View Poll Results: Berapakah Nilai Domain Yang Disebut?

Voters
5. You may not vote on this poll
  • Kurang RM 1000

    4 80.00%
  • RM 1000 - RM 1999

    1 20.00%
  • RM 2000 - RM 2999

    0 0%
  • RM 3000 ke atas

    0 0%
Multiple Choice Poll.
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    WC Premium shaifulazhan's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    www.AmboAzhan.com
    Posts
    1,685
    Thanks
    221
    Thanked 112 Times in 55 Posts

    Lightbulb Geng.. Saya mohon bantuan untuk nilaikan DOMAIN ni..



    Salam hormat geng WC,


    Saya nak mohon bantuan rakan-rakan yang
    hebat di sini untuk nilaikan domain ni
    berdasarkan info yang saya berikan di
    bawah :


    Nama domain : www.OhMasyuk.com

    Usia : Satu tahun, lima bulan

    Pagerank : 1/10

    Income : Dari affiliate dan produk sendiri

    Fungsi : Squeeze page untuk capture leads

    Purata lead masuk : 5-10 leads/hari


    Keyword yang rank 1st page Google.com.my

    - perniagaan internet

    - perniagaan online

    - bisnes internet

    - bisnes online

    - buat duit

    - buat duit internet

    - buat duit online

    - cari duit internet

    - cari duit online

    - duit internet

    - duit online


    Mengikut pandangan/pendapat kawan-kawan,
    berapakah nilai domain tersebut dengan
    mengisi poll yang saya sediakan.


    Bantuan rakan-rakan saya dahului dengan
    ucapan terima kasih!


    Shaiful Azhan
    Saya telah menulis berpuluh-puluh surat jualan.
    Saya juga telah menulis beratus-ratus email follow-up dan email promosi.
    Ingin saya bantu penulisan jualan anda? Agar jualan anda di internet MELETUP?

    Dipersilakan PM saya

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member hamba_allah's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44
    Thanks
    1
    Thanked 16 Times in 8 Posts

    Default

    Salam..
    Salunya domain yang bermula dgn OH adalah dari Ohmedia.com. semua laman web diorg bermula dgn OH. terpulang la kepada anda..mungkin web yang anda bangunkan berjaya dan Ohmedia nk beli..mane taw kn...
    Megaupload RIP ? Saya simpan file online disini. Anda pun bole juga. Unlimited Bro..
    http://uploadur.com/images/uploadur.png

    About Me : Minat CSS ,PHP,Jquery,AJAX..n Web Security...

    WIFI BOOSTER RM75.00 ( SIGNALKING 48DBI ) - Hubungi saya..
    MODEM USB DOGLE RM90.00 7.2 Mbps..
    PELBAGAI LAGI

  4. #3
    WC Premium shaifulazhan's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    www.AmboAzhan.com
    Posts
    1,685
    Thanks
    221
    Thanked 112 Times in 55 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hamba_allah View Post
    Salam..
    Salunya domain yang bermula dgn OH adalah dari Ohmedia.com. semua laman web diorg bermula dgn OH. terpulang la kepada anda..mungkin web yang anda bangunkan berjaya dan Ohmedia nk beli..mane taw kn...

    Terima kasih bro atas cadangan. Saya dah
    hubungi pihak tu tapi tiada jawapan
    Saya telah menulis berpuluh-puluh surat jualan.
    Saya juga telah menulis beratus-ratus email follow-up dan email promosi.
    Ingin saya bantu penulisan jualan anda? Agar jualan anda di internet MELETUP?

    Dipersilakan PM saya

  5. #4
    Normal Member SyedAzhar's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kedah
    Posts
    649
    Thanks
    143
    Thanked 92 Times in 50 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shaifulazhan View Post
    Terima kasih bro atas cadangan. Saya dah
    hubungi pihak tu tapi tiada jawapan
    sy dah try guna valuate.com, value domain tuan ni cuma $5 je.. cuma yg menariknya dkt sini, jumlah traffic yg x terhingga bnyaknya.. tapi taktaulah, kot2 valuate ni kan auto appraisal, mgkin value domain tuan ni blh pegi jauh lagi..mgkin blh jadi lbh dr usd5 tu.

    ni pandangan saya sendiri, kalau domain ni kena dengan keyword carian, msti lagi mahal.. sebab jarang orang search dkt google dgn menaip 'masyuk'.. tapi tak blh jgk kata mcm tu, sbb ohmedia berjaya buktikan kejayaan domainnya tu.. so, mgkin ohmasyuk blh didevelopkan lagi hampir2 seperti oh media..
    Nak Belajar Buat Duit Dengan Forex?
    Praktis akaun DEMO dulu lah. Register FREE kat SINI

    Taktau Asas Forex?
    Sini Ada Panduan Ebook Teknik Forex Sebenar

  6. #5
    Normal Member At-Talib Network (ATN)'s Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    At-Talib.com
    Posts
    231
    Thanks
    63
    Thanked 19 Times in 11 Posts

    Default

    Pada pendapat saya, untuk domain tempatan, perlu diutamakan untuk cari end buyer. Penat sikit, tapi berbaloi. Macam sekarang, Ammar Zahar nak jual domain PerniagaanInternet.com dia. Antara caranya, dia guna kuasa email list dia. Di situ, dia akan jumpa end buyer yang berminat. Kalau tak berjaya juga, dia kena cuba iklankan di tempat-tempat visitor tinggi (dan targeted). Kalau tak targeted pun boleh mungkin, contohnya di MalaysiaKini.com.

    Method yang sama, Tuan Shaiful dapat aplikasikan.

    Sekadar berkongsi...
    At-Talib Network: Misi & Visi IM:
    Jadi Jutawan HartaInternet (Domain): http://RahsiaJutawanDomain.blogspot.com/
    Jadi Jutawan HartaInternet (Website/blog): http://RahsiaIMflippa.blogspot.com/

    TERKINI & TERHAD: http://WorkshopIMflippa.blogspot.com/

  7. #6
    Normal Member hamba_allah's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44
    Thanks
    1
    Thanked 16 Times in 8 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by SyedAzhar View Post
    sy dah try guna valuate.com, value domain tuan ni cuma $5 je.. cuma yg menariknya dkt sini, jumlah traffic yg x terhingga bnyaknya.. tapi taktaulah, kot2 valuate ni kan auto appraisal, mgkin value domain tuan ni blh pegi jauh lagi..mgkin blh jadi lbh dr usd5 tu.

    ni pandangan saya sendiri, kalau domain ni kena dengan keyword carian, msti lagi mahal.. sebab jarang orang search dkt google dgn menaip 'masyuk'.. tapi tak blh jgk kata mcm tu, sbb ohmedia berjaya buktikan kejayaan domainnya tu.. so, mgkin ohmasyuk blh didevelopkan lagi hampir2 seperti oh media..
    Salam saudara,
    sy gunakan url yang anda gunakan tadi..Maaf jika saya mengatakan bahawa anda tersilap melihat bahagian traffic.. column traffic yang tuan lihat bukan jumlah traffic tapi ranking alexa.. bole rujuk kt sini -- > alexa.com.
    Megaupload RIP ? Saya simpan file online disini. Anda pun bole juga. Unlimited Bro..
    http://uploadur.com/images/uploadur.png

    About Me : Minat CSS ,PHP,Jquery,AJAX..n Web Security...

    WIFI BOOSTER RM75.00 ( SIGNALKING 48DBI ) - Hubungi saya..
    MODEM USB DOGLE RM90.00 7.2 Mbps..
    PELBAGAI LAGI

  8. #7
    WC Premium shaifulazhan's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    www.AmboAzhan.com
    Posts
    1,685
    Thanks
    221
    Thanked 112 Times in 55 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by SyedAzhar View Post
    sy dah try guna valuate.com, value domain tuan ni cuma $5 je.. cuma yg menariknya dkt sini, jumlah traffic yg x terhingga bnyaknya.. tapi taktaulah, kot2 valuate ni kan auto appraisal, mgkin value domain tuan ni blh pegi jauh lagi..mgkin blh jadi lbh dr usd5 tu.

    ni pandangan saya sendiri, kalau domain ni kena dengan keyword carian, msti lagi mahal.. sebab jarang orang search dkt google dgn menaip 'masyuk'.. tapi tak blh jgk kata mcm tu, sbb ohmedia berjaya buktikan kejayaan domainnya tu.. so, mgkin ohmasyuk blh didevelopkan lagi hampir2 seperti oh media..

    Terima kasih atas pendapat bro. Mungkin tool
    tu boleh guna kalau nak jual domain kat sedo
    and the geng. TQ bro.


    Quote Originally Posted by At-Talib Network View Post
    Pada pendapat saya, untuk domain tempatan, perlu diutamakan untuk cari end buyer. Penat sikit, tapi berbaloi. Macam sekarang, Ammar Zahar nak jual domain PerniagaanInternet.com dia. Antara caranya, dia guna kuasa email list dia. Di situ, dia akan jumpa end buyer yang berminat. Kalau tak berjaya juga, dia kena cuba iklankan di tempat-tempat visitor tinggi (dan targeted). Kalau tak targeted pun boleh mungkin, contohnya di MalaysiaKini.com.

    Method yang sama, Tuan Shaiful dapat aplikasikan.

    Sekadar berkongsi...

    Itu yang saya usahakan. Cuba mencari end buyer
    yang berminat untuk dapatkan domain ni. Saya post
    kat sini cuma ingin melihat apakah nilai yang geng
    WC fikirkan untuk domain tersebut. TQ At-Talib.


    Quote Originally Posted by hamba_allah View Post
    Salam saudara,
    sy gunakan url yang anda gunakan tadi..Maaf jika saya mengatakan bahawa anda tersilap melihat bahagian traffic.. column traffic yang tuan lihat bukan jumlah traffic tapi ranking alexa.. bole rujuk kt sini -- > alexa.com.

    Terima kasih Hamba Allah!
    Saya telah menulis berpuluh-puluh surat jualan.
    Saya juga telah menulis beratus-ratus email follow-up dan email promosi.
    Ingin saya bantu penulisan jualan anda? Agar jualan anda di internet MELETUP?

    Dipersilakan PM saya

  9. #8
    WC Premium InternetMillionaire's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    230
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 7 Posts

    Default

    Tuan Syaiful nak jual domain saja? Atau domain + website + ebook/video guide + email list?

Similar Threads

  1. mohon bantuan
    By Muhamad Nornizam in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 6
    Last Post: 01-11-2012, 11:17 PM
  2. Replies: 33
    Last Post: 06-14-2011, 01:02 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 05-05-2011, 10:22 AM
  4. Mohon bantuan.
    By gontuni in forum Pembangunan Web
    Replies: 17
    Last Post: 03-12-2010, 07:32 AM
  5. mohon bantuan.....
    By identify85 in forum Perniagaan Internet
    Replies: 8
    Last Post: 06-30-2009, 12:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •