Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    59
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default macammana nak buat ads kat facebook?



    hai all,

    minta pertolongan....
    siapa ada cara utk buat ads di facebook?

    harap ada yang sudi berkongsi sedikit tips mendalam tu..
    [-] TERHAD Dapatkan Pampers Baby Pakai Basuh , Jimat RM3000 Lebih Klik Sini
    Rahsia Perniagaan Internet Klik Sini

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium engshahrul's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Shah Alam
    Posts
    2,466
    Thanks
    152
    Thanked 48 Times in 41 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by usahawanmuda View Post
    hai all,

    minta pertolongan....
    siapa ada cara utk buat ads di facebook?

    harap ada yang sudi berkongsi sedikit tips mendalam tu..
    nk iklan kat facebook, click je 'Create an Ad'. Isikan maklumat, set berapa budget nak iklan sehari.
    Pastu facebook cas debit kad weekly.
    <embed src="http://shahrulnizam.com/iklan/p.swf" width="488" height="60"></embed>

  4. #3
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Apa khabar saudara semua?

    Ini kali pertama saya join forum nie, diharap saudara semua dpt berkongsi tips2 serta bertukar pendapat. Saya amat tertarik berkenaan facebook krn rasanya inilah social networking utama utk IM. Selain "create an ad", bolehkah kita masukkan artikel dlm forum perbincangan? Contoh, saya join group peminat racing car, adakah dgn issue artikel dlm create new post dibenarkan & berkesan?

    Dan juga dlm profile user ada ruangan website address, adakah user lain dpt lihat site address saya?

    Harap tuan2 dpt beri sedikit pendapat.

    Tima kasih

  5. #4
    Normal Member delikuca's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    berapa charge letak ads kt fb?

  6. #5
    WC Premium Zairi Zaidi's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Kota Bharu, Kelantan
    Posts
    2,229
    Thanks
    55
    Thanked 22 Times in 21 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by delikuca View Post
    berapa charge letak ads kt fb?
    cajnya ikut atas apa yang kita bajet dan tetapakn

  7. #6
    WC Premium engshahrul's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Shah Alam
    Posts
    2,466
    Thanks
    152
    Thanked 48 Times in 41 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by delikuca View Post
    berapa charge letak ads kt fb?
    Ikut kita set berapa cas iklan per klik dan berapa kos iklan sehari. Cth USD0.05/klik dan USD3.00/day. Kalau ada org jual kupon facebook USD100, better amik mmg murah.
    <embed src="http://shahrulnizam.com/iklan/p.swf" width="488" height="60"></embed>

  8. #7
    WC Premium shaifulazhan's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    www.AmboAzhan.com
    Posts
    1,684
    Thanks
    221
    Thanked 112 Times in 55 Posts

    Default

    Salam,

    Katakan anda berniaga sesuatu produk ataupon nak promote website anda. Apa kata anda daftar/create group anda sendiri. Contoh: anda menjual perfume dan ingin semua ahli FB tahu.

    Mula2,create group bisnes anda. Nak create senang je,sama macam mula2 anda daftar jd ahli FB dulu. Lepas tu, anda setup la profile bg kemas dulu + upload gambar menarik. Ok, dekat 'home' profile anda, di bahagian bawah gambar profile anda terdapat link 'promote with an ads'. Klik kat situ untuk tujuan promosi. Ikut langkah2 yang diarahkan: design ads> pilih target> set harga yang anda mampu bayar.

    Mulakan dengan cas rendah pastu optimize la ikut pasaran. TK.
    Saya telah menulis berpuluh-puluh surat jualan.
    Saya juga telah menulis beratus-ratus email follow-up dan email promosi.
    Ingin saya bantu penulisan jualan anda? Agar jualan anda di internet MELETUP?

    Dipersilakan PM saya

  9. #8
    New Member rotikering's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Kalau facebook adverts tu ape?

  10. #9
    Normal Member Ijad's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    520
    Thanks
    0
    Thanked 24 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rotikering View Post
    Kalau facebook adverts tu ape?
    Jangan marah kalau aku tegur. Dah cuba cek kat kamus? Biarlah soal soalan yang membina, bukan yang basic macam ni.

    Ini perkara mudah je:
    http://www.google.com.my/search?rlz=...ook+adverts%3F

    Sekali lagi, jangan tersinggung sebab aku memang niat nak mengajar. Tapi kalau nak bukak kamus pun malas, itu memang aku takleh tolong. Even Donald Trump pun takleh tolong.

    Teruskan usaha!

  11. #10
    Moderator faezil's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    6,945
    Thanks
    311
    Thanked 464 Times in 333 Posts

    Default

    Setuju dengan bro ijad....

    Bak kata orang barat... RTFM



Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. [Percuma] Buat Duit Dengan Facebook Group
    By khairilz in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 162
    Last Post: 07-30-2010, 12:19 PM
  2. Buat duit dengan facebook terkini???
    By abdfatah in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 15
    Last Post: 05-17-2010, 05:47 PM
  3. Sapa tau pasal dapatwang.com
    By ironlady in forum Program Jana Wang Online
    Replies: 142
    Last Post: 02-10-2010, 07:10 AM
  4. buat duit dengan application facebook
    By pedagangIT in forum Teknik Pemasaran Internet
    Replies: 30
    Last Post: 12-07-2009, 05:12 PM
  5. haii
    By twrps in forum Perniagaan Internet
    Replies: 11
    Last Post: 12-04-2009, 07:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •