Welcome to the forums
Community
Navigation
WC Navigation
Main Page
Article Directory
Affiliate Directory
IM Blog Directory
Download Directory
Forum Menu
Home
Register
FAQ
Members List
Calendar
Search
Today's Posts
Mark Forums Read
Mark Forums Read
View Forum Leaders


Sponsor
Klik Disini Untuk Menaja!.
Terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang telah sudi menaja kewujudan website ini..



Iklan Berbayar
Klik Disini Untuk Mengiklan!.


Loans
Mortgages
Credit Cards UK
Xecuter 3 Mod Chip
Mortgages

 


Welcome, Unregistered.
Member Panel
Go Back   WangCyber.com - Komuniti Usahawan Internet Malaysia > Umum & Rileks > Sembang Umum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31 (permalink)  
Old 07-02-2008, 02:38 PM
niyarisu's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: meja SoHo ku...
Posts: 88
niyarisu is on a distinguished road
iTrader: (0)
Talking iyalah...

Quote:
Originally Posted by rwan View Post
ada sapa2 pg perhimpunan umum di Stadium Melawati Shah Alam mlm td???
mcm mana perkembangan disana??? dah tau sapa yang dah lompat parti mlm td???
iyalah...... ader sesaper yang pergi tak?! sayer nak gi ngan ilmu ghaib... jem plak smalam...
__________________
( niyarisu ) hanya kita yang tahu sayang... ya! daku masih mencintaimu...

:: SILA BACA INI DAHULU: thread-thread yang mesti dibaca ::


Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old 07-02-2008, 03:28 PM
sweetmango's Avatar
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Bandar manusia
Posts: 176
sweetmango is an unknown quantity at this point
iTrader: (1)
Default

Quote:
Originally Posted by rwan View Post
dah tau sapa yang dah lompat parti mlm td???
Tak dinyatakan scr terbuka sbb ada reason.. DSAI hanya beritahu di antaranya 2 ahli parlimen. Jalan2 kat Youtube utk perkembangan terkini terutamanya blogger Hanief.. YouTube - malaysianews's Videos


Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old 07-02-2008, 03:36 PM
aku's Avatar
aku aku is offline
WC300
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,032
aku is an unknown quantity at this point
iTrader: (15)
Default

do not jump into conclusion yet.. hehe

baca ni pulak: ABDULLAH BADAWI, THE POLITICAL CHAMELEON AND THE ANWAR SAGA - WHAT EVERYONE SHOULD KNOW ABOUT THE REAL BADAWI!


Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old 07-02-2008, 04:10 PM
emet's Avatar
WC300
 
Join Date: May 2007
Location: banting
Posts: 360
emet is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to emet
iTrader: (2)
Lightbulb

Baca di sini pula, anwaribrahimdotcom

Asyik sokong Anwar je, sedangkan kita ni xde kena mengena pun... ada sape2 yang kat sini kenal rapat dengan anwar ke?

Kita sering membincangkan pelbagai andaian, sedangkan ia hanya satu andaian sahaja... aku rasa kebanyakan kita bersuara atas emosi masing-masing, dan hanya menjadikan penulisan blogger-blogger tertentu sebagai sumber rujukan...

Anyway, kebenaran pasti datang...
__________________
Blog aku l Panduan download TV3 & 8TV


Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old 07-02-2008, 05:00 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Apek is an unknown quantity at this point
iTrader: (0)
Default

statement oleh pyasset tu x ley pakai langsung. logik ke seorang yang berumur 60 tahun yang saket belakang duk tonggeng budak muda umur 23 tahun. x logik2.


Reply With Quote
  #36 (permalink)  
Old 07-02-2008, 05:25 PM
gooler's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 238
gooler is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to gooler
iTrader: (9)
Default

Si Saiful ni memang suka ke bontot dia kena tala???
Aku ingat dia ni memang suka kena liwat kat DSAI la?! Kalau dia tak suka dah lama dia lari... ataupun Anwar letak pistol kat kepala dia...musykil-musykil...


Si Saiful ni sotong ke ape ke lembik punya manusia suka2 bagi DSAI tonyoh dia punya bontot?! Atau dia ni memang gay...

Ingat senang2 ke nak tala bontot orang..ketat woo

Kalau betul Si Saiful ni kena liwat dengan Anwar dia memang tak de maruah sebagai seorang anak jantan yang bukan gay. Nama je pemimpin pelajar tapi lembik..
__________________
>>>>>>>>> WEBSITE FOR SALE - $5.95

Cari.ws


Reply With Quote
  #37 (permalink)  
Old 07-02-2008, 05:51 PM
spoket's Avatar
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 136
spoket is on a distinguished road
iTrader: (11)
Default

Quote:
Originally Posted by pyasset View Post
Kenyataan daripada keluarga rapat Saiful
Julai 1st, 2008 · 3 Comments

Assalamu’alaikum w.b.t. dan salam sejahtera.
Saya ialah salah seorang dari ahli keluarga Saiful, bapa saudaranya sebelah emak.
Sebagai permulaan, saya bersumpah dengan nama ALLAH, bahawasanya, Saiful dengan penuh kerelaan dan kesedaran serta dalam waras telah pergi ke HKL secara bersendiri ditemani oleh seorang pakciknya. Tanpa dipaksa atau dipengaruhi oleh mana2 pihak.


Nak percaya boleh tak nak pun takper.

Kami sudah beritahu padanya what are the consequences and implication if he proceed to file this case.

Least i can say is he told us ” I’ve got nothing to gain but alot to lose uncle, but in the name of ALLAH, I do this for the sake of this country, keluar dan beritahu kepada orang ramai apa yang telah berlaku. I sacrifice myself in this course.”
Actually, Saiful mengaku dia hampir-hampir hendak membunuh dirinya sendiri sebab tak sanggup untuk meneruskan hidup dalam penipuan, yang mana dia tahu secara jelas dan nyata perangai busok Anwar yang sebenar adalah benar belaka sebagaimana di tohmah.

Feel betrayed, malu yang amat sangat, marah, sedih bercampur baur.
Keadaannya seperti ditelan mati emak diluah mati bapak. Namun, demi kerana Allah dan negara tercinta, dia kata dia sanggup berkorban walaupun aibnya juga akan jadik tontonan dan paparan manusia. Walaupun kehilangan habuan dunia. Baginya, dia sudah menjalankan tugasnya sebagai hamba allah, dia tidak berhutang apa-apa penjelasan dengan manusia ramai.

Andaikata kalau tewas dimahkamah dunia,kami yakin dengan keyakinan haqqul hakiki bahawa di yaumil kiamah nanti kita akan dapat pengadilan dari yang maha Adil.!!
Tuan2, just imagine macamana punya hancur berkecai hati saya bila Saiful buat pengakuan ini!!! Ya Allah, tolong kejutkan aku dari mimpi ini!! Seriously, begitulah perasaan saya pada waktu itu. Mana taknya, saya selalu minta saiful jaga keselamatan dsai.

Give him some extra precautions. Musuh sedang menunggu silap shj. To me dsai is like a shining star that is going to be the greatest statesman of this nation..! Dialah yang akan menyatukan semua bangsa dalam ertikata yang sebenarnya…dan berbagai macam lagi perasaan dan harapan terhadap dsai. Tiba-tiba anak sedara yang kita dok bangga2kan nie, yang bekerja rapat dengan this towering figure nie,tengah buat nation building orang kata….dari mulut anak sedara kita sendiri menyatakan apa yang selama ini saya sangkal dan bangkang habis-habisan!!!…telah berlaku dan dilakukan kes naya nie terhadap anak sedara kita sendiri!!!!

Bagaimana untuk saya respons????

Disatu pihak anak muda yang saya kenal sedari lahir hingga dewasa. Yang kita tahu buruk dan baiknya. Apa makanan kegemarannya, sapa kawan2nya…yang biasa kita kendong dan dodoikan tatkala dari bayi lagi..!

Disatu pihak lagi satu tokoh pemimpin yang kita kagumi dan sentiasa mengikuti setiap perkembangannya, tulisan2nya, idea2nya, ceramah2 dan keberaniannya dalam menegakkan Hak rakyat dan orang2 yang tertindas?!! If you guys is in my place who would you choose??! And what is to believe???

Logically, living by today standards, Saiful orang paling ***** sekali..! Anwar dah hampir2 menduduki kerusi PM…Saiful ialah setiausaha sulitnya. Bagi orang yang tahu bagaimana berpengaruhnya kalau jadik SS ni kepada tokoh sebesar cam Anwar nie….gila ke hapa nak gi report kes salah laku boss kau…?!

