Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,729
    Thanks
    61
    Thanked 311 Times in 199 Posts

    Default Teknik tambah like facebook page dengan blog



    salam warga WC

    di sini saya kongsikan tips utk dpat like fb page dengan blog ..

    cra ni sbenarnya dah bnyak yg thu .. cuma saya ubah sdikit cara tu..

    1. buat fb page box
    2. pasang dalam blog anda
    3. letak kat atas post
    4. adjust lebar dan tinggi box tu sepaya org akan nmpak page kita dulu.

    demo : http://vynersoft.blogspot.com ( blog buruk )

  2. The Following User Says Thank You to vyner For This Useful Post:

    azidah (08-13-2012)

  3. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  4. #2
    WC Premium azidah's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    http://pelaburanemaszone.com
    Posts
    137
    Thanks
    45
    Thanked 19 Times in 8 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vyner View Post
    salam warga WC

    di sini saya kongsikan tips utk dpat like fb page dengan blog ..

    cra ni sbenarnya dah bnyak yg thu .. cuma saya ubah sdikit cara tu..

    1. buat fb page box
    2. pasang dalam blog anda
    3. letak kat atas post
    4. adjust lebar dan tinggi box tu sepaya org akan nmpak page kita dulu.

    demo : http://vynersoft.blogspot.com ( blog buruk )
    ...Hi Vyner, walaupun dah ramai orang lain yang tahu.. tapi saya tak tahu camana nakk buat. Boleh tak awak detailkan step-by-step nya.

    Katakanlah, saya nak letak kat Blog post topik "pelaburan emas rugi" saya: http://pelaburanemastriplenine.com/pelaburan-emas-rugi - camana ea?

    Thanks in advance for details step-by-step.

    Azidah

  5. #3
    Normal Member JackyJacky7034's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Ipoh
    Posts
    203
    Thanks
    2
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Blog anda ke? Susun kemas, Bagus.

  6. #4
    WC Premium azidah's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    http://pelaburanemaszone.com
    Posts
    137
    Thanks
    45
    Thanked 19 Times in 8 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by JackyJacky7034 View Post
    Blog anda ke? Susun kemas, Bagus.
    Terima kasih Jacky. Cuma blog Pelaburan Emas ini terlalu muda lagi...jadi saya perlukan strategi bagaimana tuk tambah LIKE supaya ianya boleh mendapat lebih ramai trafik.

    Hopefully tuan tanah ini sudi untuk detailkan cara-cara tuk tambah fb page kat atas setiap blog artikel posting.
    Kepakaran Azidah Collection menawarkan Baju Kurung Moden Siap dengan trend dan kualiti yang jauh lebih cantik dari pasaran. Jaminan kepuasan 100%!

  7. #5
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,729
    Thanks
    61
    Thanked 311 Times in 199 Posts

    Wink

    Quote Originally Posted by azidah View Post
    ...Hi Vyner, walaupun dah ramai orang lain yang tahu.. tapi saya tak tahu camana nakk buat. Boleh tak awak detailkan step-by-step nya.

    Katakanlah, saya nak letak kat Blog post topik "pelaburan emas rugi" saya: http://pelaburanemastriplenine.com/pelaburan-emas-rugi - camana ea?

    Thanks in advance for details step-by-step.

    Azidah
    1. msuk sini http://developers.facebook.com/docs/...gins/like-box/
    2. isi URL page anda
    3. adjust widht , height . kita nak psang widget ni kat header blog spaya senang org nak nmpak .
    utk blog sya , sya adjust
    width : 480
    heaight : 400
    4. klik get code dan copy
    5. buka blog --> design --> template designer -> add gadget --> html/javascript --> paste code tadi --> save
    6. pindahkan widget baru tu d atas kotak POST .. SAVE

    selesai

    maaf ek , sya tak mahir buat tutor2 ni ..

  8. #6
    Normal Member JackyJacky7034's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Ipoh
    Posts
    203
    Thanks
    2
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Saya tak mahir tentang website, jika nak tambah [like] tool kat setiap post, saya akan guna "addthis" - cuba search kat google.

    Saya juga sedang pening kepala nak tambah like kat fanpage saya. saya sedang berfikir-fikir nak beli facebook apps, viral fanpage saya. tapi harga agak mahal kepada saya.

    Quote Originally Posted by azidah View Post
    Terima kasih Jacky. Cuma blog Pelaburan Emas ini terlalu muda lagi...jadi saya perlukan strategi bagaimana tuk tambah LIKE supaya ianya boleh mendapat lebih ramai trafik.

    Hopefully tuan tanah ini sudi untuk detailkan cara-cara tuk tambah fb page kat atas setiap blog artikel posting.

  9. #7
    WC Premium azidah's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    http://pelaburanemaszone.com
    Posts
    137
    Thanks
    45
    Thanked 19 Times in 8 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vyner View Post
    1. msuk sini http://developers.facebook.com/docs/...gins/like-box/
    2. isi URL page anda
    3. adjust widht , height . kita nak psang widget ni kat header blog spaya senang org nak nmpak .
    utk blog sya , sya adjust
    width : 480
    heaight : 400
    4. klik get code dan copy
    5. buka blog --> design --> template designer -> add gadget --> html/javascript --> paste code tadi --> save
    6. pindahkan widget baru tu d atas kotak POST .. SAVE
    Hi Vyner..

    Thank you ver much.. Saya dah berjaya install dalam artikel Tips Pelaburan Emas Fizikal saya.. Again, tqvm...
    Kepakaran Azidah Collection menawarkan Baju Kurung Moden Siap dengan trend dan kualiti yang jauh lebih cantik dari pasaran. Jaminan kepuasan 100%!

  10. #8
    Normal Member jebon's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    719
    Thanks
    3
    Thanked 30 Times in 28 Posts

    Default

    ilmu baru ni..gabungan dr fb..

  11. The Following User Says Thank You to jebon For This Useful Post:

    azidah (08-21-2012)

Similar Threads

  1. Replies: 28
    Last Post: 06-16-2012, 03:20 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 11-25-2011, 07:33 AM
  3. Replies: 82
    Last Post: 03-13-2011, 03:52 PM
  4. Replies: 10
    Last Post: 08-26-2010, 04:27 AM
  5. tambah pendapatan kalau anda ada blog dan facebook
    By infobatin in forum Perniagaan Internet
    Replies: 2
    Last Post: 06-03-2010, 12:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •