Page 10 of 14 FirstFirst ... 67891011121314 LastLast
Results 91 to 100 of 131
  1. #91
    WC Premium abanglong's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    239
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default



    Quote Originally Posted by linn View Post
    Oh tak.Linn ada attend beberapa seminar ttg rahsia tarikh lahir dari berlainan guru, dan ada beli buku fizikal berharga RM200 ttg astronumerology.

    Apa pun semua tafsiran itu hanyalah panduan, yang penting kena tahu bagaimana nak tukar kepada yang terbaik.
    Saya setuju. Memang benar. Analisa tarikh lahir ini yang mempunyai ketepatan antara 85% ke 95% adalah untuk kita merancang suatu kehidupan yang lebih bermakna untuk kita.

    Sekurang-kurangnya kita merancang diri kita, bukan orang lain yang merancang untuk kita.

    :rolleyes:

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #92
    WC Premium abanglong's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    239
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Hamid View Post
    Abanglong..sy nak jugak..tlg tafsirkan tarikh lahir sy boleh?
    ni tarikh nya 24.09.1988
    Analisa untuk En. Hamid. Ini special punya sebab dia adalah designer website saya, mytarikhlahir.com. Saya amat berpuashati dengan kerja-kerja beliau. Sesapa yang nak buat website, beliau boleh memberikan yang terbaik.

    Nombor 5 - Perintis

    Individu ini adalah ’perintis’. Secara semulajadi, mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko. Mempunyai tenaga dan semangat yang amat kuat. Sentiasa mahukan perubahan yang berterusan. Suka mencuba perkara baru dan melakukan perubahan mengikut cara yang luar dari kebiasaan.

    Mereka tidak suka disekat dan amat bangga dengan kebebasan dan sentiasa teruja dalam melakukan sesuatu perkara. Mereka perlukan kepelbagaian dan sangat rajin apabila melakukan sesuatu.

    Merasakan dunia ini adalah sekolah, individu ini memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap pengalaman yang diterima dan situasi yang ditempuhi. Persoalan yang bermain di fikiran mereka tidak pernah terhenti.

    Berkarisma, boleh memimpin dan selalu menjadi “centre of attraction”. Tak suka berangan-angan.

    Tetapi, anda juga adalah seorang yang degil, keras kepala, emosional dan pemarah. Anda juga mempunyai perasaan tidak tenteram, tidak puas hati serta perasaan terlampau inginkan perubahan yang berterusan dan tidak tetap dalam melakukan sesuatu.

    Perkara yang patut di ubah:
    1) Lebih relaks, tidak cerewet dalam isu-isu kecil
    2) Melihat sesuatu dengan teliti
    3) Dalam membuat keputusan, perlulah menimbangtara semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sebarang kesimpulan.

    Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5:

    Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah), Erra Fazira, Aishwarya Rai, Pres. Bambang Susilo, BJ Habibie, Soekarno, Ronaldo, Abraham Lincoln, Britney Spears, Claudia Schiffer, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.

    Elemen untuk Nombor 5 adalah Tanah

    Analisa Nombor Kombinasi:

    246 - Seorang yang pandai memberi syarahan atau bijak berceramah atau pandai berpidato

    966 - Seorang yang mudah dan senang nak untung dalam perniagaan

    663 - Mempunyai aliran wang yang terlalu cepat

    786 - Seorang yang bertanggungjawab. Orang sentiasa memberikan kepercayaan kepada anda.

    Komen : Anda boleh menjadi usahawan yang berjaya, jika anda melakukan strategi-strategi yang di beri dalam e-buku, insyaallah.

    Terimakasih

  4. #93
    WC Premium HamidSalim's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    644
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 5 Posts

    Default

    Analisa untuk En. Hamid. Ini special punya sebab dia adalah designer website saya, mytarikhlahir.com. Saya amat berpuashati dengan kerja-kerja beliau. Sesapa yang nak buat website, beliau boleh memberikan yang terbaik.
    makasih gembira gak dpt siaplan projek abglong..

    --
    analisa ni banyak yg betul berkenaan dgn diri sy.. dan sy agak 80% ketepatan..

    baru sekarang sy tahu salah satu kelebihan tu ada pada sy tapi sy dok diam je... sebab sy tak berani melakukannya

    --

    perkara yg negatif tu memang kene batang idung hehe insyAllah sy cuba berubah..


    Thanks.

  5. #94
    WC Premium abanglong's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    239
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default Analisa Penuh Tarikh Lahir Anda

    Kepada yang tak mahu menganalisa orang lain, tetapi ingin di analisa, saya ada offer untuk anda:

    Analisa Penuh Rahsia Tarikh Lahir:
    kandungan:

    1) Analisa Karektor anda
    2) potensi yang anda ada
    3) Pekerjaan yang sesuai
    4) Perniagaan yang sesuai
    5) Strategi Untuk Kejayaan dan Kekayaan.

    Harga yang saya tawarkan adalah RM 20. Anda boleh gunakan untuk perancangan tahun 2009 anda.

    Untuk bank in sila bank in ke maybank - 514011718706

    Pastu, sms ke 012-3758489 atau emel ke mytarikhlahir@gmail.com tentang pendepositan anda. Beri saya 2 hari untuk hantar analisa anda.

    Terimakasih.

  6. #95
    Normal Member markaragnos's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    723
    Thanks
    6
    Thanked 68 Times in 30 Posts

    Default

    Saya pulak tarikh lahir 8/12/1974.Camne ek?

  7. #96
    WC Premium abanglong's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    239
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by markaragnos View Post
    Saya pulak tarikh lahir 8/12/1974.Camne ek?
    Nombor 5 - Perintis

    Individu ini adalah ’perintis’. Secara semulajadi, mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko. Mempunyai tenaga dan semangat yang amat kuat. Sentiasa mahukan perubahan yang berterusan. Suka mencuba perkara baru dan melakukan perubahan mengikut cara yang luar dari kebiasaan.

    Mereka tidak suka disekat dan amat bangga dengan kebebasan dan sentiasa teruja dalam melakukan sesuatu perkara. Mereka perlukan kepelbagaian dan sangat rajin apabila melakukan sesuatu.

    Merasakan dunia ini adalah sekolah, individu ini memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap pengalaman yang diterima dan situasi yang ditempuhi. Persoalan yang bermain di fikiran mereka tidak pernah terhenti.

    Berkarisma, boleh memimpin dan selalu menjadi “centre of attraction”. Tak suka berangan-angan.Anda seorang yang bertanggungjawab. Orang sentiasa memberikan kepercayaan dan tanggungjawab pada anda

    Tetapi, Anda juga seorang yang degil, keras kepala, emosional dan pemarah. Anda juga mempunyai perasaan tidak tenteram, tidak puas hati serta perasaan terlampau inginkan perubahan yang berterusan dan tidak tetap dalam melakukan sesuatu.

    Perkara yang patut di ubah:
    1) Lebih relaks, tidak cerewet dalam isu-isu kecil
    2) Melihat sesuatu dengan teliti
    3) Dalam membuat keputusan, perlulah enimbangtara semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sebarang kesimpulan.

    Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5:
    Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah), Erra Fazira, Aishwarya Rai, Pres. Bambang Susilo, BJ Habibie, Soekarno, Ronaldo, Abraham Lincoln, Britney Spears, Claudia Schiffer, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.

    Elemen untuk Nombor 5 adalah Tanah

    Untuk mengetahui secara detail potensi anda, pekerjaan yang sesuai, perniagaan yang sesuai, strategi untuk kekayaan, dll lagi,sila lawat website jualan saya.

    Salam hormat dari saya.

    p/s Untuk analisa penuh, caj saya hanya rm 20.

  8. #97
    WC Premium abanglong's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    239
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default Terimakasih Para Affiliate

    Terimakasih kepada para-para affiliate yang sudah melebihi 60 orang. Saya menghargai usaha-usaha anda mempromosikan ebuku saya ini yang merupakan cubaan sulung menjual e-book sendiri di Internet.

    Kalau setakat ini saya hanya membayar komisen berdasarkan penjualan e-buku, saya tengah memikirkan untuk membayar kepada anda semua secara berapa banyak klik yang anda dapat melalui url anda.

    Saya tengah memikirkan ini.

    Apa komen anda?

  9. #98
    New Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default tolong plz...

    salam abang long...

    klu 19/03/1986 apa tafsiran nya?

    ana finin la....

    tq krn sudi membantu...

  10. #99
    WC Premium abanglong's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    239
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by humaira_nana View Post
    salam abang long...

    klu 19/03/1986 apa tafsiran nya?

    ana finin la....

    tq krn sudi membantu...
    Waalaikumsalam.

    Nombor Asas adalah 1.

    Individu ini adalah seorang “pemimpin”. Sentiasa berfikiran positif dan selalu hadir dengan idea-idea baru. Berkebolehan dan bijaksana dalam melakukan sesuatu perkara.

    Seorang yang sungguh jujur dan sentiasa berada di hadapan serta selalu menjadi pemimpin dalam sesuatu kumpulan, persatuan dan sebagainya. Boleh berdikari, tegas, suka bebas, memiliki keyakinan diri yang tinggi dan mempunyai cita-cita yang tinggi.

    Boleh memperolehi sesuatu dengan cara tersendiri. Oleh itu, ceburilah bidang yang anda minati dan akan membuahkan hasil yang baik kerana kejayaan adalah milik anda. Anda bersungguh-sungguh melakukan sesuatu yang anda minati

    Yang tak bestnya adalah anda tidak mudah jadi pengikut, sebab anda mempunyai sifat ketua dan kepimpinan. Anda dilihat sebagai diktator dan kurang berdiplomasi.
    Anda mahukan pengikut/orang sekeliling anda setia dengan anda. Mementingkan diri sendiri dan tidak mudah menerima kritikan. Oleh itu, kebiasaanya individu ini adalah pemimpin ataupun bos-bos. Bekerja sendiri adalah pilihan yang terbaik

    Perkara yang perlu dipelajari:
    1) Sedia menerima idea dan pendapat dari orang lain yang mungkin baik atau lebih baik.
    2) Berfikirlah secara terbuka.
    3) Berdiplomasi apabila diperlukan.

    Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 1:
    Acha Septriasa, Luna Maya, Tom Hanks, Robert Redford, Hulk Hogan, Nancy Reagan, Raquel Welch

    Elemen Nombor 1 adalah Besi.

    Mengikut Pola Nombor kombinasi:

    729 - Seorang yang sangat menawan. Mudah untuk menyakinkan orang. Menjadi “tarikan” orang. Berkemungkinan mempunyai hubungan sulit. Jika wanita, anda minat ataupun diminati oleh suami orang atau duda

    573 - Seorang yang mudah bergaul dengan orang-orang kenamaan. Juga bergaul dengan orang atasan. Berkemungkinan terlibat dalam men”sabotaj” orang ataupun di “sabotaj”

    Berapa percent hanya anda yang tahu. Huraian yang lebih lanjut ada di website dan blog saya.

  11. #100
    Normal Member haly2B's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam abg long, sy tertarikla..
    sekiranya dapat, nak beli..tp wat masa ni rm50 x mampu hehe

Similar Threads

  1. E-Buku :Rahsia Peribadi Anda Kini Terbongkar
    By abanglong in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 6
    Last Post: 04-14-2009, 04:48 PM
  2. Mencari Proofreader Untuk E-Buku
    By abanglong in forum WTB : Perkhidmatan Bebas
    Replies: 50
    Last Post: 12-31-2008, 04:47 PM
  3. Sistem Rahsia Pendapatan Di Internet
    By HamidSalim in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 0
    Last Post: 09-08-2008, 02:58 AM
  4. Ceramah "Wang, Bisnes dan Minda"
    By motivasiminda in forum Sembang Umum
    Replies: 4
    Last Post: 06-12-2008, 07:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •