Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 33
  1. #21
    New Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    40K?waa..banyak benda blh buat tu..anyway,terpulang pada minat anda..dan yang penting,ilmu mesti mau cukup maa..kalau anda nak mulakan bisnes internet,timba ilmu pasal bisnes internet..dari A sampai Z..pastu br buat,baru anda rasa puas..begitu jugak dengan bisnes-bisnes lain..jangan kita main hentam je..orang buat bisnes kita nak buat bisnes..at last,lingkup..so sama-sama la kita beringat ek..

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #22
    WC Premium ramzy0's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kuala Terengganu
    Posts
    1,620
    Thanks
    2
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    kalu saya, try to conquer the malaysia
    blogsphere...huhuhu ^_^

    p/s: tu cik akinoz nak carik business partner tuh, pe lagi ?

  4. #23
    Normal Member TheGuru's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    503
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default

    Pertama invest sikit dlm unit trust.Yang lebih buat projek product selling di forum worldwide. Duit mmg cepat dapat.

  5. #24
    New Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    asalamuaalaikum......i am student from UTHM.can i ask you some question to about internet marketing to get some information about internet marketing?

    how long you you has been involved in internet marketing?
    what product or service you sold/provide?
    how many average income per month?
    what they challenge you face?
    your advice for me to starting a internet business.

  6. #25
    WC Premium johari's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pearl Of The Orient
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    He he he...Dalam persoalan ni ada 2 jenis manusia yang berpandangan berbeza iaitu..orang yang mempunyai otak bisnes dan orang yang bukan dikalangan bisnes man...

    Jika anda bukan dalam kalangan bisnesman pastinya anda akan letakkan wang anda di bank dan biarkan ia beku dengan berharap faedah yang di tetapkan oleh bank (fix deposit).

    Tapi jika anda dalam kategori bisnesman pastinya anda kan terfikir cam mana aku nak kasi duit sebanyak tu beranak pinak.....inilah suatu tindakkan yang bijak dan anda perlu berani...jika anda tak minat nak jalankan perniagaan sendiri maka terdapat banyak sistem pelaburan yang ada kat Malaysia ni yang sangat-sangat boleh di percayai walaupun mempunyai risiko....semua bisnes ada risiko jadi pilih jalan yang terbaik dan buat survey dulu...

    Macam saya dulu mempunyai modal dalam RM100K...pening kepala saya memikirkan cara nak bagi duit tu beranak dan akhirnya saya terjumpa beberapa pelaburan yang boleh beranakkan duit saya tu...walaupun saya sedar adanya risiko....dan saya dah pun NORADZ services n Travel dengan pendapatan bulanan sebanyak RM2500 sebulan selama 5 tahun kontrak, Juga dengan Syarikat Jasmeen Sdn dengan pendapatan bulanan sebanyak RM2000 sebulan selama 2 tahun kontrak, juga saya main forex dengan pendapatan RM3000 ke RM3400 sebulan....buat masa sekarang saya cukup berpuas hati sebab duit tu dah beranak pinak....

    Saya pernah ada saham di Affin Trust dan Public Mutual tetapi jangka masa untuk dapat jumlah yang banyak antara 10 ke 15 tahun....dalam fix deposit Affin Bank dengan simpanan RM20,000.00 dalam masa 11 bulan baru dapat RM700...jadi fikirkan jalan terbaik nak beranakkan duit anda..:cool:

  7. #26
    WC Premium Razif's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    TuneTalk.Asia
    Posts
    3,186
    Thanks
    62
    Thanked 55 Times in 32 Posts

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by BzBizz View Post
    Hello semuanya,

    Saya baru join foru ni. Seronok tengok semua orang bincang bisnes ini itu.. dan menjana duit yang besar. Just nak tanya pendapat, kalau saya ada duit RM40k, bisnes apa yang paling baik untuk saya ceburi..?

    BzBizz
    soalan yang sgt bagus... pendapat kat sini pun semuanya bernas gak... but bro, sama-sama la kita jangan dipromokan pulak bisnes bro kat sini nanti udah....

    hehehe... gurau jer ~ aperpun better kita discuss pulak camne nak dapat RM40k dengan cepat dan halal? :cool:

  8. #27
    Normal Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    38
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Biz Investment: Water Vending Machine

    Askm semua,

    Aku baru joint biznes RO water vending mechine. Dari segala aspek survey dan research yang aku buat bisnes ni akan BOOM!!!
    Sapa yang awal masuk akan dapat locatian yang cantik... sebab bisnes ni LOCATION is NO 1. kedua market laa. kalo tak banyak competitor lain mmg masyuk...
    Aku dah jumpa satu kompeni yang boleh bagi location yang cantik. Contohnya kat Westport, PTP, TLDM Lumut, Petronas Carigali etc...
    Tempat2 yang diorg dapat kontrak pasang mesin air ni semua beroperasi 24 jam sehari 7 hari seminggu 30 hari sebulan... aku dh pegi site visit :-)
    korang boleh tahan kt tempat tu dlm 30 minit je... memang panas n keje diorg heavy duty. Memang perlukan air yang murah... 20 sen seliter.
    Disamping korang dapat duit dari collection mesin air, setiap mesin korang akan dipasang LCD untuk iklan. Korang jugak boleh dapat 10% profit dr iklan2 tu...
    Lagi satu kemudahan yang terpenting adalah untuk buat loan untuk mulakan bisnes ni syarikat akan back up, loan korang gerenti LULUS walaupun korang bankrup/black list. Sebab bank dah ada track record kompeni ni 15 tahun n semua peminjam dapat balik modal diorang dalam 6 hingga 18 bulan.

    Kalo korang berminat boleh PM aku.

    p/s: make ur dreams come true!

  9. #28
    WC Premium Shariman Johari's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Setapak, KL
    Posts
    565
    Thanks
    10
    Thanked 15 Times in 11 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BzBizz View Post
    Hello semuanya,

    Saya baru join foru ni. Seronok tengok semua orang bincang bisnes ini itu.. dan menjana duit yang besar. Just nak tanya pendapat, kalau saya ada duit RM40k, bisnes apa yang paling baik untuk saya ceburi..?

    BzBizz
    Klau bercadang nk jadi IM, mmg best lah dengan modal sebegitu..bnyk rujukan yg bleh dibeli..nk promo2 pun mudah..tp apapun yg bro nak ceburi..jangan lupa timba ilmu dulu..xde ilmu...kejap je abis 40k 2..hehe..
    http://www.pakarebook.com/images/467x60.gif
    BONUS PAKAR EBOOK PALING KONTROVERSI - KLIK SINI

  10. #29
    Active Member gabot's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,157
    Thanks
    6
    Thanked 12 Times in 11 Posts

    Default

    dah ade penyelesaian ke lum nie?

  11. #30
    Moderator faezil's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    6,941
    Thanks
    305
    Thanked 408 Times in 312 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gabot View Post
    dah ade penyelesaian ke lum nie?
    tuan tanah pun dah 3 tahun tak login.

    anyway.. tajuk ni memang bagus dan rasanya elok je kita teruskan perbincangan.. walaupun mungkin tuan tanah tak baca, sekurang2nya bermanfaat utk forumer lain.
    Wall-Ads TV ingin mencari 'tukang share' iklan di laman social. Setiap share bernilai sehingga RM25.
    Berminat ? PM saya

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Full Time Internet Business??!
    By aku in forum Perniagaan Internet
    Replies: 113
    Last Post: 09-23-2013, 01:46 AM
  2. Bisness DCHL, ada sesiapa yang tahu?
    By blukor in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 405
    Last Post: 07-09-2013, 02:14 PM
  3. Hamidan Salihen penipu???
    By leila22 in forum Sembang Umum
    Replies: 47
    Last Post: 01-06-2012, 04:53 PM
  4. AMARAN: Jangan beli ebook SistemRahsia v2 kalau tak nak rugi
    By percuma in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 34
    Last Post: 01-02-2012, 03:09 AM
  5. Apa yang anda buat kalau blog anda tak "meriah"
    By Mohd Azlan in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 6
    Last Post: 10-22-2007, 12:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •