Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    WC Premium ramfir's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Malaysia
    Posts
    1,646
    Thanks
    31
    Thanked 42 Times in 27 Posts

    Default Kaedah Pengiklanan/Pemasaran



    Apakah teknik pengiklanan/pemasaran yang biasa korang buat?
    Macam saya, saya biasa berforum je. belum lagi pakai PPC.
    Kalau dekat web saya, saya pakai pop up, saya letak info yang penting je dalam pop up. Lagi pun, pop up ni berkesan jugak, menarik perhatian kata orang.

    kalau offline ads/marketing , saya buat sticker web saya lekat atas kreta. Tiap2
    hari driving around town. Gerenti orang yang belakang kreta baca. Kos, beberapa ringgit je, tapi yang membacanya ramai. terutamanya bila tengah lampu merah.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    91
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hmm.. buat iklan antar rumah ke rumah (nak senang umah flat/apt./kondo. je..), iklan dlm surat khabar (lg best juta2 org tgk...), tampal kat ruang iklan mcm kat white board 7-11...:rolleyes:
    ok ke...??(idea je nih...):p

  4. #3
    Normal Member cikguonline's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    www.maizul.com
    Posts
    562
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    buat iklan selit kat surat kabar pun boleh.... macam kalau ada ganguan air ke api ke selalu buat macam ni selit kat surat kabar....

  5. #4
    Normal Member affuone's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    379
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    bagi saya, buat sales letter yang kaw2. kan ke banyak kiter dgr org terbeli servis or produk yang tak seberapa kerana ter'isi sini' dengan sales letter yang power mower. tp, kalo wat sticker tu bagus gak. bagi free kat membe2 or sanak sedara, tp biar cantik ar..)
    Affuan.NET - blog paling ikhlas atas muka bumi

  6. #5
    WC Premium
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    224
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 1 Post

    Default

    Betul jugak tu saya terfikir nak buat car sticker.. tapi tak tahu berapa harga. Ade minimum order ke? ade sesiapa yang pernah buat?

  7. #6
    Normal Member M.Arif's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Sungai Buloh, Selangor
    Posts
    252
    Thanks
    1
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    nape la x prnh terfikir nk letak sticker kat cermin blakang keta yer..bagus punya idea..org kompem baca kalau sticker dia menarik..blh try nih,,

  8. #7
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    74
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 3 Posts

    Default

    salah satu teknik berkesan lain adalah daftar di iklanpercuma dan letak duration atau tempoh iklan sesingkat yg mungkin contoh 5 hari je supaya apabila expired, kita boleh renew dan iklan kita kembali duduk di atas


  9. #8
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    315
    Thanks
    1
    Thanked 9 Times in 8 Posts

    Default

    beli flyer a4 banyak2.. dalam 500.. pastu tampal ke depan pintu guna gam uhu.. secara tak langsung 500 tu akan lihat iklan kite dengan lama dan brand kite akan masuk dalam memori mereka.

  10. #9
    Normal Member mohd_adli's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    400
    Thanks
    62
    Thanked 15 Times in 15 Posts

    Default

    setakat ini memang saya letak iklan add web di belakang dan depan kereta. jadi dari depan pun orang baca & belakang pun orang baca. jdi tak perlu kita letak iklan yang tiada faedah di kereta kita. baik promote bisnes sendiri. sebab saya tengok masih ramai yg tak buat iklan macam ini. lepas ni nak letak LED Singboard pula belakang kereta utk promosi buku-buku terbaru. Mesti GEMPAK!

  11. #10
    Normal Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    35
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tip berguna tuk y sbagi newbiz nie...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •