Page 6 of 426 FirstFirst ... 23456789101656106 ... LastLast
Results 51 to 60 of 4260
  1. #51
    WC Premium alan's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    ClickBank.com 917 S. Lusk Street, Suite 200 Boise ID 83706
    Posts
    7,478
    Thanks
    70
    Thanked 149 Times in 73 Posts

    Default



    Nampaknya saya kena apply satu lagi line streamyx

    Bila dah run Referx kat satu PC......laptop bila nak masuk internet memang slow......guna 512kbs je.....

    Anda semua pakai satu line jugak ke?

    atau ada solutions ke nak speed up?

    Quote Originally Posted by azlanhussain View Post
    Itu message biasa. Sebenarnya proxy ni tak pernah 100% up atau valid. Ada masa2 dia akan down / invalid. So bila masa down / invalid proxy tersebut akan dianggap sudah tak boleh pakai.

    So cara penyelesasiannya ialah dengan stop refering & tutup RefererX. Then run balik dan start check for working prosies lagi. Kalau jumlah working proxies nampak kurang banyak, cari proxy baru dan tambahkannya ke dlam senarai raw proxy anda, & check sekali lagi. Bila jumlah working proxies dah agak banyak, baru start refering balik.

    Sepekara lagi, kadang kala bila dah banyak2 refering, modem akan jam. Selalunya modem disebelah telekom. So ada baiknya kalau lepas check proxy masih nampak kurang working proxies, ada high chances modem hang/jam. So cara mengatasinya, just restart PC & modem. Lepas tu sure everything akan kembali tip-top.


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #52
    WC Premium solehpolysas's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Sabak Bernam
    Posts
    4,610
    Thanks
    11
    Thanked 426 Times in 243 Posts

    Default

    Wah, saya baru sahaja dapat pagi tadi.. memang itu yang dinantikan dan saya baru sahaja mencubanya..

    List dari feedjit sahaja saya cuba buat masa ini. Dan setakat baru beberapa jam saya run, memang gempak!! refferer memang ada.. So akan dicuba dengan lebih mendalam dan saya akan tunjukkan segala hasilnya selepas berjaya..

    TQ bro Azlan..

  4. #53
    WC Premium syuxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kuching, Sarawak
    Posts
    3,357
    Thanks
    0
    Thanked 75 Times in 45 Posts

    Default

    wuu, belum habis lagi refererx 4.0 aku jalan dah masuk trafik dah.
    10 minit lepas aku jalankan software ni. Mungkin dia baru refer dalam berapa ratus je blog masa tu.:



    lambat upload. ada mslh dengan imageshack ni.
    hoho. sekarang baru aku berpuas hati berfungsi jugak software ni.
    masa 3.0 dulu tak pernah lagi dapat traffics dia. hehe
    Last edited by syuxx; 04-09-2009 at 09:18 AM.

  5. #54
    WC Premium solehpolysas's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Sabak Bernam
    Posts
    4,610
    Thanks
    11
    Thanked 426 Times in 243 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by syuxx View Post
    wuu, belum habis lagi refererx 4.0 aku jalan dah masuk trafik dah.
    10 minit lepas aku jalankan software ni. Mungkin dia baru refer dalam berapa ratus je blog masa tu.:



    lambat upload. ada mslh dengan imageshack ni.
    hoho. sekarang baru aku berpuas hati berfungsi jugak software ni.
    masa 3.0 dulu tak pernah lagi dapat traffics dia. hehe
    itu baru 10 minit.. kalau dah 10 jam??
    huhu.. power giler software nih.

    Sama-sama kita lihat adakah ianya mencapai target kita masing-masing..

  6. #55
    Moderator azlanhussain's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    KLCC, MY
    Posts
    1,848
    Thanks
    71
    Thanked 132 Times in 71 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by alan View Post
    Nampaknya saya kena apply satu lagi line streamyx

    Bila dah run Referx kat satu PC......laptop bila nak masuk internet memang slow......guna 512kbs je.....

    Anda semua pakai satu line jugak ke?

    atau ada solutions ke nak speed up?
    Dalam percubaan saya dapati, ada 2 cara bagaimana anda boleh meningkatkan keupayaan RefererX. Anda boleh buat salah satu dari berikut:

    1) naikkan speed internet connection / tambah line lain.

    2) tak pun cara paling murah ialah, upgrade memory anda. Contoh my 1GB RAM punya performance meningkat lebih kurang 100% berbanding dengan 512MB RAM. Line still sama.


  7. #56
    Normal Member hssn's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    394
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Smile

    Quote Originally Posted by azlanhussain View Post
    RefererX v4.0 telah dihantarkan secara berperingkat kepada semua pengguna RefererX sedia ada sejak hari Ahad lepas. Malam ini adalah malam terakhir proses penghantaran tersebut. Kepada sesiapa yang masih belum dapat inshaAllah malam ini anda akan dapat.
    Bro azlan, apsal sy tak terima2 lg link download V4 tu???
    Apsal tk leh PM bro?? dah penuh ke inbox tu?

    TQ

  8. #57
    Moderator azlanhussain's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    KLCC, MY
    Posts
    1,848
    Thanks
    71
    Thanked 132 Times in 71 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hssn View Post
    Bro azlan, apsal sy tak terima2 lg link download V4 tu???
    Apsal tk leh PM bro?? dah penuh ke inbox tu?

    TQ
    PM box ok lagi... pelik pulak.. :confused:

    Macamni la you email I (support at refererx dot com) login you then I check. kalau betul belum hantar I akan hantar butI hanya melalui email yg u daftarkan dulu..

  9. #58
    WC Premium trg7ija's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    http://www.fakhriramley.com/
    Posts
    1,830
    Thanks
    20
    Thanked 36 Times in 18 Posts

    Default

    Hoho..saya baru beli...testing lu ngan V3...tgk mcm mane performance...

    Saye test run 2 terus...level 1, level 2 sekali gus...hoho..boleh tahan lagi..xde lag lagi laptop saya nih...hehe..

    menunggu result dalam masa 24-48 jam...

    hohoho

  10. #59
    WC Premium disketmadu's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Google
    Posts
    88
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    En Azlan, sehari berapa maximum penggunaan Referrerx ni?
    Creating a good and barakah wealth

  11. #60
    fid
    fid is offline
    WC Premium fid's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    KB,Kel
    Posts
    854
    Thanks
    14
    Thanked 53 Times in 33 Posts

    Default

    sbg dijanjikan sy post hasil kije refererx v4.0 ni.blog sy bina 2 3 hr lepas sambil menunggu kedatangan v4.0 ni..test power utk blog bru...tgahari td test..mmg power..tahniah bro Azlan


Page 6 of 426 FirstFirst ... 23456789101656106 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 190
    Last Post: 10-31-2011, 04:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •