Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    Normal Member amer_addin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kluang, Johor.
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default Pemain Bola Sepak Antarabangsa Beragama Islam



    1) Nicolas Anelka @ Abdul-Salam Bilal (Perancis & Chelsea)




    - Nicolas Anelka pemain yg sering diperhatikan oleh saya juga telah menjadi seorang Islam ketika dia merumput di Fenerbahce Turki. Dia penyerang yang terkenal dan tidak dapat dinafikan lagi kehebatannya di peringkat antarabangsa.

    2) Mesut Ozil (Jerman & Real Madrid)



    - Bintang dunia yang baru menjelma ketika Piala Dunia 2010. Beliau adalah seorang midfielder dan juga boleh bermain sebagai penyerang. Saya amat tidak menyangka Ozil ini beragama Islam. Setiap kali masuk ke padang, dia akan menadah tangan berdoa. Memohon kemenangan dan keberkatan barangkali.


    3) Frédéric Kanouté (Mali & Sevilla)

    - Nama penuhnya adalah Frédéric "Fredi" Oumar Kanouté. Bapaknya pulak bernama Mehmet Kanoute. Sekarang Frédéric Kanouté bermain di La Liga bersama kelab Sevilla.Beliau dulu pernah beraksi di England bersama Tottenham Hotspur (Spurs). Beliau telah mengamalkan ajaran Islam dalam usia 20-an. Ada satu ketika beliau meraikan jaringan gol dengan membuka jerseynya dan menunujukkan baju yang dipakai di dalamnya yang tertulis ‘Free Palestin’ sehinggakan pihak undang-undang Sepanyol ingin mengambil tindakan terhadapnya.

    4) Robin Van Persie (Belanda & Arsenal)

    - Penyerang yang beraksi untuk Arsenal ini memeluk Islam kerana mengahwini isterinya, Bouchra yang beragama Islam. Beliau mempunyai seorang anak yang diberi nama Shaqueel yang lahir pada 2006.


    5) Frank Bilal Ribery (Perancis & Bayern Munich)

    - Ribery mengakui bahwa Islam adalah sumber kekuatannnya di dalam dan di luar lapangan. Terutama ketika ia mengalami masalah sukar dalam kariernya dan ia menemukan Islam yang memberi kedamaian.

    6) Yaya Toure & Kolo Toure (Ivory Coast & Manhester City)



    7) Khalid Boulahrouz ( Belanda & Stuttgart)



    8) Samir Nasri (Perancis & Arsenal)


    9) Lee Woon-Jae (Korea Selatan & Suwon Bluewings)



    10) Karim Benzema (Perancis & Real Madrid)

    ===>>> Lagi huraian & gambar yang menarik tentang pemain-pemain ini di PanduanIslam.com..
    <embed src="http://panduanislam.com/flashvortex%20(1).swf" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://panduanislam.com/blog" allowscriptaccess="always" width="430" height="55"></embed>

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member abedin's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    klate-jepun
    Posts
    752
    Thanks
    81
    Thanked 37 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by amer_addin View Post
    4) Robin Van Persie (Belanda & Arsenal)

    - Penyerang yang beraksi untuk Arsenal ini memeluk Islam kerana mengahwini isterinya, Bouchra yang beragama Islam. Beliau mempunyai seorang anak yang diberi nama Shaqueel yang lahir pada 2006.
    His wife is a Muslim.

    And on certain websites it reads that Van Persie has also converted to Islam.

    So what's the story?

    "It's not true. I am not a Muslim, nor a Christian or a Jew. I have been raised liberally. If you want to become a Muslim it should come from the heart. I would not do it just to please my wife. To believe for me is a quest for being a good man."


    sumber
    <blink>★★★</blink>Tudung Labuh Bidang 50 dan 60<blink>★★★</blink>

    Lagi Menarik Sini

  4. #3
    WC Premium shaifulazhan's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    www.AmboAzhan.com
    Posts
    1,684
    Thanks
    221
    Thanked 112 Times in 55 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by abedin View Post
    His wife is a Muslim.

    And on certain websites it reads that Van Persie has also converted to Islam.

    So what's the story?

    "It's not true. I am not a Muslim, nor a Christian or a Jew. I have been raised liberally. If you want to become a Muslim it should come from the heart. I would not do it just to please my wife. To believe for me is a quest for being a good man."


    sumber
    Oh.. Meragukan la ek status agama dia ni.

    Ibrahim Affelay Islam gak rasanya. Hari tu tengok game Holland vs Sweden, dia score dia tadah tangan, sapu kat muka. Tapi, tak lak saya cek dia ni Islam ke tak.
    Saya telah menulis berpuluh-puluh surat jualan.
    Saya juga telah menulis beratus-ratus email follow-up dan email promosi.
    Ingin saya bantu penulisan jualan anda? Agar jualan anda di internet MELETUP?

    Dipersilakan PM saya

  5. #4
    Moderator faezil's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    6,943
    Thanks
    305
    Thanked 466 Times in 333 Posts

    Default

    seperti yang kita ketahui di eropah mengalami islamophobia.. jadi tak mustahil mereka terpaksa merahsiakan keislaman mereka ataupun terpaksa mengaku tidak Islam

    Apapun kita sangka baik je la
    Wall-Ads TV ingin mencari 'tukang share' iklan di laman social. Setiap share bernilai sehingga RM25.
    Berminat ? PM saya

  6. #5
    Normal Member amer_addin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kluang, Johor.
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    ==>>betul2...saya stuju dengan pendapat bro faezil...mazhab yang mereka ikuti pun berbeza dari kita....
    ..dan kepada saudara shaifulazhan,mmg btul Ibrahim Afellay tu seorang Muslim....



    SUMBER
    <embed src="http://panduanislam.com/flashvortex%20(1).swf" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://panduanislam.com/blog" allowscriptaccess="always" width="430" height="55"></embed>

  7. #6
    Normal Member DilaWriter's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    buildawordpress.com | freelancewritermalaysia.com
    Posts
    982
    Thanks
    38
    Thanked 14 Times in 12 Posts

    Default

    TT lupa letak sekali Sami Khedira & Mahamadou Diarra, team mate Mesut Ozil di Real Madrid, Hatem ben Arfa (on loan kat Newcastle), Diaby kat Arsenal.. dan ramai lagi
    Bertahun jadi agent unit trust tapi tak pernah merasa komisyen 5-6 angka? Kesian..
    Apa kata anda daftar dan biar Champion Public Mutual Recruitment Agency guide anda!

  8. #7
    WC Premium MrDisc's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,405
    Thanks
    163
    Thanked 345 Times in 164 Posts

    Default

    Kalo dlu player import yg main kat Malaysia, ramai gak yang Islam...jom kenkwn kita senaraikan...

    p/s: jom kita kembali agungkan bolasepak Malaysia kita!

  9. #8
    Normal Member amer_addin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kluang, Johor.
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    ==>> Lagi Satu!! PIYA (KELANTAN)...dia pun agama Islam gak...hehehe....
    <embed src="http://panduanislam.com/flashvortex%20(1).swf" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://panduanislam.com/blog" allowscriptaccess="always" width="430" height="55"></embed>

  10. #9
    Normal Member mrpakej's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    dengar2 theary hendry pun islam gak...betul ke??

  11. #10
    Normal Member spycat's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    908
    Thanks
    117
    Thanked 17 Times in 16 Posts

    Default

    kalau javier hernandez tuh islam ke x eh?
    setiap kali sebelum wisel sepak mula dibunyikan..
    die mesti melutut dan menadah tangan..

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 10-15-2010, 09:19 AM
  2. Replies: 26
    Last Post: 07-13-2010, 06:34 AM
  3. [Live] Malaysia Vs Thailand (Bola Sepak)
    By KnightRider in forum Sembang Umum
    Replies: 67
    Last Post: 12-12-2009, 12:19 AM
  4. Lawak Bola Sepak - Jom Tengok!
    By Apeh in forum Sembang Umum
    Replies: 13
    Last Post: 10-07-2009, 04:29 PM
  5. Mari Sembang Bola Sepak
    By zinedine in forum Sembang Umum
    Replies: 19
    Last Post: 07-02-2006, 04:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •