Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Baiklah post kali ini staraight to the point ) Adakah anda perasaan bila hampir tiba sesuatu event penting seperti Hari Raya, Hari Merdeka, Hari Krismas dan sebagainya keyword event-event ini semakin meningkat di”search” oleh pengguna Internet terutamanya di Pak Cik Google. Tak percaya? Try anda check keyword merdeka mesti banyak yang search pada bulan Ogos ini.
Bling! Bling! Bling! Adakah anda terfikir sesuatu?
Saya ingin bagi sedikit tip kepada semua blogger yang newbie. Jika anda ingin tackle pelawat untuk event-event seperti yang saya cakapkan tadi anda perlulah lebih awal menggunakan keyword-keyword tersebut. Paling minimum 3 bulan sebelum ini anda dah perlu mula gunakan keyword tersebut
Ini bermakna jika anda ingin tarik pelawat untuk keyword “Merdeka” pada bulan Ogos ni anda sepatutnya menggunakan keyword ini sejak daripada bulan Jun lagi. Hehe ya…ya…ya tip ini juga boleh diapplykan untuk penggiat AdSense, jika anda ingin target untuk keyword “new yaer” (contoh jer ni) anda dah boleh upkan blog pasal new year ni sekarang! Hehe dan post banyak-banyak tentang “new year ni”
Kenapa perlu gunakan keyword ini lebih awal?
Ini supaya semua post-post anda dapat diindex di search engine lebih awal dan lebih kerap. Jika bulan ni baru nak guna keyword “Merdeka” agak susahlah nak bersaing dengan yang dah lama guna keyword “merdeka” ni… Faham tak? D Inilah rahsia yang digunakan oleh ramai ProBlogger dalam menjana wang secara online.
Kalau nak target keyword pasal “Biskut Raya” anda dah boleh buat satu blog tentang biskut raya ni muahaha. Eh… betul ni dan anda tengok sendiri hasilnya. Saya ceritakan ini semua berdasarkan pengalaman saya dan berdasarkan pembacaan saya dan jika terdapat sebarang error saya tidak akan bertanggungjawab huhu.
Akhirkata selamat mencuba dan jika dapat untung bagi tahu kat saya yer D
Kredit to:
http://blog.jomberniaga.com/2007/08/...word-dan-anda/
p/s: Hoh! Lama tak buat post kat sini... inilah yang saya dapat kongsikan dengan warga WC sekalian