Kau buang satu peluang keemasan yang saya rasa ramai yang “mendendami” kedudukan itu. Kuasa, pengaruh, gelaran dan berbagai macam kemudahan terhampar didepan mata kau, engkau nak buang gitu ajer…hanya kerana nak buat tohmahan dan dakwaan palsu terhadap boss kau ni??! Where’s the logic behind this!!!??

Unless, perkara yang berlaku adalah benar-benar berlaku. Secara jujur saya percaya Saiful berani kerana dia benar….and we as family just advised him to go to HKL seek for forensic service and of course, in order to get that service, it is a must to make a polis report. Kami minta penyiasatan ini dilakukan secara sulit supaya pihak2 yang terlibat (Saiful dan DSAI) tidak diasak oleh public dan media. Tapi ntah macamana, cerita dah bocor…kawan saya kata diorang dapat sms lebih kurang jam 8 malam….Kami dah cemas campur geram, sebab takut kalau2 berlaku kejadian2 yang tidak diingini. Kami meminta pihak polis menjaga keselamatan Saiful agar dia tidak di apa-apakan. Iyalah, anything can happen in this time and moment.

Sedikit fakta diri dan keluarga saya. Semenjak sekolah menengah lagi, dr persatuan pelajar islam sampailah waktu bujang2, ikut perkembangan anwar dengan penuh semangat! Anwar masuk UMNO, aku masuk UMNO, anwar kena penjara, aku keluar UMNO.

Even, mak saya di johor tu, yang hardcore UMNO tupun, bole goyang pendiriannya terhadap UMNO kalau berdebat dengan saya dan adik-beradik saya, yang rata2 sokong pembangkang… Anwarpun ingat siapa arwah mak Saiful bekas pelajar yayasan anda…Saiful bercerita dengan rasa bangga bila dia kata dsai boleh ingat siapa arwah emaknya bila dia mention tentangnya depan anwar.

DSAI, tuan tahu, kita boleh berbohong seluruh alam tapi makhluk yang satu itu tidak boleh dibohongi iaitu diri kita sendiri.Kebenaran dari Allah itu pasti datang menjengah kita.
Hati saya sudah hancur berkecai, ditambahkan lagi, anak saudara sedarah sedaging…anak yang aruah emaknya amanahkan pada kami untuk menjaganya bila beliau “pergi”, terlibat secara langsung dalam terbongkarnya kes ini. Kami tidak beroleh apa2 keuntungan pun akibat isu ini. Tapi demi kerana membela penganiayaan yg berlaku kepada saudara kami, keputusan yang amat pahit dan berat terpaksa kami putuskan.

SEMOGA ALLAH MENYEBELAHI ORANG YANG BENAR DAN BEROLEH KEMENANGAN DUNIA DAN AKHIRAT
Siap bersumpah dgn nama Allah tu.. Subhanallah jika ini suatu pembohongan.
__________________
www.shopbegins.com


Reply With Quote
  #38 (permalink)  
Old 07-02-2008, 06:18 PM
nasrun's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 330
nasrun is on a distinguished road
iTrader: (8)
Default

Ape la nasib dsai.. Sian


Reply With Quote
  #39 (permalink)  
Old 07-02-2008, 06:32 PM
ajidss_ajidss's Avatar
WC300
 
Join Date: Jan 2008
Location: segamat
Posts: 829
ajidss_ajidss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ajidss_ajidss
iTrader: (2)
Default

wah..panas..panas ni...
__________________
Blog JuniorIM - Sumber informasi perniagaan||Geng Ebiz - Kami pembanteras penipuan
internet||Broucher IM - Edisi Siasat Produk terkini||Langgan Movie dan games - Free aje||Beli produk-Search Produk disini|


Reply With Quote
  #40 (permalink)  
Old 07-02-2008, 07:07 PM
niyarisu's Avatar
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: meja SoHo ku...
Posts: 88
niyarisu is on a distinguished road
iTrader: (0)
Default kebanaran..........

Quote:
Originally Posted by emet View Post
Anyway, kebenaran pasti datang...
ini yang pastinya.......... kalau tidak di dunia pun...... semua orang akan mengadap akhirat nanti......... di situlah terbuktinya maha kebenaran........
__________________
( niyarisu ) hanya kita yang tahu sayang... ya! daku masih mencintaimu...

:: SILA BACA INI DAHULU: thread-thread yang mesti dibaca ::


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7 sebab kenapa cara hidup peniaga internet amat bergaya sekali! mhhafeez Perniagaan Internet 29 10-11-2008 02:55 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:33 AM. - Forum style by ForumMonkeys
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0