Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Normal Member adiputra's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    In The Line Of Fire
    Posts
    347
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default terjemahan Bm ke BI cara paling sempoi



    Pembetulan Tajuk: Terjemahan BI ke BM cara paling sempoi.Nak terjemah artikel,ebook atau apa saja dengan cara paling mudah>Mungkin ramai dah tahu tapi saja nak kongsi ilmu,
    FREE OF CHARGE.
    Pm for details
    <p><b><font size="3" color="#FF0000">
    <a href="http://www.businessmind.wordpress.com"><font color="#FF0000">think
    business</font></a></font></b></p>

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium syia's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    315
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default

    ala..x boleh ke.. letak je.. kat thread?? hehe..
    Blog Personal : Syia

    "A dream not fight will haunt you forever"

  4. #3
    Normal Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    276
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 2 Posts

    Default

    emm...

    tunjukkan satu contoh kat sini.

  5. #4
    WC Premium nekizar's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    152
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ye la, better terangkan serba sket kat sini. Leh la yang lain tau jugak

  6. #5
    Normal Member adiputra's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    In The Line Of Fire
    Posts
    347
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mintak maaf kalau cara nih tak sempoi bagi anda.Tapi bagi saya ia cukup memudahkan saya.Banyak software yang ada hanya mampu menterjemah 100-200 perkataan sahaja.Jadi jari anda pasti lenguh untuk copy and paste.Kadang kadan anda 'ter' terjemah benda yang sama dua kali akibat penangan copy&paste.Cara begini agak mudah sedikit kerana keseluruhan teks anda akan diterjemah sekaligus. Anda cuma perlu sedikit masa untuk edit balik.Itu perkara biasa.Kalau anda mengarang dalam BM pun anda perlu edit balik.Cuma perbetulkan kesilapan ayat sahaja
    Untuk translate BI ke BM..anda hanya perlu menggunakan linguaweb di www.linguamatix.com
    pilih paparan seperti berikut

    masukkan url web yang mengandungi artikel yang anda ingin terjemah.
    berikut adalah contoh web 7dollarsecret yang diterjemah.Memang bahasa tunggang langgang tapi takler sesusah nak copy paste berulang kali.


    Maaflah kalau cara ni tak sempoi.Sekadar berkongsi pandangan.Lagipun maklumat ni free sahaja.Jangan marah arrr!!!
    <p><b><font size="3" color="#FF0000">
    <a href="http://www.businessmind.wordpress.com"><font color="#FF0000">think
    business</font></a></font></b></p>

  7. #6
    WC Premium Farizal Hassim's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    466
    Thanks
    1
    Thanked 8 Times in 3 Posts

    Default

    Bagus adiputra... Ni yang aku dok cari...

    p.s: tak lepak kedai mat nok kerr malam nie??

  8. #7
    WC Premium taiping_online's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    malaysia
    Posts
    1,295
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts

    Talking

    trima kasih adiputra... seblum ni, dah ade orang bagitau pasal bende ni kat sini juga... tapi, link die aku terhilangkan... trima kasih pasal bagi tau balik mengenai bende ni...

  9. #8
    Normal Member HerbaRimba's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Behind You!!
    Posts
    172
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Terima kasih kerana maklumat ni. Benda ni penting untuk kemudahan saya! Thank a lot!!

  10. #9
    Normal Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    www.citcat.com
    mdh ingat sket kot...

  11. #10
    WC Premium acis32's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    SEPANG
    Posts
    190
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by adiputra View Post
    mintak maaf kalau cara nih tak sempoi bagi anda.Tapi bagi saya ia cukup memudahkan saya.Banyak software yang ada hanya mampu menterjemah 100-200 perkataan sahaja.Jadi jari anda pasti lenguh untuk copy and paste.Kadang kadan anda 'ter' terjemah benda yang sama dua kali akibat penangan copy&paste.Cara begini agak mudah sedikit kerana keseluruhan teks anda akan diterjemah sekaligus. Anda cuma perlu sedikit masa untuk edit balik.Itu perkara biasa.Kalau anda mengarang dalam BM pun anda perlu edit balik.Cuma perbetulkan kesilapan ayat sahaja
    Untuk translate BI ke BM..anda hanya perlu menggunakan linguaweb di www.linguamatix.com
    pilih paparan seperti berikut

    masukkan url web yang mengandungi artikel yang anda ingin terjemah.
    berikut adalah contoh web 7dollarsecret yang diterjemah.Memang bahasa tunggang langgang tapi takler sesusah nak copy paste berulang kali.


    Maaflah kalau cara ni tak sempoi.Sekadar berkongsi pandangan.Lagipun maklumat ni free sahaja.Jangan marah arrr!!!
    saya dah lama gunakan terjemahan menggunakan linguamatix ni...memang bagus!!! walaupun bahasanya ada direct translate dan byk kena edit sikit tapi ianya 10 kali lebih baik daripada anda terjenguk2 terbilik2 kamus untuk translate satu perkataan...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •