Nasihat kawan kepada seorang kawan (Oh, yakinkan dia!)

Discussion in 'Motivasi & Inspirasi' started by Luqman-S, May 28, 2010.

Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.
  1. Luqman-S

    Luqman-S New Member

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    890
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Saya harap betul tempat 'motivasi & inspirasi' ni..

    Baik, begini ceritanya. Sebenarnya masih ramai lagi
    ragu-ragu malah tak percaya tentang perniagaan internet ni.
    Perkara ni berlaku pada saya..ketika mana saya nak bukak forum WC
    ulang, saya bukak forum WC ni, BUKAK JE..
    luqman
    Adalah seorang mamat ni (kawan saya la..) die tegur,
    "Eh, ko ni jangan percaya sangat dengan duit2 internet ni.."
    - die berkata selepas die nampak 'WangCyber' ni.

    Saya jawablah, ini forum da~~ mungkin dia tak percaya lagi..
    saya tunjuk paypal saya..silent. (takde la banyak, tapi boleh la..)
    luqman
    Akibatnya, saya pun segan2 nak bukak forum WC secara terbuka! huhu..(sampai ke situ ye..)

    Baik, ada pulak sorang mamat ni..(bukan mamat tadi, ni mamat lain)
    dia pandai buat web html/css, wordpress theme pun pandai! (die selalu bace tutorial)
    design banner dan sikit2 grafik punye kerja. (budak multimedia)
    tapi sayangnya dia tak pandai nak buat duit melalui kerja2 tersebut..
    (mungkin dia tak jumpa WC lagi kot, entahla.. MUNGKIN SEBAB KES 1 tadi kot..)

    Ha, dia pernah dengar adsense dan tau cara nak jana pendapatan dari adsense..
    tapi sayangnya...
    Dia hanya pandai buat web adsense je.. tapi tak pandai promote.
    Sebab apa tak promote? SEbab die tak yakin..
    "ade ke orang nak baca blog aku ni?", "kalau aku letak kat digg, sape lah nak baca.."

    Hai..saya pun kata.."aah, betul gak." (haha! pematah semangat aku ni!)

    Jadi, saya mintak warga WC bagi la ayat camne nak yakinkan bahawa kerja2 die tu
    boleh menjana pendapatan.. boleh la dia dapat income walapun sikit~

    Thanks.
     
Thread Status:
Sila login terlebih dahulu jika ingin melihat maklumbalas post sepenuhnya.

Share This Page