Besi Kuning dan Delima Merah

Discussion in 'Ada Sesiapa Yang Tahu...' started by znizam30, Oct 13, 2008.

  1. znizam30

    znizam30 New Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ade x sesape yang ade info pasal besi kuning atau delima merah?
     
  2. Han

    Han WC Premium

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    794
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    apa yang saya tahu, besi kuning bila orang tembak kita tak kan kena. hehe...
    wujud ke besi kuning ni?
    delima pula, boleh cari. tapi mahal...
     
  3. znizam30

    znizam30 New Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ermmm...betul ke tembak x kena?
    setau saya kite jadi kebal kalau pakai besi kuning nih...
    anyway thanx for ur opinion...
     
  4. nadieyaa05

    nadieyaa05 WC Premium

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,669
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    --StuDenT--
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ehmmm...leh tau nak watpe ngn brg kebal ni?
     
  5. dilemma

    dilemma New Member

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    937
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +23 / 0 / -0
    Err.. Kalau besi kuning atau delima merah untuk kebal.. Saya tak tau.

    Tapi kalau baju kalis peluru saya tau. Memang kebal ooo.. Cuma kene hati-hati sket laa.. Tembak kat badan memang takder apa-apa. Tembak kat kepala tengok.... Berderai terus!

    Tapi apa-apapun.. Ajal maut di tangan Tuhan. Pakai la barang kebal macam manapon. Kalau Tuhan kata mati.. Mati jugak. Masa tuh amalan jer la yang jadi bekalan.

    Ish, seram la plak! Banyak dosa saya nih. Hurm..
     
  6. abdfatah

    abdfatah WC Premium

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    6,618
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    nak kebal taknak bagi kena tembak kaaa...? nape?
     
  7. rwan

    rwan New Member

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hehe.... ganti besi kuning tu dengan tembaga ;)
     
  8. amirol

    amirol WC Premium

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    202
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Self Employed
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Bro pegi cek kat mistikitems.blogspot.com

    Kat situ banyak input tentang barangan mistik yang bro mau.
     
  9. mysinar

    mysinar New Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    266
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    cari tauhid (akidah) dalam hati lagi bagus dari cari besi kuning nie.. besi kuning kena kuar duit.. cari tauhid, besi kuning pun tak jalan.. rentikanlah..
     
  10. kodin

    kodin WC Premium

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    948
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Jual Anggur Rebina
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    besi kuning = besi berani ke??

    nasi briyani lagi sedap :D membuat org terbaring lps mknnya :D
     
  11. syniezam

    syniezam New Member

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    assistant officer cam manager cam marketing
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Setuju - Rentikanlah

    Ni amalan org Islam ke wei? Rasulullah s.a.w. sendiri xkebal.. (patah gigi baginda time perang)..kita lak sibuk nak kebal.
    aku rase cari menda lain la wei..kat sini sume org sibuk nak cari duit...ko sibuk nak jd kebal.. ape kate ko cari duit gak..haha.
    hadui..

    Na'uzubillah....
     
  12. wgn_white

    wgn_white New Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Public Relation Executive
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Ko fikir murah-murah ke harganya?

    Untuk pengetahuan sajalah...

    Nak test ketulenan, kena ready RM1,000.00

    Nak beli?

    Readylah RM 3 ~ 5 Juta...

    Delima plak, nak test readylah jugak RM1,000.00

    Nak beli?

    Readylah RM 500 ribu ~ 3 juta...

    Nak pakai apa?
    Proses buat duit?
    Tak guna, itu semua tipu...
    Nak kebal? Nanti hidup susah, rezeki pun "kebal" gak ngan kita, tak leh tembus...

    Satu lagi, bila ko ada besi kuning, ko akan sentiasa jadi buruan org2 yg nak besi kuning tu jugak...

    Tinggalkan saja hobi tu...
     
  13. jiymanh

    jiymanh WC Premium

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    superhero
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  14. nadieyaa05

    nadieyaa05 WC Premium

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,669
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    --StuDenT--
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ehmm...ni utk informasi sahaja....kalau sapa2 ade ilmu kebal n nak buang tp tak tau nak wat camne.....? Ada penyelesaiannya....
    1) korang kene bartaubat dulu....
    2) baru la cari penawar....mengikut kaedah Islam..

    nak tau penawarnya? leh tinggalkan komen kat blog sy, nnti sy tlg jwbkan... :)
     
  15. matt dha

    matt dha New Member

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    A'kum saya ada menjual delima merah,batu delima and etc...

    buat pengetahuan znizam30 harga untuk batu delima merah rm77 shj besi kuning rm177..mmang banyak khasiat,lifetime warranty :) bawa jumpa ustaz yang ada amalan atau tuan guru untuk pengesahan jgn bawa jmpa bomoh..

    pm me..
     
  16. ijamidayu

    ijamidayu WC Premium

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Photographer | eBay Trader & Trainer
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Pangeran nie. Budak juai murah jerk.. :)

    tak tau apa tujuan bro kita.. Terus senyap jerk...
     
  17. wgn_white

    wgn_white New Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    2,718
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Public Relation Executive
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Kat Sarawak ada memang benda-benda kebal macam ni...
    Pernah tengok ngan mata sendiri, test pun sudah sendiri pun sudah...
    Kulit je yang kebal, kalau orang tu kuat, patah jugak tulang...
    Tp time gesel pisau tu kat kulit ada rasa pedas le...

    Tembak? Wuh... Bila ikat kat ayam, ayam tetap hidup...

    Selalunya orang cari duit pakai besi kuning ni, untuk sabung ayam...

    Tp saya takda la... Saya lebih minat mantera html... Hehehe :D

    Tak kaya makan duit haram...
     
  18. znizam30

    znizam30 New Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    askum....sori sumer sebab lame x online...sibuk sket la ngan keje...
    neway thanx sebab response ngan thread nih...
     
  19. znizam30

    znizam30 New Member

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    askum...pesal sumer senyap nih?

    erk....
     
  20. budakbaek

    budakbaek New Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    sbb diorg rase ngarut je...sbnrnye ape tjuan nk cari bnde alah tU??
     

Share This Page