyam
  Ini review saya:

  Walaupun saya seorang newbie domainer, tapi senarai domain available yang bro bagi saya tengok tu
  memang superb! Kebanyakan domain yang bro senaraikan ialah 4-5 huruf.

  Macam yang bro cakap, tu senarai kurang dari 30% dan ada lagi 70% lebih yang saya tak tengok termasuk yang .com punya.
  Domain yang bukan akhiran .com pun dah superb, kalau akhiran .com tak tahu la tu..

  Senarai domain tu memang berguna untuk penggiat domain. Tak payah susah payah nak buat research,
  cuma pilih dari senarai yang berlambak tu dan nilaikan. Dah jimat masa kat situ..

  Kalau boleh, bagi kat 10 orang sudah la senarai domain tu. Termasuk saya.. Tak leh ramai-ramai, nanti persaingan tinggi.
  Hahaha!


  HARGA:

  Yang ni saya tak tahu la nak cadangkan berapa. Minimum RM500 kot.Haha!
  Review tanpa diedit oleh Bro Nik Hisyam: http://www.wangcyber.com/forum/members/nik-hisyam.html

  Review daripada Bro HeshRoon:

  Quote Originally Posted by HeshRoon
  salam,

  Terkejut badak tengok senarai domain yang

  En TT bagi,wah,banyak lagi senarai domain

  yg masih ade yg Unik dan boleh UP dlm

  pasaran lagi.Kalo TT cemerlang buat servis

  Appraisal ni,boleh charge mewah untuk

  servis dan keluarkan cert ke based kpd 20

  faktor ke.Lihat sahaja kpd senarai domain yg

  diberi review ( lebih dari 100! ),saya pasti

  mesti TLD bnyk dlm simpanan TT ni..ade

  peluang buat duit, jual kat __forum.com

  camni.
  c
  Review tanpa diedit oleh Bro HeshRoon: http://www.wangcyber.com/forum/members/heshroon.html

  Terima kasih anda semua, Bro PinguSpy, Bro RabbitFire, Bro AsaSinDino, Bro Nik Hisyam, dan Bro HeshRoon. Usaha dan keikhlasan anda semua, amatlah saya hargai.

  Seperti yang saya minta di thread WTB itu, saya mahukan review yang seikhlasnya daripada mereka. Kerana saya tidak mahu anda akan 'termakan' dengan review-review yang hanya nak membodek saya. Lagi, saya langsung tidak edit review-review mereka itu. Anda boleh tanya mereka sendiri, untuk sebarang pengesahan.

  Saya lakukan ini semua, adalah semata-mata ingin memberikan yang terbaik untuk anda. Seperti yang saya nyatakan di bahagian atas, keuntungan bukanlah tujuan utama saya di sini. Tetapi lebih dari itu. Antaranya, networking dan kerjasama. Moga-moga anda juga dapat yang terbaik daripada saya.

  Syukur, produk saya ini juga mendapat sedikit sebanyak permintaan setelah saya buka thread survey-poll di sini. Terima kasih kepada anda yang sudi mengundi.

  Baik. Kita terus ke topik utama.

  Berikut pula merupakan antara ciri-ciri produk tersebut. Pakej penuh merangkumi:

  - Senarai utama; ratusan (mungkin sudah mencecah 1,000 lebih? sebab saya tidak kira jumlah kesemuanya secara tepat - tapi ratusan adalah jaminan saya) senarai domain menarik yang masih available - peratusan available adalah 70%-80%. Ini adalah kerana saya telah lama buat senarai ini. Tetapi, baru kini saya mahu serahkan kepada anda (para pembeli). Jadi, mungkin ada sesetengah domain yang telahpun taken oleh orang lain.

  - Tambahan/Update senarai domain terkini yang saya kumpul; saya boleh kata, hampir setiap hari saya akan buat carian domain-domain menarik yang masih available. Jadi, saya akan beri juga kepada anda (para pembeli) tambahan/update ini. Kalau tidak setiap hari pun, paling tidak, insyaAllah pasti seminggu sekali.

  - Support penuh lifetime daripada saya untuk anda (para pembeli), khusus dalam dunia domaining. Saya masih baru dalam lapangan ini, tetapi tak salah kan, kalau kita saling bekerjasama? Mungkin, saya yang akan banyak belajar daripada anda.

  - Jemputan untuk apa-apa projek/usahasama/diskaun yang mendatang, khas untuk anda (para pembeli). InsyaAllah, saya tidak akan melupakan orang-orang yang mempercayai saya. Harap, anda juga begitu.

  - Anda (para pembeli) juga akan mendapat produk tambahan (yang insyaAllah, boleh menjadi nilai tambah kepada bidang domaining ini) dari masa ke masa. Sekarang ini, anda akan mendapat satu produk istimewa secara percuma. Plus, dengan diberi lesen jual semula (MRR). Sila rujuk post ke-2 thread ini.

  - Lain-lain, yang akan ditambahkan lagi dari masa ke masa.

  Jadi...

  Jangan Lepaskan Peluang...

  Saya katakan ini dahulu:

  "Anda boleh saja lepaskan peluang ini. Saya tidak larang. Malah, saya tiada masalah langsung."

  Itu adalah kerana, anda boleh saja untuk gandakan masa dan usaha anda untuk mendapatkan domain-domain yang masih available. Mungkin, anda ada cara yang lebih baik lagi daripada saya? Mungkin, anda hanya ingin mendapatkan domain-domain menarik yang expired (yang pastinya, kebarangkalian untuk adanya persaingan hebat adalah tinggi). Dan mungkin, saya juga mahu belajar daripada anda nanti. Silakan, dan saya juga sokong.

  Saya ulang, saya buka thread ini bukanlah semata-mata untuk keuntungan. Kerana, pada mulanya, saya buat senarai ini hanyalah untuk kegunaan saya - untuk jangkamasa pendek dan untuk jangkamasa panjang. Tapi, saya tahu akan satu perkara, bahawa orang yang tamak, pasti akan rugi (dalam apa segi sekali pun). Malah, saya tidak mampu untuk sambar semua domain-domain yang masih available ini.

  Jadi, saya lakukan ini semua. Mengapa? Mungkin anda ada tanyakan itu. Mudahnya, untuk kebaikan dunia akhirat.

  Jadi... jangan lepaskannya. Jika anda telah membuat keputusan muktamad untuk satu perkara kini. Iaitulah, untuk mendapatkan produk ini! YOSH! GAMBATE!!!

  Let's jom (tagline Yusri MaharajaLawak... lol), kita ke topik yang seterusnya... Iaitu...

  Kategori Pembeli, Harga, Dan Cara Pembayaran

  Untuk bahagian ini, saya akan pergi straight to the point. Kategori pembeli, bersama dengan harga dan cara pembayarannya.

  Ada enam kategori pembeli yang saya kelaskan, iaitu:

  Kategori 1: Pembeli yang baru mahu membeli produk JutawanDomain.com

  Sila ikut langkah-langkah berikut:

  1 - Clearkan cookies browser anda. Ini penting sekali. Ambil perhatian, ya.
  2 - Buka minisite JutawanDomain.com melalui link berikut: http://rahsiajutawandomain.blogspot.com/
  3 - Buat belian produk JutawanDomain.com melalui link tersebut.
  4 - Setelah anda lengkap lakukan proses pembeliannya, sila hantarkan juga bukti pembelian anda kepada saya.
  5 - Saya akan periksa status pembelian anda dengan Bro ZulJamil.
  6 - Jika berjaya, saya akan hubungi anda. Anda akan mendapat percuma semua tawaran yang ditawarkan di thread ini.

  Syarat:
  Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

  Kategori 2: Pembeli yang sudah membeli produk JutawanDomain.com sebelum 8/8/2011

  Sila ikut langkah-langkah berikut:

  1 - Berikan bukti pengesahan bahawa anda adalah pembeli tersedia produk JutawanDomain.com. Jika tiada di simpanan anda, sila hubungi Bro ZulJamil untuk pengesahan tersebut. Dan, pastikan, anda membelinya sebelum 8/8/2011. Tarikh selepas itu adalah tidak lagi tergolong di dalam kategori ini.
  2 - Saya akan periksa status pembelian anda (jika perlu, dengan bantuan Bro ZulJamil).
  3 - Jika berjaya, saya akan hubungi anda. Anda hanya cuma perlu membayar sebanyak RM10.00 untuk mendapat semua tawaran yang ditawarkan di thread ini.

  Syarat:
  Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

  Kategori 3: Pembeli yang terdiri daripada 5 reviewer di atas

  Sila ikut langkah-langkah berikut:

  1 - Jika anda ingin mendapatkan senarai penuh dan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
  2 - Anda hanya perlu membayar RM20.

  Kategori 4: Pembeli yang minta review tetapi tiada rezeki kerana tidak diterima
  (Ini adalah merujuk kepada mereka-mereka yang di sini)

  Sila ikut langkah-langkah berikut:

  1 - Jika anda ingin mendapatkan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
  2 - Anda hanya perlu membayar RM25.

  Syarat:
  Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

  Kategori 5: Pembeli biasa yang wajib review

  Sila ikut langkah-langkah berikut:

  1 - Jika anda ingin mendapatkan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
  2 - Anda hanya perlu membayar RM30.

  Syarat:
  Anda wajib memberi review setelah mendapatkannya. Dan, anda wajib untuk memberi iTrader kepada saya.

  Kategori 6: Pembeli biasa yang tidak wajib review

  Sila ikut langkah-langkah berikut:

  1 - Jika anda ingin mendapatkan semua yang ditawarkan di thread ini, sila hubungi saya melalui PM.
  2 - Anda hanya perlu membayar RM50.

  Syarat:
  Tiada syarat.

  Bayar Ke:

  Akaun Maybank saya:
  Nama: Mohd Azam Bin Abd Wahid
  Nombor akaun: 153010468708
  Email recipent: mohd_azam_bin_abd_wahid@yahoo.com

  Atau,

  Akaun Paypal saya:
  mohd_azam_bin_abd_wahid@yahoo.com

  Senarai .com

  Jika anda teliti di bahagian review itu, mereka ada menyatakan bahawa senarai yang mereka dapat hanya terdiri daripada domain-domain dengan extension selain .com. Pasti anda terfikir, tak menariklah kalau begitu..! Bertenang... beri saya ruang untuk memberi maksudnya...

  Pertamanya, ada sebab mengapa saya tepekkan image pertama di atas. Dan, jika anda lihat kembali senarai domain-domain yang telah terjual, bukan hanya extension .com sahaja yang terjual, malah extension-extension lain juga. Memang agak susah untuk menjualnya. Tetapi, peluang masih ada. Lebih lagi, jika anda mendapatkan produk JutawanDomain.com, pasti anda akan lebih terbuka lagi gaya pemikiran anda dalam domaining ni.

  Namun begitu, saya tidak akan terus menutup peluang untuk anda dapatkan juga senarai .com yang ada dalam simpanan saya ni. Caranya, hanyalah: Jadilah dahulu pembeli (di mana-mana kategori di atas), kemudian remindkan saya untuk memaklumkan perkara ini di ruang PM. Saya tidak mahu maklumkan di ruang ini. Ada sebab, ada tujuan. Yang penting, dapatkan dahulu produk utama ini.

  Penutup

  Sampailah kita di bahagian yang akhir, akhirnya. Saya harap, saya dapat banyak membantu anda di dalam domaining ni. Saya tidak mahu bersama sedikit di dalam lapangan ini, malah saya mahu lebih ramai lagi sertainya. Ini, antara tujuan utama saya lakukan semua ini.

  Pesan akhir saya buat masa ini, kepada para pembeli. Setelah anda mendapatkan senarai ini, janganlah terus sahaja membeli dan dapatkan mana-mana domain yang ada di dalam senarai tersebut. Tetapi, buatlah kajian terperinci sebelum melakukannya. Jangan hanya buat kajian. Tetapi, buatlah kajian terperinci. Tanya siapa-siapa yang dapat membantu. Gunakan tool-tool yang mungkin juga, dapat membantu. Dan, fikir semasak-masaknya. Pastikan, anda melakukannya (beli domain), adalah dengan keputusan yang muktamad. Setelah segenap usaha dilakukan. Pastikan, anda puas ketika membelinya. Dan anda ada sebab dan objektif di dalam pembeliannya. Kemudian, barulah anda boleh senyum seketika.

  Di bahagian akhir ini juga, sukalah saya untuk ulangkan lagi kenyataan ini. Iaitulah, bukan keuntungan tujuan utama saya di sini. Saya tak mahu cakap kosong kepada perkara ini. Dan, ini adalah bukti-buktinya:
  - Saya tak lancarkan produk ini di waktu pelancaran yang optimum. Malah, saya telah lewat melancarkannya. Nilai kurang untuk isu pemasaran produk.
  - Saya kongsikan juga thread-thread lain yang pastinya juga, akan terpaparlah link-link pesaing affiliate saya. Nilai kurang untuk isu persaingan produk.
  - Saya juga ada mencadangkan untuk bakal pembeli produk JutawanDomain.com, untuk terlebih dahulu godek-godek bonus agen affiliate lain. Nilai kurang, lagi untuk isu persaingan produk.

  Sampai di sini sahaja. Sekian. Terima kasih.

  Akhir kata dari saya:
  "Jom! Kita serang industri domaining ni! Jom kita bergabung di dalam satu gerakan yang sama. Kita lawan pesaing-pesaing luar! Hidup Malaysian Domainers! Hidup MYdomainers.com!!! "
  Eksklusif daripada:
  Mohd Azam Bin Abd Wahid,
  a.k.a. Azam Wahid/D.Chunter (Domain .com hunter),
  >>> (coming soon???) a.k.a. Founder MYdomainers.com (Malaysian's Domainer Community).

  AKU ADALAH DOMAINER YANG 'GILA'!!!

  Last edited by Azam Wahid; 08-12-2011 at 10:28 PM. Reason: Buang nota untuk pembaca awal thread. Terima kasih, ya. :)
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 2. # ADS
  Circuit advertisement
  Join Date
  Always
  Location
  Advertising world
  Posts
  Many
   

 3. #2
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default

  Terima kasih, admin/mod yang telah approvedkan thread sulung WTS saya ni.

  Baik. Berikut pula, adalah bonus tambahan yang anda akan dapat. Semua enam kategori pembeli akan mendapat bonus berikut. Bonus akan ditambah dari masa ke masa. Harap, anda akan memanfaatkannya.

  Bonus Tambahan Khas Untuk Pembeli Kategori 1 Dan Pembeli Kategori 2

  Himpunan ilmu-ilmu tambahan (screenshot) yang tiada di dalam ebook Jutawan Domain; yang ada di thread-thread (di WC dan CG) yang berkaitan dengan produk Jutawan Domain. Saya telah save ia dalam satu folder khas. Dan kini, ia juga percuma untuk anda. (Akan sentiasa diupdate dari masa ke masa).

  (Bonus 1) Panduan Keyword Rich Domains - Mohd Hafifi  Disertakan dengan lesen hak jual semula (MRR). Butiran lanjut produk ini, boleh dirujuk ke thread ini:
  http://www.wangcyber.com/forum/produ...ch-domain.html

  (Bonus 2) Buying And Selling Domain Names For Profit, yang - Joel Comm

  Table Of Contents
  INTRODUCTION — WHAT IS THE DOMAIN TRADE AND WHAT CAN IT DO FOR ME?............................................... ............... 3
  1. IDENTIFYING, VALUING AND BUYING DOMAIN NAMES ... 4
  1.1 “Typos” — Making Money From Mistakes ............................ 5
  1.2 “Type Ins” — Giving Users What They Want ....................... 7
  1.3 Valuing A Domain Name .................................................. 9
  2. PARKING YOUR SITE .................................................. .... 12
  2.1 What Is Site Parking? .................................................. .. 13
  2.2 Keywording Your Parked Domain..................................... 14
  2.3 WhyPark.com — An Alternative To Domain Parking? .......... 15
  3. FLIPPING YOUR DOMAIN — HOW TURN AN EMPTY SITE INTO A DESIRABLE PROPERTY ........................................... 17
  3.1 The Right Content For A High-Value Domain Name ............ 18
  3.2 Traffic — What A Buyer Really Wants To See .................... 20
  3.3 Revenues — The Real Value Of Your Domain Name ........... 21
  3.4 When Is The Best Time To Sell A Developed Domain? ........ 22
  4. MARKETING AND SELLING YOUR DOMAIN NAME ........... 25
  4.1 Get The Price You Expect From The People You Know......... 25
  4.2 Chatting — And Selling — On Domain Name Forums.......... 26
  4.3 Going, Going... Gone! Selling Domain Names Through Auctions.......................................... .................................. 28
  Conclusion........................................ .................................. 29
  (Bonus 3) From Domains To Dollars; Domain Pros Insider Interview - Edwin John

  Table of Contents:
  Introduction... 3
  Chapter 1 - Robert S. Kieren - NameProdigy.com... 4
  Chapter 2 - Michael Collins - VP Marketing, Afternic.com... 6
  Chapter 3 - Michael Green - Founder, HowToCorp.com... 10
  Chapter 4 - Andrew Allemann - WebmasterExpert.com... 14
  Chapter 5 - Stewart Reynolds - EchoArts.com... 17
  Chapter 6 - Joe Devlin - ToGoDotCom.com... 18
  Chapter 7 - Zane Lawhorn - President, #1 Domain Names International... 23
  Chapter 8 - William J. Piniarski - Owner of Time2Sell.com & Webcs.com... 26
  Chapter 9 - Michelle Miller - Director of Business Developement, BuyDomains.com... 28
  Chapter 10 - Igal Lichtman - DomainSpa.com... 30
  Chapter 11 - Daniel Mejia - DomainsBot.com... 31
  Chapter 12 - John Skorczewski - CEO, Market-Tek.com... 35
  Conclusion... 38
  Bonus Material
  (Bonus 4) Buying And Selling Domains Names For Big Cash Profits

  Table of Contents
  INTRODUCTION TO DOMAIN FLIPPING ........................... 4
  CHOOSING WINNING DOMAINS ....................................... 6
  THE VALUE IN AGED DOMAINS ....................................... 15
  DOMAIN PARKING 101 .................................................. ... 20
  DROPPED DOMAINS DISSECTED .................................... 24
  BACKORDERING DOMAIN NAMES.................................. 26
  SELLING YOUR DOMAIN NAMES .................................... 27
  DOMAIN TASTING REVEALED ........................................ 36
  CONCLUSION: FINAL WORDS ......................................... 39
  TOOLS & RESOURCES .................................................. .... 42
  (Bonus 5) Tunggu... Akan ditambah lagi, insyaAllah.

  (Tambahan Support Penuh Lifetime 1)

  Anda (para pembeli) akan dijemput untuk sertai group tertutup. Di sana nanti, perbincangan dan perkongsian kita akan lebih eksklusif. Mungkin, ada tip-tip terkini dan penting dan eksklusif yang mahu saya kongsikan di sana. Khas dan hanya.

  (Tambahan Support Penuh Lifetime 2)

  Dan, jika anda berkelayakan, saya akan menjemput anda untuk sertai satu lagi group tertutup; yang menghimpunkan lebih ramai lagi domainers. Moga feature ini, dapat menjadi nilai tambah yang lebih lagi untuk gerak-kerja anda sebagai seorang domainer.
  Last edited by Azam Wahid; 08-15-2011 at 09:31 AM.
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 4. #3
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default

  Reserved post for reviews and/or others.

  Oh ya, sebagai bonus terus kepada anda yang membuka thread ini, saya berikan senarai domain yang mempunyai 'bunyi' Dialek Bahasa Orang Kelantan atau Nama Panggilan Orang Kelantan, hehe. Enjoy...

  qoxi.net
  qoxi.org
  koxi.org
  sulo.biz
  suco.biz
  supo.biz
  mugo.biz
  duto.biz
  cumo.biz
  behi.biz
  lamo.biz
  kije.biz
  jijo.biz
  jiwo.biz
  woye.biz
  woxe.biz
  koxi.biz
  qoxi.biz
  jowo.biz
  kuje.biz  TERBUKTI!!!
  = Telah lebih 100 senarai domain menarik dan bernilai yang masih available, yang telah saya revealkan secara PERCUMA di sini! Itu baru ciput daripada senarai penuh (yang sentiasa akan diupdate dari masa ke masa)! Hoh!!!

  Apa Kata Orang-orang Besar Dunia Internet?

  “Domains have and will continue to go up in value faster than any other commodity ever known to man.” - Bill Gates, Microsoft founder

  “Domains really are almost like commercial real estate. They're investments on their own.” - Jeff Kupietzky, CEO of Oversee.net

  “Another example of this is the word 'ringtones.' It is worth millions right now, but five years ago, it wasn't worth 50 bucks. If you see a trend or something that you see coming out that the next guy doesn't--spend ten bucks and buy up that name.” - Marc Ostrofsky, President of Internet REIT

  “We got something for $150,000. If they had wanted $5 million, I would have done it in a blink of an eye.” - Call Tabibi, founder of UnRealEstate.com

  “If you ask 10 different experts, they are sure to tell you 10 different things (about domain's value).” - Christian Kalled, director of brokerage for Sedo North America

  “There will always be a way to make money with domains. New ways, old ways, different ways.” - Rick Schwartz, president of production at Miramax Films
  Last edited by Azam Wahid; 08-31-2011 at 05:26 AM.
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 5. #4
  Active Member asasindino's Avatar
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  www.formuladietextreme.com
  Posts
  1,384
  Thanks
  16
  Thanked 59 Times in 30 Posts

  Default

  perghh dh mula pun ..so ape tggu lagi domainer..grab r

  p/s : dahsyat penerangan bro..pnjg giler
  www.formuladietextreme.com

  Dapatkan FAT BURNER dari saya dan sy akan bagi ebook Formula Diet Extreme percuma..PM SAYA

 6. #5
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default

  Post ke-3 thread ini telah diupdate, ada bonus khas untuk anda yang awal membuka thread ini, hihi.

  Dan, antara senarai domain yang 'agak' menarik hari ni, di GoDaddy.com:

  jjmarino.com
  barrymutch.com
  mydigitalcameraonline.com
  vx80.com
  pim1.com  ps - Jangan terus sambar, ya. Buat kajian terperinci terlebih dahulu.

  pps - Senarai tersebut, bukanlah antara senarai domain-domain yang masih avaiable. Harap maklum.

  Quote Originally Posted by asasindino View Post
  perghh dh mula pun ..so ape tggu lagi domainer..grab r

  p/s : dahsyat penerangan bro..pnjg giler
  Terima kasih, bro ASaSinDiNo.com.

  Lebih 7 jam siapkan salesletter tu. Penatlah juga, huhu.

  Ya, apa tunggu lagi domainers...? Tunggu bas ke? hahaha.

  Penerangan kena jelas sehabis mungkin, sebab saya target kepada semua golongan prospek. Pukul rata terus, huhu. Yang penting, saya lebih mahu educate, bina network dan kerjasama dalam aktiviti ini. Kalau boleh, nak tulis panjang lagi... kehkehkeh.

  ps - Kalau bro nak grab pun boleh, untuk pakej lengkap. Sila rujuk di bahagian 'Kategori Pembeli, Harga, Dan Cara Pembayaran'.
  Last edited by Azam Wahid; 08-14-2011 at 03:54 AM.
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 7. #6
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default

  Bro PinguSpy, tak mengapa ya. 'Pinjam' pelakon-pelakon dari ebook bro di thread ni.., hehe. Paling best, gambar pelakon last tu... Sampai nak berasap dekstopnya! hahaha. Mujur saya hanya, suku gila daripada tu.
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 8. #7
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default

  Ingin saya tambah di sini, bahawa setakat ini, saya telah siap buat senarai untuk pattern CVCV (dan juga pattern-pattern lain - tapi yang lain ni, tidak siap sepenuhnya lagi - saya akan sambung semula). Sekarang, saya sedang bina senarai VCVC dan CVCVC. Minta-mintalah banyak .com yang saya jumpa...

  Pattern-pattern lain, jenis-jenis lain, akan saya buat senarai lagi. Saya akan terus sediakan senarai ini; kerana seperti yang saya cakap di post pertama thread ini, saya lakukan ini untuk diri saya sendiri, mulanya. Kini, saya mahu berkongsi juga dengan anda. Moga-moga, masing-masing mendapat manfaat dalam apa genap pun.
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 9. #8
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default

  Lagi, antara senarai domain yang 'agak' menarik hari ni, di GoDaddy.com:

  todseattle.com
  pipkitchen.com
  nicheisland.com
  allenparkpharmacy.com
  hamberdog.com
  bahamenmusic.com
  mondiamond.com  ps - Jangan terus sambar, ya. Buat kajian terperinci terlebih dahulu.

  pps - Senarai tersebut, bukanlah antara senarai domain-domain yang masih avaiable. Harap maklum.
  Last edited by Azam Wahid; 08-14-2011 at 03:54 AM.
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 10. #9
  Normal Member Azam Wahid's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kota Bharu, Kelantan, Malaysia, Bumi, Bima Sakti, Cakerawala = (menumpang di alam Allah) :)
  Posts
  391
  Thanks
  147
  Thanked 13 Times in 8 Posts

  Default

  Antara senarai domain yang 'agak' menarik hari ni, di GoDaddy.com:

  popularprepaid.com
  diamondblackent.com
  osdtips.com
  dynateach.com
  punacomputer.com >>> buka link ni
  cgmradio.com
  freelanceideas.com
  solarpanelgoods.com
  stadidogs.com  ps - Jangan terus sambar, ya. Buat kajian terperinci terlebih dahulu.

  pps - Senarai tersebut, bukanlah antara senarai domain-domain yang masih avaiable. Harap maklum.
  Last edited by Azam Wahid; 08-14-2011 at 03:55 AM.
  <a href="http://goo.gl/Flteo" target="_blank"><img src="http://www.jutawandomain.com/images/3.gif"></a>
  Ratusan senarai domain yang masih available secara PERCUMA!
  Jimatkan masa dan usaha, gandakan KEUNTUNGAN SEGERA!!!

  >>> Masih Lagi PERCUMA???!

  Azam Wahid (D.Chunter)
  Jutawan Domain

 11. #10
  WC Premium zuljamil's Avatar
  Join Date
  Jul 2009
  Location
  Sepang
  Posts
  1,422
  Thanks
  58
  Thanked 76 Times in 70 Posts

  Default

  Tahniah bro D.Chunter.. mmg mengancam dan terbaek sampai terasa mcm nak grab 1 ni..

Page 1 of 5 12345 LastLast

Similar Threads

 1. Replies: 144
  Last Post: 01-03-2012, 05:35 AM
 2. Replies: 8
  Last Post: 08-12-2011, 08:13 PM
 3. Replies: 30
  Last Post: 08-12-2011, 08:07 PM
 4. Replies: 24
  Last Post: 05-14-2011, 06:44 AM
 5. Replies: 16
  Last Post: 07-06-2010, 04:21 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •