Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 36
  1. #11
    WC Premium
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    321
    Thanks
    22
    Thanked 10 Times in 5 Posts

    Default



    Salam seme

    sblm newbies nak memulakan 'dropshiping concept' ni better buat kajian yg mendalam dulu. ini termasuklah (1)produk apa yg terhangat (kalau boleh ada niche), (2) sasarkan produk yg kuasa beli nya ramai..spt US, japan dan sbgainya. guna lah tools2 yg boleh di dapati free kat internet ni.

    Sebenarnya kita juga blh wat dropship ni dgn company malaysia..jgn risau (pecah rahsia ). cthnya salah stu website, Dr.irfan juga buat dropship dgn mengedar peta2 malaysia yg di ambil dr stok di negeri A. cuma, kita kena convince kan company tu supaya dia wat dropship ngan kita..yg penting buat perjanjian bertulis. kalau nak merasa suasana luar negara buat mcm sy, ambil dropship dr luarnegara.But, be carefull...

    Ok, nampak mcm mudahkan?.aha, tidak juga. dalam dropship ni better anda mempunyai partner. seperti kata sifu sy 'Team saifulsham'. sorang handle teknikal dan sorang lagi handle marketing atau dua2 sekalipun. kalau seorang pun xpe..x de hal. tapi, bersiap sedialah utk merana jika anda menerima order yg bertimbun sekaligus dan masalah refund and return . Percayalah, anda seorang diri takkan mampu handlenya.

    As bonus...buat la website yg mesra pengguna dan kalau boleh kemas.Layan customer anda as a king..

    Semoga berjaya
    Dapatkan 5 Tema Minisite yang Berkualiti

    http://www.grafikpercuma.com/bannerpromo/468x60.gif

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #12
    Normal Member rurouni_khairul's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Selangor
    Posts
    312
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Default

    Banyak benda kena consider sebelum nak masuk dalam dunia dropshipping nie...kalau nak e-book percuma tentang topik nie kat signature saya ade link yang berkaitan. Saya pun mula-mula belajar dari e-book tuh.
    Pra-Pelancaran: App untuk perniagaan bagi platform iOS (iphone, ipad dan ipod), Android dan Blackberry. Tawaran terhad eksklusif untuk warga WangCyber sahaja. Jangan ketinggalan dalam revolusi mobile. Lihat Contoh Apps Sekarang!

  4. #13
    Active Member batagolek's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,019
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 4 Posts

    Default

    wah azhar, nampaknya sudah ada dropshipper kat sini, ada buat ebook tak menceritakan pengalaman azhar buat dropship tu, buatlah satu untuk koleksi ciberians kat sini..at least kami ada memorials khas untuk buar rujukan di mesia ni, dari warga ciberians sendiri dan anak jati melayu sendiri..

    cadangan aje...anyway good luck to the lighter biz, semoga sukses selalu..

  5. #14
    Normal Member tipshartanah's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Kepong, Melawati, Kluang, K.Berang
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile kena hati2 gak Dropshipping biz..

    just nak share..

    walaupun dropshipping ni satu biz yg bagus... tetapi ada satu kelemahan utama yg sekarang ni menjadi masalah kepada entrepreneur and internet biz di US especially masa zaman mail order boom.

    saya ada terbaca satu artikel.. (dah tak ingat kat website mana coz dah lama).. masa tu tgh research internet mail-order biz.. terdapat company2 yang tak hantar order2 tersebut kepada pelanggan atau hanya menghantarnya setelah kena follow-up beberapa kali oleh biz owner yg ambik order tu (apabila customer complaint) barang tak sampai.. benda2 macam ni hanya akan memburukkan lagi imej website/internet biz owner coz pelanggan tak tau siapapun dropshipper tu.. mereka hanya kenal anda sebagai webowner...

    So walaupun biz ni memang bagus dan berpotensi... kena berhati2 lebih sikit kat bab ni especially jika tak kenal rapat sapa dropshipper tu. Memang dgn buat agreement boeh membantu.. tetapi ditakuti dropshipper co. tu yg tak blh handle bile order dah byk..

    Sebaiknya... if ada modal.. setelah buat research... make a deal dengan company yg buat product tu... and buy in bulk utk REALLY LOW PRICE..
    lebih disyorkan.. then anda handle sendiri marketing and sales .. tapi penat sikit kot.. anyway your biz...your money..you decide..

    :rolleyes: hehe...actually biz ni pun dah ada dlm fikiran.. cuma tgh buat research lebih lagi... taknak jadik bukan2 and merugikan..
    Ingin Membeli Rumah? Elakkan Kerugian Beribu-ribu RM! Dapatkan Panduan Membeli Rumah dari Tipshartanah.com
    Visit my new blog : TipsHartanah Blog


    Nantikan kemunculan portal hartanah ekslusif dari TipsHartanah...

  6. #15
    Normal Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nice posting..ada apa2 perkembangan terkini dropshipping di Malaysia?

  7. #16
    Rez
    Rez is offline
    Normal Member Rez's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    678
    Thanks
    5
    Thanked 12 Times in 12 Posts

    Default

    Dengar khabar ade beberapa Im Malaysia tgh wat perancangan Dropshipping nih. Tp x ingat dah sape.
    [Untuk Expert Sahaja] 5 Langkah Membina Autoblog Cara Aq.

    1. Hosting,di sini
    2. Install Wordpress
    3. Dptkn Plugin di sini.
    4. Install dan configure sendiri la.
    5. Dftr Graboid Aff di sini. promote kat blog baru tuh.

  8. #17
    WC Premium highlander's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,641
    Thanks
    21
    Thanked 107 Times in 24 Posts

    Default

    Yang penting pemilihan product tu...dah cun
    pilih droshipper plak
    contact diorang, tengok respon diorang cmne
    lagi elok test barang diorang dengan bwat order tros
    pas dah ok semua baru start promot kat orang laen....

  9. #18
    Normal Member POTREY's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    KL
    Posts
    331
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by KampungBoy View Post
    Yang penting pemilihan product tu...dah cun
    pilih droshipper plak
    contact diorang, tengok respon diorang cmne
    lagi elok test barang diorang dengan bwat order tros
    pas dah ok semua baru start promot kat orang laen....
    means kne buat fake order ke?

  10. #19
    WC Premium TheReds's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2,377
    Thanks
    18
    Thanked 45 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Shahrul View Post
    aku pun tak tau menda tu dropshipping, ba ba black ship tu tau la... lagu ketika tadika dulu...
    Lama betul dah thread ni..
    masa therad ni dibuka aku
    baru je nak belaja biz internet
    konfirm tak tau ape maksud
    dropshipping lagi time ni..

    Tapi sekarang mesti dah ramai
    yang familiar sangat,lebih2 lagi
    lepas ebook sifu lan keluar.

  11. #20
    WC Premium highlander's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,641
    Thanks
    21
    Thanked 107 Times in 24 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by POTREY View Post
    means kne buat fake order ke?
    sekurang2 sebelum customer
    dapat barang tu dpd dropshipper
    sekurang2 kita dah tau.....kualitinya cmne
    servis penghantarannya bagus ker tak
    tu semua kena amik kira
    ini lebih bek daripada kita promot membuta tuli

    sekali bila customer dapat barang
    kena kita maki dengan customer
    ms tu baru tau betapa teruknya barang n servis dropshipper tersebut
    reputasi kita pun dah jatuh...
    cmtula...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •