Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 31
  1. #1
    WC Premium aminbeb's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,139
    Thanks
    77
    Thanked 25 Times in 17 Posts

    Smile 10 Cara Hangat Menjual Produk Anda Gila-gila



    Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan….

    Hari ni saya nak berkongsi tip untuk melariskan produk anda di pasaran…. Ni ha:

    1. Tukarkan salinan iklan pemasaran anda kepada satu cerita atau satu artikel. Pelawat-pelawat anda tidak berasa ragu-ragu untuk membaca iklan anda itu, malah mereka akan lebih meminati produk anda.

    2. Berikan pelawat-pelawat sesuatu yang baru secara percuma kepada mereka yang menyertai kajian (survey) on line anda. Kajian ini akan memberikan perniagaan anda nilai kebijaksanaan dan lebih relevan dengan pasaran anda.

    3. Tingkatkan atau tambahkan kuasa faedah bagi salinan pengiklanan anda dengan menggunakan perkataan yang mempunyai daya tarikan, pengutamaan kepada kata kunci, penggunaan warna, penekanan kepada frasa-frasa kunci dan penggarisan perkataan.

    4. Berikan pelawat-pelawat anda pelbagai pilihan, jadi mereka tidak rasa produk yang mereka minati itu seperti perasaan yang dikawal. Tawarkan mereka pelbagai cara untuk membuat pesanan, hubungi anda, melayari dan sebagainya.

    5. Letakkan diri anda sendiri di dalam ‘kasut’ pelawat. ops, maksud saya, design laman web anda untuk mereka, bukannya untuk diri anda. Ciptakan produk anda di sekitar pelawat anda kerana anda mahukan mereka yang membeli produk anda itu.

    6. Dapatkan nasihat percuma atau berbayar dari webmaster-webmaster tentang kejayaan mereka. Sertai forum atau chat room bersama mereka.

    7. Gunakan bonus-bonus percuma anda untuk mencipta keadaan ‘kecemasan’ supaya pelawat-pelawat anda terus membeli dari anda. Katakan tawaran ini hanya untuk mereka pada masa yang terhad dengan produk utama anda.

    8. Tawarkan kepada pelanggan anda produk tambahan yang berkaitan dengan pembelian produk utama. Sebagai contoh, jika mereka membuat pembelian lampu suluh (torchlight), tawarkan mereka pelbagai jenis bateri yang tahan lama. Upsell produk.

    9. Jadikan pelawat-pelawat anda berasa seronok dan bahagia dengan memberikan mereka pujian. Jika mereka merasainya tentang pembelian, mereka akan membeli dari laman web anda.

    10. Tambahkan pelbagai jenis faedah dan keuntungan untuk laman web anda. Jika anda menjual ebook-ebook cuba juga untuk jual perkhidmatan perniagaan anda, kursus-kursus dan jadi sebagai pembekal.

    ok, apa pulak kata anda?

    jika anda ada idea yang lebih baik atau ingin berkongsi pendapat di thread ni silakan....di bawah ni.

  2. The Following 8 Users Say Thank You to aminbeb For This Useful Post:

    aidil sahipaludin (02-26-2011), Clouds (09-25-2011), faiz_sufi (02-26-2011), mohd_adli (03-10-2011), nizam919 (03-06-2011), Ponyo (02-27-2011), RajaKamil (02-25-2011), Shamsul Amry (03-06-2011)

  3. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  4. #2
    WC Premium johari's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pearl Of The Orient
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default

    Salam>>>

    Gud idea??

  5. #3
    WC Premium Kasimo Aloi's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Lahad Datu,Sabah
    Posts
    5,340
    Thanks
    109
    Thanked 98 Times in 75 Posts

    Default

    aku suka cara ke 7... aku slalu buat tu
    Jadikan Landing Page Anda Tersebar Secara Viral Dengan Percuma
    Melalui Medium Facebook Yang Mempunyai Berjuta Pengguna

    Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut

  6. #4
    Active Member Muhammad Fie's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,446
    Thanks
    0
    Thanked 23 Times in 19 Posts

    Default

    :-) 10 cara terbaik utk dapatkan pembeli...

  7. #5
    Normal Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Pahang
    Posts
    139
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by raffy View Post
    :-) 10 cara terbaik utk dapatkan pembeli...
    betul tu, cara 10 paling effektif

  8. #6
    Nik
    Nik is offline
    WC Premium Nik's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Di Bumi Allah
    Posts
    307
    Thanks
    58
    Thanked 14 Times in 6 Posts

    Default

    Bagi aku cara ke 4 paling effektif dan profesional....kerana memudah kan pembeli dgn pelbagai cara..coz ramai pembeli di luar sana tu termasuk aku sendiri dulu ada masalah jika nak dapatkan sesuatu produk..kerana pilihan amat terhad...cth pembayaran melalui paypal tapi bagi aku yg baru lam dunia internet ni memang la susah kan..dulu apa kejadah paypal tue pun tak tahu hehehe.

    10 Cara Hangat Menjual Produk Anda Gila-gila
    Good Idea!!!

    thanks

  9. #7
    Normal Member rizal72's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    65
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 2 Posts

    Default

    pergghh idea yang bernas tapi aku paling suka yg nombor satu punyer....kalau kita buat cam komik ok ke tak? siap ada lukisan yang simple dengan dialog sedang menceritakan mengenai produk....

  10. #8
    WC Premium aminbeb's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,139
    Thanks
    77
    Thanked 25 Times in 17 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rizal72 View Post
    pergghh idea yang bernas tapi aku paling suka yg nombor satu punyer....kalau kita buat cam komik ok ke tak? siap ada lukisan yang simple dengan dialog sedang menceritakan mengenai produk....
    bro boleh implement teknik ini mengikut idea kreatif bro. Macam kartunis ubi buat dalam majalah IM tu memnag sempoi.

  11. #9
    WC Premium aminbeb's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,139
    Thanks
    77
    Thanked 25 Times in 17 Posts

    Default

    Sekadar peringatan pada jumaat yang mulia. renung kembali nasihatku yang dulu2.

  12. #10
    Active Member FendyAziz's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Belakang Kau
    Posts
    3,516
    Thanks
    84
    Thanked 139 Times in 103 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aminbeb View Post
    Sekadar peringatan pada jumaat yang mulia. renung kembali nasihatku yang dulu2.
    Wowww... I Like..

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. 7 sebab kenapa cara hidup peniaga internet amat bergaya sekali!
    By mhhafeez in forum Perniagaan Internet
    Replies: 50
    Last Post: 07-22-2013, 06:31 PM
  2. Replies: 41
    Last Post: 07-30-2011, 06:55 AM
  3. 10 Tip Menulis Ebook Yang Wajar Di Ketahui
    By Labanon in forum Tips & Panduan
    Replies: 50
    Last Post: 10-16-2009, 06:57 AM
  4. bagaimana mendaapatkan segala yang anda inginkan...
    By vibe venom in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 6
    Last Post: 08-03-2008, 02:32 PM
  5. Fkri's Tutorial: Elakkan produk anda di hack! (BACA SEKARANG!)
    By taiping_online in forum Pembangunan Web
    Replies: 29
    Last Post: 01-02-2008, 10:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •