Hallo semua... assalamualaikum kepada rakan-rakan bisnes yang dihormati sekali
Saya ni ada hajat dan ilmu untuk dituntut daripada rakan-rakan, abang-abang dan tuan puan sekalian. Err... malu lak nak cakap. Em.. camner nak buat capture pages ek??
Camnie criter nyer.. saya ada join satu affiliate program nih tak berapa lama dulu (tak sampai berapa bulan pun lagi).. tak perlu lah saya cerita kan sangat program apa.. tapi saya langsung tak buat sesen pun dari program itu. Sampai seminggu selepas saya join saya bertemu seorang lelaki nie di internet. Agaknya dia kesian kat saya kot lepas chatting beberapa hari.. dia akhirnya revealed diri dia sebagai seorang internet marketer yang berjaya (pun tak perlu saya cerita siapa dia).
Dia ajar saya beberapa perkara dan saya lakukan.. puff.. dapat first sale. Kemudian sales bertalu-talu pulak datang. Alhamdulillah sungguh. Tak pasal saya dah boleh pakai Satria 1.6 sebijik cash padahal bulan 11 tahun lepas kapcai EX-5 pun tak mampu nak pakai (tapi beli tender jer.. ).
But then bila saya ceritakan kepada dia dan berapa banyak saya earn setiap hari.. dia gelak kat saya. Dia kata saya ada satu benda lagi yang saya failed sesangat. Kalau saya dapat buat benda tuh... maka saya punya income boleh jadi double bahkan triple.
Apa benda tuh??
Benda tuh la Capture Pages!! Aiseh dan sungguh malang sekali... saya tak reti nak buat Capture Pages nih. Selama ni saya market affiliate program saya tanpa capture pages yang berkesan... sebab tuh kot agaknya sales saya hanya purata dalam satu atau dua saja sehari. Memanglah ok pasal satu sales $150 dollar. Tapi kalau dapat buat lagi banyak kan lagi best??
Menurut dia.. kalau ada capture pages custom made punya.. maka kita boleh letak stories kita dan boleh cerita lebih detail tentang program kita tuh. Tanpa capture pages.. walaupun saya bolehlah dikatakan agak berjaya juga.. tapi unsur "persamaan antara kita dan prospek" itu tak dapat diwujudkan dengan baik.
Teknik dah ada.. dah apply.. tapi saya tak pandai buat capture pages. Biasa la.. saya baru sangat start ni.. nasib baik dia ada tolong tunjuk ajar teknik-teknik tuh.. tapi teringin juga saya nak earn lebih dari apa yang saya dapat sekarang. Ada sesiapa boleh tunjuk ajar cara nak bina capture pages tak???
Jasamu dikenang. Terima kasih banyak-banyak saya ucapkan kepada yang sudi membantu. Saya orang baru disini.. dan harap permintaan saya taklah melampau ya.
