Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Red face Masalah Buat Dwonload Link



    Salam sejahtera semua...

    Saya mohon budi baik senior2 sumua membantu menyelesaikan kemuSykilan saya ni. Saya sebenarnya ingin menjual produk resell right(ebook) & saya dah upload file tu ke server (saya ada hosting sendiri). Nama file tu

    "mrrwebsite.zip".

    saya juga dah buat dwonload page. dwonload link saya buat macam ni,

    http://hostingsaya.com/mrrwebsite.zip

    Masalahnya bila saya try dwonload saya dapat massage ini

    Not Found
    The requested URL /dwonload/web.zip was not found on this server.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request


    Bagaiamanakah caranya nak buat dwonload link yang betul! Minta bantuan..tolonglah... sudah enam hari saya try & error tapi gagal's saja!

    harap dapat tip dan panduan dari abang2 & kakak2 senior semua..

    makasi..

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium ramzy0's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kuala Terengganu
    Posts
    1,619
    Thanks
    2
    Thanked 6 Times in 5 Posts

    Default

    boleh tahu download file tu, you letak dalam
    folder public_html ker ?

  4. #3
    WC Premium ikram84's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,102
    Thanks
    4
    Thanked 19 Times in 16 Posts

    Default

    Not Found
    The requested URL /dwonload/web.zip was not found on this server.
    masukkan mrrwebsite.zip ke dalam folder dwonload lepas tu pastikan dia jadi macam ini

    http://hostingsaya.com/download/mrrwebsite.zip

    test balik....

  5. #4
    WC Premium mysticmind's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    1,414
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 5 Posts

    Default


    http://hostingsaya.com/mrrwebsite.zip

    Masalahnya bila saya try dwonload saya dapat massage ini

    Not Found
    The requested URL /dwonload/web.zip was not found on this server.
    file nama mrrwebsite.zip
    tapi tak jumpa web.zip
    sepatutnya dia tak jumpa mrrwebsite.zip bukan web.zip

    so mungkin salah kat URL atau link pada page mana2 tuh
    Visit : Pergh! + Blog + Twitter + FB

  6. #5
    Han
    Han is offline
    WC Premium Han's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    794
    Thanks
    5
    Thanked 11 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wacaca View Post
    Salam sejahtera semua...

    Saya mohon budi baik senior2 sumua membantu menyelesaikan kemuSykilan saya ni. Saya sebenarnya ingin menjual produk resell right(ebook) & saya dah upload file tu ke server (saya ada hosting sendiri). Nama file tu

    "mrrwebsite.zip".

    saya juga dah buat dwonload page. dwonload link saya buat macam ni,

    http://hostingsaya.com/mrrwebsite.zip

    Masalahnya bila saya try dwonload saya dapat massage ini

    Not Found
    The requested URL /dwonload/web.zip was not found on this server.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request


    Bagaiamanakah caranya nak buat dwonload link yang betul! Minta bantuan..tolonglah... sudah enam hari saya try & error tapi gagal's saja!

    harap dapat tip dan panduan dari abang2 & kakak2 senior semua..

    makasi..
    mcm ni...
    masukkan file mrrwebsite.zip tu ke dlm folder dwonload...
    semua selesai...
    ni kes salah masuk file ni...hehe
    dan link download akan jadi mcm ni
    http://hostingsaya.com/dwonload/mrrwebsite.zip

    han

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Terima kasih banyak banyak kerana sudi membantu. Semoga abang2 & kakak semua terus maju dalam bisnes internet!

    TQ

Similar Threads

  1. Full Time Internet Business??!
    By aku in forum Perniagaan Internet
    Replies: 113
    Last Post: 09-23-2013, 01:46 AM
  2. Replies: 125
    Last Post: 07-01-2013, 06:44 PM
  3. Replies: 41
    Last Post: 07-30-2011, 06:55 AM
  4. Teknik One Way Link Exchange
    By danbytes in forum Sembang Umum
    Replies: 5
    Last Post: 06-05-2008, 05:08 AM
  5. E-Book Percuma - Panduan Cara Pantas Buat Duit Dengan Payloadz
    By titaniumhijau in forum Program Jana Wang Online
    Replies: 145
    Last Post: 05-22-2008, 10:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •